torsdag 24 juni 2010

That's the way I like it........

Jag läste en artikel i Vi i Villa häromdagen. Om trädgårdsstil...........man petar ned lite plantor här och var, där det finns plats helt enkelt och så ska det vara MYCKET blommor och ingen bar jord och kanske inte helst färgstämt heller. Gissa om jag kände igen mig! Även om jag mest har rosa, vitt, blått och lila så sticker det upp lite gult eller rött här och var och mycket blommor det har jag och huller om buller. Rufsig, rikblommande och romantiskt kallar jag det. I artikeln kallades det för english cottage garden! Nu tycker jag det låter lite pretentiöst att kalla min trädgård för english cottage garden så min stil får helt enkelt kallas RRR,  rufsig, rikblommande och romantisk alltså!

That's the way I like it!

Rosa, rosa........

En annan härlig tid har börjat! Tid för fingerborgsblommor. Behöver jag säga att jag har massor som sticker upp här och var?
Har ni varit inne hos mig på sistone så har ni sett mina frösådda jättevallmos Royal Wedding. Den som slog ut sin första blomma i helgen. Den är ju vit och gissa om jag blev förvånad när jag hittade en planta med den här blomman på! Jag är säker på att det är från samma fröpåse.........
Rosa blev den och hur söt som helst!

Tänk att fel kan bli så rätt!

Månskenslandet med vita blommor (ja, det sticker förstås upp en och annan blomma i "fel" färg här också). Två vita Royal Wedding lyser och så är det vit brunnäva längst till höger och bredvid står porslinsveronika. Om nån vecka ser det helt annorlunda ut för då har nog den vita rosen Henry Hudson till vänster slagit ut.

Så har äntligen mina frösådda penséer slagit ut. Påminn mig nästa år när jag börjar tjata om frösådder...............det är ingen idé att så penséer i januari och tro att de ska blomma i mars/april!! Tänk om jag kunde lära mig det nån gång.
Lite hundliv måste jag ha med förstås....
Sessorna letar godis i blåbärsdjungeln. Det skiljer inte så mycket i storlek längre.......På höjden alltså. På viktkurvan är det fortfarande ganska stor skillnad.

Jag har lite ormskräck, både för egen del och för hundarnas,  så jag håller mig mest till lite skuggiga och blöta platser. Har inbillat mig själv att ormar inte trivs där!  Nackdelen (tycker jag alltså.....) är alla små härliga "spa-pölar" som finns och måste användas. Den här är väl rätt snäll, mest vatten, men längre fram finns härliga lerpölar. Det är tur att man har dusch vid groventrén...........


När man busat mycket så blir man trött. Här är favoritplatsen för Nitza inomhus........
...på den härliga kalla marmorplattan framför kakelugnen. När det eldas i den ligger hon inte där!
Varmt och skönt är det ute och "tokmatte" är helst i solen - det är inte vi! Är man svart och lurvig så hittar man helst andra ställen.......

Nu vill prinsessorna Ester och Nitza och jag önska er alla en härlig midsommar!! Var försiktiga om ni ska ut på vägarna -  "krama varandra i trafiken", som man sa i någon parodi på Trafikmagasinet nån gång på 80-talet..........minns ni?

Macro lovers

Nu är det vallmotider..........här är en frösådd jättevallmo som heter Royal Wedding.......men ser ni? Något är fel...........Royal Wedding är nämligen vit och de andra som har slagit ut är vita, men det har kommit en "katt in bland hermelinerna" och den här har blivit rosa.

Jaja, inte blir fel helt rätt ;-)

Fler bilder finns hos Birgitta!

Trevlig midsommar!

måndag 21 juni 2010

Royal wedding och lite rosa fluff.......

Nej, det är inte det kärleksfulla bröllopet i lördags jag menar utan min vallmo. Den kunde ju knappt valt en bättre tidpunkt att slå ut! Sorten heter alltså Royal Wedding och jag sådde dom förra året. Så nu har jag ca 10 plantor och de flesta har åtminstone en knopp. 
Mums!


Blev allt lite full i skratt när jag såg bilderna från bröllopet. Jag ser att vi har ungefär samma smak när det gäller blommor kronprinsessan och jag. Sen upphör väl likheterna (eller jag är ju faktiskt också gift med en prins *ler*).
Här är lite av det rosa fluff som möter besökare på framsidan. Men lite inslag av vitt, lila och blått.

Lite mer vallmo. Salmon Glow glöder i all sin prakt. Det är väl hennes vecka ........

...eller är det kanske lovely Louise Bugnet som vinner prinsen.............


....den stiliga prinsen är förstås den här - nattviolen - som växer i min månskensrabatt. Det räddade jag från en säker död för två år sedan. Han hade nämligen bestämt sig för att växa mitt på stigen. En väldigt trafikerad stig........"min" skog är nämligen en sportig skog. Orientering, mountainbike, hästar, joggare, stavgångare och så vi "hundsportare". Så jag räddade helt enkelt hem den till en lugnare plats och där trivs han visst.  Det är för övrigt rätt gott om nattvioler här och de flesta växer på mer "säkra" ställen.
Lite bladfägring från woodlandet. Bland annat bronsrodgersia, höstsilverax, hosta, flocknäva och myskmadra.

Mitt "gul-bruna" land. En alldeles vanlig daglilja har slagit ut och så är det en härligt gul boll med gulltörel.

Nu ska jag "carpe diem" - fånga dagen alltså..........och njuta av sex veckors total ledighet. Ja, jag ska inte klaga för mycket, jag är ju alltid ledig på veckorna, men nu har jag ledigt alla helger också. Sen följer två veckors heltid. Man får ju ställa upp lite extra såhär i semestertider. Maken (prinsen ni vet...) jobbar två veckor till. Sedan får vi se vad det blir. Vi tar det lite lugnt i år. Inga långa campingturer i Europa. Ett Stockholmsbesök blir det nog i alla fall. Son 3, Tobbe och jag ska gå på muséer och maken och son 4, Jocke, hittar väl på något annat. Golf eller nåt.....Det är inte så svårt att räkna ut vilket barn som brås på vem i den här familjen!

Det verkar bli en solig vecka här i Vätterbygden och jag hoppar överallt i vårt avlånga land. Ha det så skönt!