fredag 27 mars 2009

Musikfoto - det här sjunger jag i bilen.......

för i duschen sjunger jag aldrig! I bilen sjunger jag ibland och den här sången plågar jag min omgivning med i bland, för det är en sång jag gillar...........den är särskilt kul att "plåga" barnen med en sömning vardagsmorgon ;-)
En riktig må-bra sång!

Bilden jag har valt är en godmorgon-bild, från en sån där magisk sommarmorgon när jag gick på promenad med Ester.

Fler musikfotobidrag finns det här

Hoppas ni får en vårlik lördag!
Fredagsfoto: verktyg

Jag var precis inne och väckte lill-killen och när jag vände mig om hittade jag det perfekta motivet! Här hänger hans snickarbrallor (inköpta i en yrkesbutik, så dom är "äkta"), fullt med verktyg i fickorna och borrmaskinen står på golvet. Dessa byxor och verktygen använder han ofta och han har ofta nya snickeriprojekt på gång!

Fler fredagsfoton hittar ni här

Snöstorm och fullt med frusna fåglar utanför fönstret. Jag tror jag kryper ned under täcket en stund och drömmer om våren.

Trevlig helg!

Fredagsfärg: BRUN och SVART

Fredagsfärgerna denna vecka är BRUN och SVART! Ester i ett nötskal, svart päls och stora bruna ögon! Dessutom är det en min bruna jacka på bilden! Faktiskt har jag tagit kortet också, bara sträckt ut armen och klickat och jag hade tur att det blev nåt.........


På denna bilden är Ester 2,5 månad.

Fler brunsvarta bilder finns det här.

Hos mig är det snöstorm och det är det nog hos många av er. Nu får vi bita ihop över helgen för i nästa vecka skulle ju vårvärmen komma tillbaka. För denna gång.........

TREVLIG HELG


torsdag 26 mars 2009

Jag kapitulerar.........

Det har väl inte undgått någon, som läser mig blogg att jag är allt annat än glad över veckans bakslag på våren..............Kallaste nätterna på hela vintern har vi upplevt här på berget och det är nog den största snömängden också!
Men solen skiner från en klarblå himmel och det är strålande vackert...........Här är några bilder från morgonens promenad.....
Rimfrost på gren, tagit med min teknik "håll handen bakom och dra bort den fort". Funkar ju jättebra! Himla nöjd med att jag kom på den "tekniken".

Enbär


Haren gick på skaren.Lite vinterglitter.


Vackra hängen på hasselgren.
Men jag längtar fortfarande efter den sköna vårvärmen och alla vackra vårblommor!

*************
Så fick jag en utmärkelse från Veronica med bloggen Mitt liv i Toscana. En mysig blogg som jag tycker ni ska besöka om ni inte redan gjort det!
Som vanligt skickar jag den vidare till ALLA mina bloggvänner!

Torsdagsreflektion v 13

Denna veckas reflektion måste väl bara bli att vintern kom tillbaka rejält till mina trakter. Så här såg det ut natten mellan söndag och måndag. "Någon" vill gärna gå ut och kissa på natten, den här natten stod hon dock i dörröppningen och tvekade en stund innan hon gick ut.......undrade väl också vad det var frågan om. Precis som jag!Igår hade vi en strålande vinterdag, med -15 på natten och sol hela dagen. Vackra solnedgångar får man se då. Jag gick hela tiden i går och försökte peppa mig själv med tankar: "åh, vad det glittrar vackert i snön", "titta vilka vackra iskristaller" osv. men det hjälpte inte!


VILL HA VÅR NU!!

onsdag 25 mars 2009

tisdag 24 mars 2009

Veckans port - en gammal port


Jag trotsade snöstormen och gav mig ut..........kämpade i motvinden med snön piskande mot mitt ansikte..............tänkte ta kort på kyrkans port, men den såg inte så gammal ut. De har väl bytt ut den några gånger sedan 1694 kan jag tänka mig.
Nåväl, jag hittade den här gamla porten i stället. Den finns på klockstapeln bredvid kyrkan. Klockstapeln är byggd 1747.
Fler portar finns det här

Tisdagstema: PLATT


Denna vecka ska vi visa foton på temat PLATT. Ja, det finns ju mycket som är platt, så vad ska man välja.......................till sist hittade jag två små tusenskönor, som en av mina söner plockat och pressat åt mig för länge sen........

Fler tillplattade bidrag finns det här

*********

Till sist en väderrapport...............10 cm nysnö och 5 minus. Solsken man vad hjälper det........Lägg till de där 2 dm snö vi fick i går och som inte smälte, så förstår ni hur jag har det........Mina föräldrar som bor 2 mil bort, på andra sidan Vättern har inte fått någon snö alls! Visst är det konstigt.

En fin tisdag önskar jag er!

måndag 23 mars 2009

Jaha, då var den här igen.............

........VINTERN! Här har det snöat massor och snöar fortfarande. Ja, man vet ju att det blir bakslag på våren. I lördags satt jag på den här platsen och solade............
och var i det här växthuset och fixade lite.......just nu känns våren väldigt avlägsen igen.........

Lill-killens tröja är färdig och han är så nöjd! Nu har jag börjat med lille-storebrors tröja. De två äldsta vill inte ha några! Tröjan jag stickar nu går i bruna och beiga nyanser och det är mycket svårare att se, så jag får ha på mig glasögon!


Lill-killens kalas gick bra! Han fick en mobil av min bror. En som bara är något år gammal. Brorsan hade fått nåt erbjudande om ny mobil, så den här "blev över". Han ringde faktiskt (brorsan) och frågade om han fick ge den till J. Maken och jag har väl tyckt att han är lite för liten för mobil, men samtidigt så kan ha ta cykeln och cykla "en sväng" och då kan det vara skönt att veta att man kan få ta i honom.

Han var i alla fall mycket lycklig och satt och la in våra telefonnummer och busringde! Så det kontantkortet tömdes fort.......

Idag är småkillarna lediga från skolan, så det passar ju bra med snön. Bara att skicka ut dom och skott *ler*..................nej, jag skojar, skicka ut dom och leka menar jag!

Hur är det hos er andra? Har ni också fått vinter igen eller hann den aldrig försvinna?söndag 22 mars 2009

Fototriss - kraft

Denna vecka ska vi vara kraftfulla! Själv känner man sig sådär lagom kraftfull efter senaste väderleksrapporten där det pratas om snö och kallt igen...........*suck*. Fast det brukar ju vara såhär. Idag har vi 10-årskalas med middag för 20 personer, så idag krävs det mycket "mammakraft". Nog med svammel, här är mina bidrag.......
VattenKRAFT i Stadsparken, Jönköping.
Lill-killen (födelsedagsbarnet) använder sin muskelKRAFT. Han lyckades inte, så Kung Arthur är han inte..........


Till sist min favoritKRAFT, växtKRAFT. Jag kan lugna er trädgårdsintresserade med att denna växtKRAFT inte är från min trädgård utan från Mainau.


Fler bidrag hittar ni som vanligt här


Nu ska jag kolla lite bloggar innan jag ska göra tårtor...............
Ha en bra dag!