onsdag 18 november 2009

Fängslad........

av "det stora grå" som omger oss i dessa dagar..................inte mysigt alls och dessutom har vinden ökat...........

Lill-killen ligger i hög feber och har ont i kroppen. Det behöver ju inte vara "det värsta", men det kan ju vara det. Hans kusin och kusinens mamma ligger också och är helt väck......
Näst äldste står i kö just nu för sin spruta. Här tar barnen under spruta i hop med familjen. Denna vecka är det åldersgruppen 18-30 och deras barn. Nästa vecka 30-40 och deras barn och därefter får vi gå 40-50 och deras barn. Men de två äldsta är ju över 18 så de får gå själva. Äldste bor ju i Norrköping och där tar de alla barn den här veckan och nästa vecka börjar de med de vuxna. Här tog vaccinet slut i går så jag hoppas de har fått till det idag!

Fängslad kan man också bli i ett spindelnät, men i detta nätet var det tomt! Oj, vad det blåser ute nu.................ska det bli storm här i Småland också? Bara det inte blir en ny "Gudrun" eller "Per", då blåste det ner mycket träd här i skogen och ännu värre var det lite längre söderut.
Ha en fin kväll och var rädda om varandra...............nu tror jag det är dags för lite högläsning för sjuklingen igen.........eller kanske en liten sång .....

9 kommentarer:

ylvahi sa...

Ja det där grå har vi väl varit fängslade i alldeles för länge nu tycker jag. Men jag såg faktiskt solen en liten stund idag. Allt blev mycket lättare sen. Fy vad jobbigt med sjuklingar i huset, hoppas han kryar på sej snart och att ni slipper det.
Ha det så bra /Kram Ylva

anemonen sa...

Vacker bild på spindelnätet och den första bilden på det grå är just det - grå. Så är verkligheten nu. Sprutan har jag nyss fått och det blev inga större biverkningar heller, och det känns bra att ha tagit den.

Vittran sa...

Hej!
Det stora grå gav 31 mm regn igår. Inte ens hästarna ville vara ute.
Vacker bild på spindelnätet.
Hoppas att sonen är piggare idag.
Ha en bra dag!

gittan sa...

Usch och fy för sjuklingar. Maken och jag har ju redan haft svininfluensan men tjejerna klarade sig. Minstingen fick sprutan för ett par veckor sedan men några biverkningar kände hon inte av förutom att armen var riktigt öm två dagar. De två äldre har beslutat sig för att inte vaccineras. hon som är undersköterska resonerar som så att fler människor värden över dör av andra influenser än av svininfluensan och vaccinerar man sig inte annars så ... Att hon sen är i riskzon tycker hon gör varken från eller till. Det är svårt att råda hur de ska göra tycker jag. Mina tjejer har frågat oss men vi anser att de är så pass gamla att de måste ta beslutet själv. Jag hade inte vaccinerat mig även om jag inte redan haft sjukan. Hoppas lilleman snart är på benen igen och att ni övriga slipper bli smittade / kram gittan

Veronica sa...

Mycket fina kort, gillade verkligen spindelnätet :) Men det var ju inge vidare med sjuka småttingar. Hoppas att de kryar på sig snart!!

Kram på dig

OF SPRING AND SUMMER sa...

Fina bilder! Hoppas alla kryar på sig!

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Fina bilder du har fångat på det stora grå.

Aj då, det var inget roligt när barnen är sjuka, många gånger, när barnen var sjuka, har jag tänkt att det hade varit bättre att jag själv hade varit sjuk. Hoppas att det är lite bättre idag?

Här är det oxå grått mycket grått. Så idag var vi till Botaniskas växthus och tittade på Kryddutställningen och lite vackra blommor, du kan se lite bilder i min blogg http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Solvarma kramar från Irene

Rosa sa...

Här är vi sjuka allihopa :-(, hosta som inte vill ge sig. Den minsta har fått spruta mot svininfluensa nu är det bara resten kvar.
// Rosa

Tant Grön sa...

Det passar väldigt bra med staket och nät mitt i det novembergrå. Vackert.
Här har vi än så länge sluppit både halsont och feber. Och maken är vaccinerad mot ......just det. Krya på din familj, det är nog bara en vanlig höstsjuka!