lördag 21 november 2009

Show me yours and I'll show you mine: BLÅ

Nu tänkte jag vara med här också :-) BLÅ visst är det en härlig färg och särskilt längtar jag nu efter blåsippornas blåa färg! Man blir lika glad varje vår när de dyker upp...............jag har den stora lyckan att ha blåsippor i trädgården..........det finns många fördelar med att bo nära skogen!

Kika in här så får du se mer blå bilder!

Musikfoto: mörker

Jag tänkte tagit Iron Maidens "Fear of the Dark", men den var upptagen så jag valde nåt helt annat. Man kan väl säga att jag är "allätare" av musik för den här låten gillar jag också!

Jag fick fixa lite med bilden för nån nattbild av Stockholm hade jag inte. Men en dagsbild från Norr Mälarstrand går ju att mörka till lite..........tack till tekniken!

Fler musikfoton hos Rajson!

fredag 20 november 2009

Tema fredag: färgglatt

Precis vad vi behöver idag..............lite färg alltså! Den här bilden är från en idéträdgård på Mainau. Inte precis vad jag skulle vilja ha i trädgården, men färgglatt det är det!!

Fler färgglada bilder finns det hos Carina.

Fredag och dags för helg igen. Den här helgen blir lugn i huset. Lill-killen är fortfarande sjuk. Han är inte jättedålig, men har feber och ont lite här och var. Häromkvällen så yrade han om spikmaskiner...........låg och skrattade så där lite otäckt och kallade sin pappa för "skitstövel"........Man vet inte om man ska skratta eller gråta när de "feberyrar" sådär.......men nu är han ju piggare, så nu skrattar vi åt det och han också;-)

Ha en trevlig helg och kanske, kanske så kan solen titta fram!!Fredagsfärg: Röd, gul, blå + grön!

Det blir svårare och svårare, men jag fick faktiskt med alla fyra färgerna.............gul "bur", röd maskin, blåa shorts och gröna träd!


Fler fredagsfärger finns det här! Trevlig helg!

torsdag 19 november 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven I


Mitt I det blir ITALIEN, ett av mina favoritländer..............många fina platser, mycket god mat och ofta härligt väder! Vi har varit många gånger i Italien, tyvärr var de flesta besöken innan jag hade digitalkamera............annars hade jag kunnat visa många bilder.........


Här är en semesterby som heter Tizé Village i Rosolina Mare. En dröm för en barnfamilj, med mycket aktiviteter för stora och små barn, Take-away-pizzeria, kvällunderhållning mm.

På gångavstånde till en härlig sandstrand. Tycker man inte om att gå så gick det en gratis buss! Här är alla mina fyra grabbar i lektagen på stranden. Det var sista gången hela familjen var med på semestern!
I Italien finns många härliga badorter. Mycket vackra miljöer och jag gillar ju särskilt "italienska alperna" som de kallar Dolomiterna. Vi för söker alltid åka in bland bergen.........det är så fint. Sen är vi ju tokiga i sport och sitter alltid vid TV:n när det är Gir0 d'Italia, det stora cykelloppet.

Här står lill-killen på en gata i Aosta. Inte så långt från Mont Blanc eller Monte Bianco kanske man ska säga när vi är i Italien.

Den italienska maten är ju en kapitel för sig...................och glassen smakar ju också bra!
Som jag sa så har vi gjort många besök i Italien före digitalkamerans tid. Bland annat så har vi varit i Pisa, campat i Toscana och vid Gardasjön..........
.........och så klart varit i Venedig ett par gånger. Här får ni stå ut med lite specialbilder.........En "modell" av Pisa och Venedig i lego :-)
Vi har en hemlig dröm, maken och jag.................vi vill flytta till Gardasjön när vi blir lite äldre. Perfekt läge, nära till Alperna och nära till Medelhavet och oerhört vackert i sig.................
Dessutom har ju Italien världens finaste språk och en riktigt härlig nationalsång...........Är det någon som undrar vilket mitt favoritland är? Jo, det är faktiskt Schweiz, men Italien är inte långt efter ;-)
Ha en fin vecka!

onsdag 18 november 2009

Fängslad........

av "det stora grå" som omger oss i dessa dagar..................inte mysigt alls och dessutom har vinden ökat...........

