måndag 5 december 2011

Snödax och lite inredning!

I morse vaknade man till en vit värld! Alldeles lagom mycket.........3 centimeter ungefär. När "damerna" och jag gick på vår morgonpromenad så skymtade man solen mellan träden.

Det blir allt mycket ljusare och vackrare. Nackdelen är ju att inte marken är frusen och man ser inte leran under snön!

"Damerna" var mer än nöjda men snön och gick mest med nosen ner i marken. På nåt sätt blir lukter mer spännande i snön tydligen.


Senaste veckorna har vi hållit på med att renovera vårt flitigt använda vardagsrum. Soffan hade sett sina bästa dagar och vi hade beställt en ny........som helt plötsligt kom 3 veckor för tidigt, när hände det senast??!Här har vi börjat riva ned vår fondvägg.............

....och nu ser samma hörn ut så här. Gardinerna är desamma som förut. På övriga väggar sitter vita tapeter med lite "glitter" i...........ja, ni läste rätt VITA. Jag är inte precis känd i bekantskapskretsen för vita väggar, men nu har det hänt! Detta rummet ligger lite "mörkt" till så då må det vara hänt!Den kära gamla IKEA-soffan Ektorp i hörnmodell har varit fantastiskt bra. Många undrade om vi var galna som köpte en vit soffa med 4 barn, men se det var vi inte. Som jag har tvättat detta överdrag och lika fint var det efter tvätt. Ja, det kan man inte se på bilden, för efter sommaren gick överdraget inte att tvätta mer..........en del av dynorna föll sönder och till slut fick hundarna fri till gång till soffan! Det syns eller hur ;-)


Nu är det hundförbud som gäller i soffan igen och det går bra. Förmodligen är inte denna soffa lika skön att ligga i......Ja, färdigt är det inte ännu i vardagsrummet. Maken är borta ofta på veckorna och nu i juletider så jobbar jag mycket extra helger, men det får ta den tid det tar. En matta har vi sett som vi ska köpa när vi har sparat lite och så ska det in någon ny "bokhylls-historia" när vi hittar någon vi gillar.

Det var allt för idag...........ha en fin vecka!