onsdag 18 augusti 2010

Det var den sommaren det!

Idag var det skolstart för de två små.............eller ja, de är ju inte så små längre...........5:an och 8:an är det som gäller för dom. Med fjärilar i magen gick minstingen iväg. Han byter ju skola och ska gå i engelska skolan han också. Men det  var "lyckliga fjärilar" inte sådana där "olustiga fjärilar". Ni fattar skillnaden eller hur?

Här fortsätter det att vara tråkväder med regn och det känns som om hösten har anlänt på riktigt. Även om det blir varmt och soligt igen så blir det inte riktigt detsamma. Jag tog med mig kameran på promenaden idag.
Vilket jag kanske inte skulle ha gjort för Nitza smet..........Hon (jag alltså) gjorde en dam med hund riktigt förbannad.  Damen kom och gick med en nyoperarad hund som var livrädd för svarta hundar. (Hur man nu kan gå en långpromenad i skogen med en nyopererad hund det förstår jag inte riktigt.....men det är ju en annan historia). "Man får faktiskt inte ha lös hund om man inte har kontroll på den........". Nej, JAG VET! Men Nitza hade faktiskt koppel även om hon lyckades smita ur mitt grepp. Jag var ju lite för fokuserad på fotandet.
Det är mänskligt att fela och gudomligt att förlåta. Nåväl, allt slutade lyckligt och väl. Damen med hunden berättade att hennes hund minsann smitit och bitit en annan hund. Vi småpratade en stund och det hela slutade med att damen bad mig så mycket om ursäkt för att hon skrikit så mycket. Jag hade förstås också bett om ursäkt för mitt slarv! Där ser man, inkallningen som fungerar perfekt när vi tränar, fungerade ännu inte med störning........bara att kämpa på!
Nog börjar det ser lite höstlikt ut!

Fullt med svamp i skogen är det och ätliga är dom. Åtminstone för mördarsniglar. Jösses, vad mördarsniglar det var vid den här svampplatsen.

 
Svampnamn är jag inte så bra på, men nog är det här en röksvamp?
Liten söt svamp på en mjuk bädd av mossa.

 Åh, vad man önskar att det växte kantareller i vår skog........

Jag får nöja mig med det ätliga i växthuset. Egenodlade gurkor är en verklig delikatess. Vilken smak!  Tomaterna har ännu inte börjat mogna. De behövs väl mer värme och sol antar jag.

Utanför växthuset växer den här konstiga blomman. En "siamesisk" rudbeckia. Två blommor har blivit en!


Till sist en liten bild på Nitza. Nitza heter ju egentligen Cinitza. Cinitza är en ryskt ord som betyder "mes", alltså en fågelmes.........

så det måste väl betyda att det här är en bild av en tofsmes!söndag 15 augusti 2010

Så mycket trädgård blir det inte.....

....nej det är inte mycket att skriva om precis. Det har varit ett trädgårdsår fullt av prövningar. Först en riktigt kall och lång vinter, sen en kylslagen vår och försommar. När den riktiga sommaren kom så kom den med besked. Sol och värme och inte en droppe regn på flera veckor. Sen kom regnet och då stannade det........hos mig är det näst intill översvämning i skogen. Jag som bor högt uppe på ett berg.......så då förstår ni hur mycket det har regnat!  Trädgården ser inte så kul ut som sagt för när väl värmen kom så exploderade allt och sen kom regnet (och blåsten) och då blir det som det blir. Så ni får hålla tillgodo med lite hundbilder...........
Kunde ju inte låta bli att skoja till det lite. Ester hon kallas ju "kronprinsessan" av uppfödarna. Så det är klart att jag inte kunde låta bli att köpa denna tiara;-)

 Nitza, hon är ju lill-sessan, även om Ester mest tycker hon liknar en hovnarr!  Hon är en raring lilla Nitza men ganska busig. Fast det är väl som det ska vara när man är 7 månader! Hon lugnar nog ner sig hon också.

När jag drar mig till minnes så var Ester rätt vild av sig hon också - emellanåt! Fast man glömmer så fort...........

Så var det bara två dagar kvar av sommarlovet. Det är skönt att det börjar med en kortvecka...............inte så lätt att få dom i säng precis. Man vänder ju alltid på dygnet såhär sommartid.


En liten trädgårdsbild får slinka med i alla fall. Den röda rudbeckian "Magnus" med en liten lurvig besökare.

I natt hoppas jag få sova lite bättre än gårdagsnatten. Ester hon är skendräktig och letade efter sina "valpar" i natt. Nu är dom gömda och hon har lugnat sig lite. Tänk vad det är konstig i djurvärlden ändå. Hon har två pipleksaker, en igelkott och en älg, som alltid blir hennes "valpar". Just dessa två, även om det ligger mer "valpliknande" saker i leksakslådan.

Nu blir det lite mindre mat för och lite mer motion för Ester ett tag, så försvinner skendräktigheten snabbare. Sen får vi hoppas hon är tillbaka till sitt gamla jag och leker lite med "hovnarren"............

Ha en fin vecka!