lördag 12 september 2009

Musikfoto: färdas

Musikfoto igen och den här veckan var det riktigt svårt............men till slut så kom jag på nåt!
Artisten och låten är väl inte precis någon favorit, men vi hade den som sista låt på danspasset förra terminen och när man hörde den och orkade hela så var man verkligen nöjd....Säga vad man vill om artisten men hon är verkligen pigg för sin ålder...........även om just det här klippet är gammalt.........

Big wheels keep on turnin'............Proud Mary keep on burnin'
Rolling, rolling rolling on the river

"But I never saw the good side of the city,til' I hitched a ride on a river boat queen"


Vill du se och hör mer så kika in hos Rajson

fredag 11 september 2009

A room with a view...........

har jag inte men jag har en promenadväg med en "view" (utsikt alltså). Min "vanliga" promenadväg, som jag går med Este,r går från baksidan av trädgården och ut i skogen och hästhagen. Därifrån har ni sett en massa naturbilder.

Går man åt andra hållet, ut mot Vättern, så passerar man efter ett tag den nedlagda skjutbanan. Här ska det byggas hus, men det dröjer nog ett bra tag................En del har redan byggt sina bo där för där var fullt av daggiga spindelnät.

Efter att ha gått över "stora vägen" i riktning mot Vättern så kommer man till fårhagen. De brukar höras, men idag var de tysta så jag trodde de var borta. Ester och jag strövade i godan ro och klättrade lite i "bergen" och plötsligt träffade vi på dom............undrar vem som blev mest förvånad? Nu är ju Ester inte det mista jaktintresserad, men hon hade nog lekt en stund med dom om hon fått för sin mamma.......
Vi fortsätter vägen bort mot Utsikten. Utsikten är precis vad den heter...............

......så följ med så ska jag visa lite av min hembygd och mina ställen......


Först en bild över Rosenlundsområdet. Här finns Elmia, det stora utställningsområdet. Den här veckan är det husvagnsmässa och som ni ser är den ,som vanligt, välbesökt. Folk kommer tidigt och så bor de här på fältet under hela mässan. Ja, alla är vi olika..........

Ser ni lyftkranen? Den håller på att bygga gymnastiksalen till sonens skola. Tobbes har ju börjat på engelska skolan och den första vita byggnaden till höger om byggplatsen är skolan. Han trivs för övrigt alldeles utmärkt och på tisdag är det Crazy Hat Day, så i helgen ska det knopas ihop en hatt. Vi har lite på gång, han och jag.......

Här ser ni mitt andra hem (och tredje!)................för är jag inte hemma så är jag förmodligen antingen på ICA eller på Friskis & Svettis. Praktiskt nog, så ligger de i samma byggnad!


En bild över huvudgatan i Huskvarna - Esplanaden..........ett långsträckt parkområde med fontäner och planteringar och gator på var sida. Långt därbort skymtar engelska skolan.

Så till sist en bild på vårt sjöodjur Nessie, som just nu är hotad. Hon kostar nämligen 55.000 i underhåll varje år och kommunen tycker de pengarna behövs på annat håll...............själv tycker jag väl att man kan ta bort något i Jönköping istället......Motorvägen går mellan Nessie och Vättern så många av er kanske har sett henne..................en bit bort står också den mer välkände Jätten Vist!
Ha en riktigt trevlig helg och njut i solskenet för på måndag kommer regnet...........åtminstone här!

Fredagsfärg: Beige och vit

Fredagsfärgerna denna vecka är Beige och Vit. Ett beige sandslott mot en molnvit himmel kan väl passa bra! Fler fredagsfärger finns det här.


Bilden är från Sandworld i Travemünde, en sandfestival som förekommer varje sommar med olika teman. Slottet ingår i temat Sagor.

En trevlig helg önskar jag alla bloggvänner!


torsdag 10 september 2009

Torsdagsfoto: svamp


Svamp finns det inte sådär jättemycket i "min" skog, åtminstone inte sådana som jag vill ha (dvs. kantareller). Men jag hittade en okänd svamp i gräsmattan......med hatten käckt på svaj!
Fler svampar kan du hitta på Torsdagsfoto.

onsdag 9 september 2009

Bara lite bilder från idag.......

Det blir mer och mer höst och det är faktiskt rätt okey....................fast samtidigt känns det lite långt till våren........men det är mycket som fyller tiden fram till nästa vår - egentligen. Tre av mina barn är höst = kalas. Bröllopsdag har vi = lite extra mys. En del kul program börjar på TV (usch, det låter som om jag är jättetråkig......) t.ex Superstars, Mästarnas mästare, Idol förstås och en massa serier. De här "sportprogrammen" gillar jag. Det är kul att se gamla "avdankade" idrottsprofiler som tävlar mot varandra.

Rönnbär är det gott om i år - blir det en kall vinter? Hoppas vi får besök av många sidensvansar i rönnbärsträdet i år. Dom är som fina!

Ester och jag har förstås strövat i skog och mark som vanligt och i dag fick kameran följa med. Ester gillar det väldigt mycket när kameran är med för då blir det mycket "godissök" för hennes del............hon nosar efter godis och jag fotograferar! Nosarbete är nyttigt för hunden och hon tycker det är kul!
Gick en runda i trädgården också och hittade lite vit flox. Förr hade jag aldrig kvar några flox, men nu verkar rådjuren undvika min trädgård. Tack Ester!

Svininfluensan, vad ska man tro om den? Är det någon som känner någon som är sjuk i den? Ska man vaccinera sig? Jag är inte sådär orolig för influensan, men jag tycker det pratas så mycket om det så man lite orolig bara därför. J berättade att några barn hade med sig egen handsprit i skolan.............är det inte lite överdrivet? Eller?
Bloggvännen Karin hade skrivit ett inlägg om influensan och det fick mig att börja tänka på den. Läs gärna hennes inlägg.

På långt håll såg de här svamparna ut som kantareller.................men sån tur har ju aldrig jag!

Stubbar är fint och det är rätt spännande att följa hur naturen "tar över" stubben.

Har varit en sväng i skolan idag igen. På välkomstsamtal hos J, som började 4:an. Var väl inget särskilt att prata om egentligen, men det kan ju vara bra att kunna prata med läraren lite utan att barnen är med!
Idag har jag ingen träning och min kropp behövde vila känner jag. Har en förmåga att börja med lite för mycket olika pass eller rättare sagt lite för ofta, men nu har det ju gått några veckor, så jag tror kroppastollen har vant sig. I alla fall så får jag inte träningsvärk längre. Men man märker att man börjar bli äldre och får ta det lite lugnare och lyssna mer på kroppen (usch, nu lät jag sådär gammal och tråkig igen *ler*).
Nej, om man skulle se vad man ska hitta på till middag.....................denna eviga fråga.......det lutar åt potatisgratäng med skinktärningar i............ja, det får det bli! För jag har inte lust att åka till affären och köpa något annat!!
Ordlös onsdag - engelsk

"Man tager vad man haver........"

Fler ordlösa bilder hos Akson

tisdag 8 september 2009

Tisdagstema: vänskap

Tisdagstemat denna vecka är vänskap. På min bild är det vänskap mellan två systrar, Ester och Blanka. Undrar just vad de snackar om ?

Fler vänskapliga bilder finns det här.

söndag 6 september 2009

Fototriss - gissa filmen

Vilket kul tema! Så fick man klura lite och här är min triss....................nå, vilken film tänker jag på?

Vill ni ha svaret så kan ni klicka här
Fler gissningslekar hos Fototriss