torsdag 11 november 2010

Så kom vintern - en liten försmak i alla fall!

Jag vet inte vad jag ska säga - är man någonsin förberedd när den första snön kommer för säsongen? Nej, inte jag i alla fall! 
Hundarna gillar snö mycket mer än regn. De springer omkring för glatta livet och kör ner huvudena i snön. Nitza som är mer långhårig än Ester hon har lite problem. Det fastnar en massa snö på hennes ben och till slut blir det svårt att gå! Det är inte helt lätt att få av allt när man ska gå in heller.
Det har kommit ca 1 dm på "öppen mark" och ja, det ÄR vackert egentligen. Men man har ju den långa förra vinterna i bakhuvudet och våndas lite.....Det känns som om den snön just försvann! 

Helt har den inte försvunnit förresten. I Jönköping har man ett ställe där man "tömmer" snö när det blir för mycket i stan. Den högen har varit enorm. I lokaltidningen har folk fått gissa när den ska smälta. Men den är fortfarande kvar. Inte så stor numera men ändå. Blir det en sån vinter till så kan vi nästan ståta med en egen glaciär:-)

Mycket att undersöka i snön. På nåt vis verkar det som om det luktar mer i snön (om jag ska tolka hundarnas sätt alltså, jag luktar inte i snön!!)
Här var det visst väldigt spännande!

I går köpte vi lite födelsedagspresenter. Familjens sista födelsedagsbarn fyller nästa vecka. Sen är det dags att tänka på jul och julklappar. Puh!!

Son 2 tog körkort i måndags förresten och han lånar bilen så ofta han kan. Han som "minsann inte behövde något körkort för det går bussar överallt i den här stan........." . Ja, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.

Ha det så gott!