lördag 15 augusti 2009

Musikfoto: sommar

Sommarlovet för Musikfoto är slut och det är jättekul! Idag skulle vi illustrera just "sommar". Denna bilden har jag visat förut i något sammanhang, men den är sommar......


En av de kul sakerna med musikfoto är förstås musiken och jag sitter en lång stund och letar varje gång...........man hittar alltid så många härliga klipp på gamla låtar som man glömt bort, men ibland hittar man även en helt ny som man bara älskar..........precis så blev det den här gången.......


En sån go låt och om nu inte bilden visar "bare feet on the dashboard" så är det i alla fall "bare feet on the grass". Så lyssna och njut och ha en fin helg. Själv ska jag jobba!

Fler musikfotobidrag hittar du hos Rajson.

fredag 14 augusti 2009

Fredagsfärg: svart och rött

Ojoj, idag var det mina färger.......eller åtminstone grabbarnas. De älskar svart och rött så några av rummen har dessa färger. Ska det köpas kläder så är det svart och rött som gäller.
De här fotona tog jag snabbt som blixten. Sonen T egenhändigt sydda pennfodral låg alldeles bredvid.........lite snett och fransigt som hör till med de där första slöjdalstrena.

Ni som känner mig vet att jag har en stor svart hund, Ester. Hon har ju förstås röda och svarta "accessoarer"!
På tvättbänken ligger högen med nyinköpta gympakläder. Svart och rött förstås!


Vill ni se mer svart och rött så kika in här.

onsdag 12 augusti 2009

Ordlös onsdag - stilla


Fler tysta och stilla bidrag finns det här.

tisdag 11 augusti 2009

Lite ätbart (snart) och Solhattar!

Nu börjar det likna något i växthuset. Än finns inga röda tomater. Men det är på gång. Här lite plommontomater.
Paprika, kan jag nog snart ta och äta.

Gurkor i långa banor. De har vi redan börjat skörda och det smakar så gott.

Physalis är det gott om. Får se om de hinner mogna.

En strimmig tomat. De flesta tomaterna har jag tagit frön ifrån vanliga "köpetomater". Väntar på en svart sort också.

..... och så lite Solhattar.


Pink Double Delight

Coconut Lime från sidan


Hela familjen C. Lime!
Till sist den mest efterlängtade: Green Envy!
I love it!


Ha en fin tisdagskväll!


Tisdagstema: dekorationer

Tisdagstemat denna vecka är "dekorationer". Ganska lätt för mig eftersom jag är väldigt "dekorativ" - alltså jag dekorerar mycket!! Den viktigaste dekorationen för mig är förstås blommor, men idag tänkte jag visa något annat.

Det här klockfodralet fick jag när jag fyllde för ett tag sedan. Det är en mini-kopia av en gammal väggklocka. Inuti hänger ett fickur som jag fick ärva av min farmor! En nostalgidekoration alltså.
Nästa dekoration är en "semesterminnesdekoration". Lite stenar från Kroatien. Stenar gillar jag. Både inne och ute. I trädgården finns det gott om stenar som jag dekorerat med.

Vill ni se fler dekorationer så titta in här.

Nu bär det snart av till tandläkaren. Ene sonen ska få sin "räls" idag. Tandställning alltså - en nyttig dekoration!

söndag 9 augusti 2009

En ny favorit och lite gamla kompisar!

Ahh, vilken härlig dag det har varit! Bara njutit av det "fria livet". Plockat lite i rabatterna och planterat lite nytt. Kan det vara bättre?

I våras sådde jag en massa blommor i mina "rutor" för att ha och plocka av. Älskar att ha färska buketter inne. En ny sort för mig är lejongap och den har jag tagit till mitt hjärta direkt, så den ska sås flera gånger.
Visst är dom söta!?
De gamla kompisarna då.......vilka är det? Jo, det är förstås alla fjärilar som äntligen vågar sig fram till mina syrenbuddlejor. Det kryllar av dom och man får ducka ibland.Nässelfjärilar


Påfågelsöga och en liten "nässla"


Visst är det kul när det är liv och rörelse i trädgården! Bara det inte slingrar så är jag nöjd :-)
Imorgon börjar sista sommarlovsveckan och det är kanske tur. Tycker allt blir helt upp och nervänt när alla är lediga. Inga rutiner alls har vi. Visst är det skönt ett tag, men nu känner jag att det är dags att ta tag i det igen. På fredag ska vi besöka Tobbes nya skola, internationella engelska skolan. Helt nyrenoverade lokaler och såklart en massa nya lärare ska kollas in. Spännande!
Ha en fin vecka!


Fototriss - gissa temat

I Fototriss denna veckan gäller "gissa temat". Givetvis skulle man kommit på något mer svårgissat, men det står lite still i hjärnkontoret för tillfället...................så här kommer mitt bidrag - lättgissat vid första anblicken kanske, men det finns liksom ett "tillägg" till det självklara.......

Fler bidrag finns det här