torsdag 19 november 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven I


Mitt I det blir ITALIEN, ett av mina favoritländer..............många fina platser, mycket god mat och ofta härligt väder! Vi har varit många gånger i Italien, tyvärr var de flesta besöken innan jag hade digitalkamera............annars hade jag kunnat visa många bilder.........


Här är en semesterby som heter Tizé Village i Rosolina Mare. En dröm för en barnfamilj, med mycket aktiviteter för stora och små barn, Take-away-pizzeria, kvällunderhållning mm.

På gångavstånde till en härlig sandstrand. Tycker man inte om att gå så gick det en gratis buss! Här är alla mina fyra grabbar i lektagen på stranden. Det var sista gången hela familjen var med på semestern!
I Italien finns många härliga badorter. Mycket vackra miljöer och jag gillar ju särskilt "italienska alperna" som de kallar Dolomiterna. Vi för söker alltid åka in bland bergen.........det är så fint. Sen är vi ju tokiga i sport och sitter alltid vid TV:n när det är Gir0 d'Italia, det stora cykelloppet.

Här står lill-killen på en gata i Aosta. Inte så långt från Mont Blanc eller Monte Bianco kanske man ska säga när vi är i Italien.

Den italienska maten är ju en kapitel för sig...................och glassen smakar ju också bra!
Som jag sa så har vi gjort många besök i Italien före digitalkamerans tid. Bland annat så har vi varit i Pisa, campat i Toscana och vid Gardasjön..........
.........och så klart varit i Venedig ett par gånger. Här får ni stå ut med lite specialbilder.........En "modell" av Pisa och Venedig i lego :-)
Vi har en hemlig dröm, maken och jag.................vi vill flytta till Gardasjön när vi blir lite äldre. Perfekt läge, nära till Alperna och nära till Medelhavet och oerhört vackert i sig.................
Dessutom har ju Italien världens finaste språk och en riktigt härlig nationalsång...........Är det någon som undrar vilket mitt favoritland är? Jo, det är faktiskt Schweiz, men Italien är inte långt efter ;-)
Ha en fin vecka!

18 kommentarer:

Moments of photography sa...

Härliga sommarbilder!!

Maria sa...

Efter att ha tittat på dina fina bilder sommarbilder från Italien så kan man inte göra annat än längta till sommaren.

Helle K. sa...

Dejligt italiensk indslag i "I" - jeg længes lige lidt efter sol og varme.

Madame sa...

Sikke en dejlig idé, at du vælger Italien, Anette! Et ord så fyldt med smukke billeder og minder for mange af os.
Ha' en god uge :-)

Rimkogeren sa...

Viva Italia.

Ellen sa...

Jeg har aldri vært i Italia men det er et reisemål som står høyt oppe på ønskelisten. Jeg er såå glad i italiens mat så hvorfor jeg aldri har tatt turen det har jeg ikke noe fornuftig svar på..

Turid Holm Flaa sa...

Italia høres så spennende ut. Varme, og ikke minst fasinerende historie og kultur.

Sommertid sa...

Italien är jag oxå mycke förtjust i selvom Grekenland ligger mitt hjärta ännu närmare. Och italienska har jag lärt mig när jag va yngre..fast mycke är glömt nu..ingen att tala med och då glömmer man lätt.
Många fina bilder du visar fram.

Ha en trevlig helg :)

Vibeke sa...

Du viser nogle dejlige sommer billeder fra et dejligt land, med dejlig mad.
Det er også et af mine favoritlande!

Petunia sa...

Flotte bilder fra Italia. De lager den beste isen av alle!!

Unknown sa...

Flott innlegg! Er så heldig at jeg bodde der i 8 år. Men så ble jeg lei. Italia er et feriested. Men ikke noe kjekt å bo der så lenge.

Flotte bilder!

Mia sa...

Gardsjön låter härligt, tänk att bo där, men så läser jag turbolotte her över, hm, jag måste ju kanske också säga att jag har 6 år i Schweiz bak mig, och, nej tack, jag har fått mitt. Nog var mycket bra, men skola på lördagar bland annat, då ska du i varje fall välga riktig kanton och gemeinde, och dessutom så är dom fruktansvärt konservativa och sätter kvinnorna tillbaka.. men som turist är det säkert fint :)

Anonym sa...

Det er tydelig at dere har funnet deres ferieparadis.

Mona sa...

Härliga bilder från Italien. Visst önskar man att man haft digitalkamera för länge sedan när man tänker på alla platser man varit på.

Henny sa...

Italien er dejlig. Hvis det bare ikke havde været for ham der Berlusconi. Men Gardasøen er helt sikker meget smuk, og at bo i en af de små byer omkring den ville være herligt!

Living next to me sa...

Italia er herlig særlig tanken på det når høststormer blåser antar det er dårlig vær der også men det husker vi aldri bare solskins dagene.F

Linda sa...

Flotte feriebilder fra ett vakkert land!!=)

TorAa sa...

Hvor herlig, og hvor fristende ville det ikke være å ta en tur nå i høstmørket