lördag 1 mars 2014

Trädgårdsfärger: havsblått

Havet, det är nåt visst med det. Men jag är en landkrabba, fast jag skulle gärna vilja på vid havet och sitta och titta på det! Det "vackraste" havet jag har sett färgmässigt var det i Kroatien. Det kändes som om det var en helt annan färg på det, än vad det är hemma även om himlen är blå! Det liksom en mycket klarare färg och definitivt mer blått.
 
Så, min vana trogen, har jag satt ihop ett litet collage med havsblått! Underst ser ni bilden jag har använt som inspiration!
 


Fler havsblå bilder finns hos Charlotta
 
Nu får ni ha en härlig vecka. Själv är jag ledig i helgen och det kan nog bli en liten tur på stan. Behöver köpa lite "piff" till lill-sonens nya rum.
 

fredag 28 februari 2014

Blommig fredag: Min hemlighet

Ojoj, som har funderat, men plötsligt händer det är ...............Min hemlighet - det är ju trädgården som är min hemlighet!
 
 
 
För när man kommer förbi på gatan så ser man några träd och  honungsrosen vid uteplatsen det är allt! (Det här var den enda bild jag hittade på huset utifrån gatan - tänk vad mycket snö vi har sluppit skotta i år!!)

 
Man kanske kan ana att det bor en blomstertok när man ser entrén. Men för att se trädgården måste man gå ända fram.....
 Går man ända fram till grinden så kan man se alla tulpaner som står stolta i vårsolens sken........


.....man kan se min älskade "rufsrabatt" i olika skepnader under säsongen..........
 
 
.... den skiljer sig lite från år till år, men grundtanken är densamma - en himla massa blommor!

 Precis innanför häcken gjorde jag ju nya rabatter, men rosor och perenner. I väntan på att de ska växa till sig och för att slippa se alla tomma ytor, så sådde jag en massa vallmo förra sommaren. En hemlighet som är totalt omöjlig att se från gatan. Ser ni förresten "katten bland hermelinerna"? Jo, en ringblomma tyckte att den skulle växa här! Hur den kom dit är väl en hemlighet - för mig!Är man riktigt nyfiken och ställer sig på tå eller möjligtvis hoppar så kan man skymta växthuset över "häckkanten". Men funkiarabatten ser man aldrig om man inte får komma in!

Sen har jag förstås en "mörk" hemlighet också.................jag lyckas inte med New Dawn!! Jag har lyckats ta livet av två stycken...........så nu har jag gett upp den, eller kanske är det "tredje gången gillt" som gäller - vi får se!


Fler hemligheter kan ni kika på hos Helena!


söndag 23 februari 2014

Vårteckensutmaning!

Vårteckensutmaning är ju alltid trevligt! Det här året är det ju också ganska lätt......
 
 
Vintergäck på gång, kanske slår de ut i morrn när vi ska få en riktig vårdag!

 
Andra lökväxter poppar upp sina blad överallt.

 
Lite snödroppar som "står och stampar i farstun". De har sett ut så här länge nu.

 
Det här vet jag inte om jag ska se som ett vårtecken eller som ett "det-var-en-varm-höst-tecken"! Lungörten på norrsidan har fullt med knoppar.

 
Hos Annica finns det mer vårtecken!
 
Ha en fin vårvecka! I dag ska jag jobba, men i morgon (måndag) skulle vi få riktigt vårväder och då ska jag vara ute!! Så grått och trist som vädret har varit så längtar man sig tokig efter solsken!