Lill-killen ligger i hög feber och har ont i kroppen. Det behöver ju inte vara "det värsta", men det kan ju vara det. Hans kusin och kusinens mamma ligger också och är helt väck......
Näst äldste står i kö just nu för sin spruta. Här tar barnen under spruta i hop med familjen. Denna vecka är det åldersgruppen 18-30 och deras barn. Nästa vecka 30-40 och deras barn och därefter får vi gå 40-50 och deras barn. Men de två äldsta är ju över 18 så de får gå själva. Äldste bor ju i Norrköping och där tar de alla barn den här veckan och nästa vecka börjar de med de vuxna. Här tog vaccinet slut i går så jag hoppas de har fått till det idag!

Fängslad kan man också bli i ett spindelnät, men i detta nätet var det tomt! Oj, vad det blåser ute nu.................ska det bli storm här i Småland också? Bara det inte blir en ny "Gudrun" eller "Per", då blåste det ner mycket träd här i skogen och ännu värre var det lite längre söderut.
Ha en fin kväll och var rädda om varandra...............nu tror jag det är dags för lite högläsning för sjuklingen igen.........eller kanske en liten sång .....

tisdag 17 november 2009

Tisdagstema: accessoarer

En livsviktig accessoar......................fast reflexväst är ännu bättre!

Fler accessorarer finns det här.

måndag 16 november 2009

Måndagstema: härlig/herlig

Idag när man vaknar till en "ohärlig" grå och dimmig novemberdag, så passar det ju bra att drömma lite.........

En härlig semester...........gärna med lite vandringar i Alperna!

En härlig utflykt till någon park eller botanisk trädgård. Här är näsduksträdet i Göteborgs botaniska trädgård i förgrunden.

En härlig familjejul! Ja, jag är mor till tomte-nissen också.............Gör det mig till tomtemor då kanske ;-)


Till sist...........en härligt solig dag i trädgården................fixa med blommorna, fika ute och avsluta med något gott att grilla .................det är livet det!

Nu är det snart dags att gå ut i dimman...............hunden vill ha sin morgonpromenad!
Fler härliga bilder hittar du här.
söndag 15 november 2009

Fototriss: fult

"fulheten ligger i betraktarens ögon" skriver Helena idag..................men inte kan väl någon tycka att detta är fint, möjligtvis kommer många att tycka att det är stökigt, men det bjuder jag på;-)

Min första "fulhet" är från tvättstugan. Vi är med i ett projekt med hushållsnära sopsortering..........Jättebra! Men det här en förmåga att se ut så här på bänken.........FULT! Det blir väldigt mycket skräp i en stor familj och det är inte alltid att man hinner gå ut till soptunnorna med en gång.................Soptunnorna är förresten ett stort fulhets-exempel. Två stycken enorma kolosser.............i sommar har jag döljt dom med blommor.........men nu...............FULT! Men nyttigt är det med sortering och skönt att slippa fylla bilen..........Men en bättre "mellanstation" önskar jag mig!
Dags för "fulhet" nr 2 från samma rum. Vår groventré..........som sagt vi är en stor familj och det blir väldigt mycket skor..............att sedan en del har storlek 47 gör ju inte inte saken bättre................Jo, det finns en garderob och den är välfylld............En större tvättstuga/groventré skulle jag behöva............för att prata med barnen om att det går att använda skohyllan..............det har jag gett upp..........tror inte vi pratar samma språk;-)


Sista "fulheten" kommer från makens hemmakontor. Fy vad det är fult med alla dessa sladdar............dessutom "inlindade" i hundhår...........Jo, vi brukar dammsuga här, men det verkar som om "elektriska saker" drar åt sig alla hundhår!!
Ja, efter detta fula inlägg, eller stökiga och fula, så är det dags att sätta igång i köket. Här vankas det kalas idag och det är chili con carne för drygt 20 personer som ska knåpas ihop................och så lite tårtor på det............så min dag är räddad!
Fler fula bilder finns det hos Helena.