fredag 11 september 2009

A room with a view...........

har jag inte men jag har en promenadväg med en "view" (utsikt alltså). Min "vanliga" promenadväg, som jag går med Este,r går från baksidan av trädgården och ut i skogen och hästhagen. Därifrån har ni sett en massa naturbilder.

Går man åt andra hållet, ut mot Vättern, så passerar man efter ett tag den nedlagda skjutbanan. Här ska det byggas hus, men det dröjer nog ett bra tag................En del har redan byggt sina bo där för där var fullt av daggiga spindelnät.

Efter att ha gått över "stora vägen" i riktning mot Vättern så kommer man till fårhagen. De brukar höras, men idag var de tysta så jag trodde de var borta. Ester och jag strövade i godan ro och klättrade lite i "bergen" och plötsligt träffade vi på dom............undrar vem som blev mest förvånad? Nu är ju Ester inte det mista jaktintresserad, men hon hade nog lekt en stund med dom om hon fått för sin mamma.......
Vi fortsätter vägen bort mot Utsikten. Utsikten är precis vad den heter...............

......så följ med så ska jag visa lite av min hembygd och mina ställen......


Först en bild över Rosenlundsområdet. Här finns Elmia, det stora utställningsområdet. Den här veckan är det husvagnsmässa och som ni ser är den ,som vanligt, välbesökt. Folk kommer tidigt och så bor de här på fältet under hela mässan. Ja, alla är vi olika..........

Ser ni lyftkranen? Den håller på att bygga gymnastiksalen till sonens skola. Tobbes har ju börjat på engelska skolan och den första vita byggnaden till höger om byggplatsen är skolan. Han trivs för övrigt alldeles utmärkt och på tisdag är det Crazy Hat Day, så i helgen ska det knopas ihop en hatt. Vi har lite på gång, han och jag.......

Här ser ni mitt andra hem (och tredje!)................för är jag inte hemma så är jag förmodligen antingen på ICA eller på Friskis & Svettis. Praktiskt nog, så ligger de i samma byggnad!


En bild över huvudgatan i Huskvarna - Esplanaden..........ett långsträckt parkområde med fontäner och planteringar och gator på var sida. Långt därbort skymtar engelska skolan.

Så till sist en bild på vårt sjöodjur Nessie, som just nu är hotad. Hon kostar nämligen 55.000 i underhåll varje år och kommunen tycker de pengarna behövs på annat håll...............själv tycker jag väl att man kan ta bort något i Jönköping istället......Motorvägen går mellan Nessie och Vättern så många av er kanske har sett henne..................en bit bort står också den mer välkände Jätten Vist!
Ha en riktigt trevlig helg och njut i solskenet för på måndag kommer regnet...........åtminstone här!

6 kommentarer:

anemonen sa...

Tack för dina fina bilder, och för att vi får följa med dig på promenad. Utsikterna du visar känner jag väl igen då jag ofta har varit och är i Jönköping/Husqvarna. Jättefin utsikt är det där uppe,och visst är väl Visst välkänd liksom konstnären själv.

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Vad kul att du visar dina vyer, tack så mycket.

Nej inte är du tråkig, det är många kul tvprogram som visas så här på hösten, visserligen har vi ingen TV ännu, men vi kollar på de programmen som dom sänder på internet, många av TV 4as program ligger där för påseende någon vecka, som t ex Idol. Jag skriver vi för älsklingen och jag kollar alltid på samma program. Dock inga sportprogram.

Ja det här med vad man skall ha till mat, kan ju vara ett problem när det är så många i en familj som ni är, det vet jag av erfarenhet, jag har 3 barn och när dom växte upp så var vi 5 personer. Då jobbade jag oxå heltid så allt skulle gå mycket snabbt.

Nu är vi ju bara 2 och tycker om lika saker och ingen av oss är särskilt kräsen, så det går ganska så lätt.

I helgen har vi inget speciellt planerat, kanske blir det en tur ut till storsonen med familj på Donsö.

Fast igår hade vi en heldag på stan. Älsklingen fick ett laddat biokort i present av min dotter med familj. Vi åkte härifrån kl 12.30 så lodade vi runt och fotade. Älsklingen har ju flera bloggar på tyska, där han visar bilder och nyheter från Göteborg. Så vi hann med 3 kyrkor, diverse statyer och lite andra miljöer. När klockan var halv 4 gjorde hungern sej påmind så vi gick in på en Indisk restaurang och åt en härligt kryddstark middag. Vid 6-tiden var det dax att hämta biobiljetterna. Vi såg Becks nya film, den har fått dålig kritik av dom som tror att dom vet nått, men jag gillade den, en Beckfilm helt enkelt.

Hemma var vi ca 21.45 och då kollade vi på Idol.

Oj då detta blev lite långt, hoppas att du inte misstycker.

En skön helg önskar jag dej och de dina.

Solvarma kramar från Irene

sinneskatten sa...

jag åkte tåg till Malmö fäör någon vecka sedan och blev stående i Jönköping en stund. Måste säga att det v ar otroligt vackert där.
Jag har mest passerat förbi Husqvarna o Jönköping per bil.
Men se nu är min plan att ta bilen och åka och besöka din vackra plats.

Olga T sa...

Vilket trevligt inlägg! Kul med guidad promenad! Det borde vi bloggare göra för varandra då och då. Ska jag ha i åtanke. SKön helg!

Ulrica sa...

Så roligt det var att få följa med dig på promenaden. Här har redan delar av regnet kommit. Men vi myser inne nu.

Ha det gott och tack för alla fina ord.

Kram Ulrica

Anonym sa...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic