lördag 18 oktober 2014

Trädgårdsfärger #3 gyllengul

Gyllengul - återigen sätter jag min tillit till vårblommorna - för oj så mycket gult det är då!
 
 
Först ut i den gyllengula paraden är den söta och välkomna lilla vintergäcken! Jag försöker få en "vintergäcksmatta" med den tar tid.
 

Vildtulpaner satte jag förra hösten i olika färger, den gula verkar vara den som trivs bäst.
Här finns väl också en tanke om att den ska sprida sig - får väl se om den är med på mina tankegångar.


 
Som hundägare måste man förstås ha en hundtandslilja.


Gulltörel fick jag höra talas om för över 30 år sedan av en arbetskamrat som var trädgårdstokig. Vi hade precis köpt hus och fick lite perenner av honom. Han kallade den för smörklickar. Fin är den och den har hängt med till "nya" trädgården också.Den här gillar jag, finns i cerise också. Men den gula är verkligen helt fantastisk och gyllengul! Är det guldlök den heter?


 
Hos Charlotta finns det fler bilder i gyllengult.
 
Nu blir det en liten paus för mig för liksom en del fåglar flyger jag söderut ett tag!
 
Hasta la vista!

fredag 17 oktober 2014

Blommig fredag: höstens krigare

 
Kan väl inte bli bättre än att börja temat "höstens krigare" med en riddare. Jag klipper ned riddarsporren helt efter första blomning och nu har den satt fart igen. Inte så många blommor som på våren förstås. Än har vi inte haft någon frost, så det är fortfarande rätt mycket som blommar. Fast nog märks det att det är höst och dessutom fryser jag också! Jag är annars ganska "svårfrusen" ;)


Den vita höstaster lyser upp härligt. Det är ju en fin blomma, men man liksom bara går förbi.......fast det beror nog mer på att jag inte är lika trädgårdstokig på hösten som på våren, när man förundras över varenda liten blomma som kommer upp.


Den gamla vanligt lila höstastern.
 

Kärleksört som jag planterade i våras. Bladen blev uppätna nästan med en gång, men blommorna har fått vara i fred. Fin är den, men det är samma sak med den som med höstaster......man liksom går förbi. Men jag försöker plock in någon lite höstbukett åtminstone till köksbordet och då är kärleksörten tacksam.


 
Ingen frost ännu som sagt, men daggigt är det och då får man passa på med kameran! Jag är lite förtjust i droppar på blommor och blad.
 
Fler bilder finns det här.
 
Nu tar jag en lite paus från bloggen och höstvädret och flyger söderut - som tranorna.
 
 
Hasta la vista och trevlig helg!
 

Tema fredag: en siffra

Tema fredag: den sista för mig på några veckor för jag drar söderut ett tag och huset är fullt med folk (en lastbilschaufför och en arg tant) och vakthundar (ryska KGB-vakthundar!) om någon "skummis" läser detta!
 
En siffra.............nu ska vi se om ni kan gissa på första bilden.....
 
 
 
Har man varit där är det superenkelt....
 
 
 
en ledtråd till........
 
 
 
 
Sista bilden, nu fattar ni säkert om ni inte gjort det innan. Här står en cool tonåring vid Greenwich och Noll-meridianen. Det gäller att se cool ut verkligen, han höll på att bryta ihop av pinsamhet och skratt när han såg hur andra människor "åbäkade" sig på linjen. Gissa om jag fick stränga förmaningar innan jag fotograferades....
 
Fler bilder finns hos Carina
 
Nu säger jag Hasta la vista så länge från Tema fredag och önskar er en härlig helg!

tisdag 14 oktober 2014

Tisdagstema: känslig

Känslig - oj, det var lite knepigt. Men jag tänkte direkt på sången som Barbro Hörberg sjöng.................."Med ögon känsliga för grönt"
 
 
Och tänk i parken

Om våren

Med ögon känsliga för grönt

Och kastanjeblad som paraplyer

Och våra händer känsliga för allt som är skönt.
 
 
Mmm, jag är nog också känslig för grönt..........min favoritfärg!
 
Här finns det fler bilder på temat Känslig