måndag 21 maj 2012

Vad är det som händer med tiden?

Ja, det kan man undra.........man vill så mycket! Äntligen kommer värmen - inte en dag för tidigt. Man (i alla fall gäller det mig) har ju inte riktigt inspirationen att gå ut och pyssla i trädgården när det är knappt 10 grader. Men idag så verkar det ha vänt och idag får vi tag i trädgårdslivet igen.

Här kommer lite bilder från morgonen "trädgårdsinspektion".

Här är Prinsessan Ester själv ute och kontrollerar sina marker. Inte kan man se staket nu inte. Är så nöjd med det och hundarna trivs verkligen när de får gå och nosa fritt. Eller sätta sig under korkeken och lukta på blommorna ;-)


Ett litet projekt har vi, "trädgårdssonen" J och jag klarat av i alla fall. Vi flyttade hallonen, en björnbärsbuske och lite smultron hit. Här var förut ett kryddland som det kommit in ett jobbigt ogräs i. Så vi rensade så gott vi kunde och så la vi ut tidningspapper över allt och fyllde med ett rejält lass kompost och sedan jord. Så får vi se hur det blir.


Så är vi på framsidan.............en Fritillaria Persica, mörk klocklilja. Stilig!Springgreen-tulpanerna gillar jag och nuförtiden så får ju mina tulpaner vara i fred för rådjur. Dubbla staket och två fyrbenta "jättemonster" gör nog sitt till......Jag satte ju mycket tulpaner i rufsrabatten i höstas och de är en härlig färgklick innan allt annat tar vid.


Woodlandet har kommit i gång ordentligt. Ska ta en liten "rensningsrunda" idag. Här är ju alldeles för kallt att vara om det inte är sånt här fint väder! Vad då? Klä på sig varmare kläder? Neeeeej....DET går ju inte;-)


Börjar bli tätt och fint under träden. Myskmadran är fin och trivs bra där i skuggan.
Här är nya delen, som vi gjorde förra sommaren och där är det lite glesare, men det är mycket på G såg jag. Har satt mycket hostor här och dom är ju lite sena.


Förra veckan blåste det nåt förskräckligt och en stor gren av min honungsros "smet" från pergolataket. Den gick ju inte av som tur var och jag band upp den...........och ja, ni ser "nöden är uppfinningars moder" eller vad det är man säger. Ett gardinomtag fungerar utmärkt, när man inte hittar nåt bättre. Vanligt "trädgårdssnöre" funkar ju inte här när det är en sån jättegren.


Till sist...........vårens finaste begivenhet..............äldste sonens bröllop förra helgen. Kärleken lyste om de två:-) Precis som det ska vara alltså.....


Här står Herr och Fru Persson x 2 utanför kyrkan!

Nej, dags för hundpromenad och sedan blir nog trädgårdsliv resten av dagen. Men ett litet avbrott, för jag håller mig undan solen mitt på dagen.......