fredag 15 januari 2010

Tulpaner och kylskåp!

Idag är det tulpanens dag och jag köpte faktiskt lite tulpaner tidigare i veckan. Jag är inte en sån där passionerad tulpanälskare, men nog är det fräscht med en tulpanbukett på köksbordet på morgonen!

När de sedan har vissnat är det bara att slänga ut dom och så får rådjuren lite mat! De stackarna har det inte så lätt nu och man ser spår i skogen där de har försökt gräva fram lite att äta. Här i Småland har det också varit extremt mycket viltolyckor på senaste tiden. Rådjuren söker sig nämligen till vägarna för att slicka i sig vägsaltet. Det blir stora skador på bilen om man kör på ett rådjur och fy så det smäller. Vi gjorde det för några år sedan. Rådjuret klarade sig undan verkar det som. Vi ringde polisen och någon jägare skickades ut på sök så allt gick rätt till. Men fy vad man blir skakis efteråt!

Inser att jag nog inte är helt lätt att dela boende med. Så här ser det ut i kylskåpet nu. Verbenor ska nämligen stratifieras dvs. de behöver en köldperiod för att gro. Så in i kylskåpet med dom i en vecka. Det är ju tur att det är januari och hyfsat tomt i kylskåpet!


Igår förresten så smet Ester. Hon brukar inte göra det utan hålla sig i närheten av mig, men igår stack hon! Jag ropade några gånger och inte ett livstecken. Det är långa sekunder......
efter en stund hör jag någon ropa "hon är här nere". När jag kom ned stod hundkompisen Dagny med husse där. De hade gått samma väg någon minut tidigare och det kände förstås Ester. Sen blev det lek och bus en stund!
Nu väntar hundpromenad med hundkompisen Ozzy och människokompisen Karin! Sen blir det en sportig helg med handboll och skidor. Ha en fin helg!

Fredagsfärg: vit och grå

Många snöiga bilder har det blivit på sistone och här kommer en till :-). Grå och vit var det ju som gällde idag och den här bilden är från en gråvit dag förra vecka! Ha en fin helg!

Kika in här och titta på fler gråvita bilder.torsdag 14 januari 2010

Torsdagsfoto: någon tittar på dig


Ja, här var det en liten katt som tittade på oss. Som tur var så tittade inte Ester (min hund) på den! En arkivbild är det som synes.......................inte är det någon som vill gå ut i den här kylan :-) Fler bilder finns det här..............kom ihåg det finns alltid "någon" som ser dig ;-)

tisdag 12 januari 2010

Nu är jag på gång.......

....med vårsådden! Ännu en kall dag och vi skjuter lite på morgonpromenaden Ester och jag. Det är -15 och vi väntar lite till solen har kommit upp lite mer! Så då passades jag på att starta med "vårbruket".....

lite penséer har jag sått. Fast jag vet att de inte hinner börja blomma tills när jag vill ha dom. Men det är ju så kul med egenodlade penséer. Jag sådde förra året också, men då blev det uppätna av en liten rackare som hälsade på i tvättstugan. En liten mus!
Ja, så här ser det ut på tvättbänken. Får väl ta och röja lite mer så att alla andra frösådder får plats vad det lider.......


Resultatet är tänkt att bli såhär. Jag har lånat bildern från Impecta.


Funderar på om jag ska så mina verbenor också.........de brukar vilja ha lite tid på sig.........Ska klura lite på det, för nu är det dags för vår morgonpromenad som alltså blev till en förmiddagspromenad!


söndag 10 januari 2010

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag del 6

Efter juluppehållet så ska vi visa hur det ser ut idag. Jag har en känsla av att det blir en massa snöiga bilder. Så även hos mig.........så här ser det ut där jag är idag på Huskvarnaberget i Småland.

Först ut en skylt som små-killarna satt ut för att snöplogen ska veta att det är en koja och inte vilken snöhög som helst!!
Mitt hus i gryningsljuset. Fortfarande har jag adventsljusstakar uppe. Julgardiner och tomtar har jag plockat ned, men ljusen får vara kvar lite längre!

Mitt pynt vid trappan. Inte behövs det ditmålad fusksnö på taken. Nu är det ju riktig snö!
Fler bidrag finns det här..................blir det kanske någon som bjuder på sol och värme idag?