tisdag 17 april 2012

Nya planteringar!

I lördags blev det lite gjort i trädgården. Den där riktiga värmen saknas ju ännu, men man får jobba sig varm!


Jag jobbar på att försöka på det lite mer "ombonat" på framsidan. Nu är ju barnen större så det behövs inte så mycket "springyta" längre. Hundarna de springer ändå - går ju att hoppa över alla rabatter;-). Nåväl ......längst till vänster i bild är min fjärilsbuske som är inringlad i en clematis. De har ju stått där ett antal år nu. Längst till höger är min torra vallmorabatt. Vid första "spiraltornet" står en ros,  Alba Maxima, som jag satte i höstas och vid det andra "tornet" står numera en kanadaros John Davis, som jag köpte på mässan. Däremellan har jag planter lavendel som jag flyttat från lite andra ställen i trädgården.
 "Tornen" är ju tomatspiraler, men i år ska jag inte odla några tomater, så de hamnade här i stället. Inte för att rosorna behöver nåt klängskydd utan mer för att hundarna inte ska massakrera rosorna innan de vuxit upp lite!I helgen var jag med min mamma och köpte trädgårdsmöbler till hennes nya lägenhet. Då fick jag en trädpion/buskpion av henne. Så ny grunnar jag på var jag ska sätta den och jag tror den också får en plats i nya  rabatten, emellan "spiraltornen" fast lite längre fram. Så ska nog alla få plats att växa till sig. 

Pioner är jag inte så bra på tydligen, för nu när jag har läst på fick jag lära med att det var skillnad mellan buskpion och doftpion.  Att buskpionen är vedartad! Jag har alltid trott att doftpionen var en buskpion som doftade ;-) Alltid lär man sig nåt!Så här är det meningen att den ska se ut när den blommar! Tjusig!Växtligheten står mest still och trampar nu tycker jag. Nu fick vi ju regn, men det behövs nog lite värme nu. Vårlökarna växer dock ordentligt och det är ju kul.


 Så var vi där igen.......vadå?! Jo, nu har jag köpt och planterat något som jag inte minns vad det är. Ser ju ut som någon slags lilja. Är det någon som vet så får ni gärna upplysa mig! Den är full med knoppar så den verkar i alla fall trivas. Lite spännande är det ju att se vad det blir:-)Här är min älskade rufsrabatt och den frodas. De stora gröna "kluddarna" är med perenn vallmo. Det finns också mängder av ettårig vallmo som självfröar hej vilt. Rhapsody in Blue rosen ser ut att ha klarat vintern om än knappt. Jag glömde ju att kupa mina rosor......Det finns också en Clair Renaissance, men den ser inte fräsch ut, så den får jag nog gräva upp. Jag ger den någon vecka till och ser om det kanske dyker upp något skott............annars har jag ju lite på G inne som kan ersätta lilla Clair. Dahlior, doftliljor, freesia, anemoner mm..........står och gosar sig inne på lill-killens fd. rum. Nu har det blivit mitt "strykrum" och på hans gamla skrivbord på blommorna växa till sig. 

Nu är det snart dags för hundpromenad och sen får vi se vad vi hittar på. Det är allt ett härligt liv man har - att få ta dagen som den kommer.

Ha en fin dag alla bloggvänner!