fredag 21 augusti 2009

Musikfoto: lokal förmåga

Denna veckas musikfoto ska illustreras av en lokal förmåga..........Vätterbygden har några riktiga kändisar Nina Persson i Cardigans har vuxit upp i Bankeryd. Precis som jag! (Bankeryd har dessutom två ministrar och två OS-guldmedaljörer!). Karl Martindahl (Fame Factory, Melodifestivalen) är uppvuxen i Bankeryd och var dessutom fadder till min brorson i skolan!
Jönköping har ju förstås Agnetha Fältskogh............presentation behövs väl inte? Amy Diamond är ju en nyare förmåga.........duktig liten tjej, som nu går på frisörlinjen.

Men nuförtiden bor jag ju i Huskvarna och i Huskvarna föddes den här mannen, som tyvärr inte lever längre.............

En alldeles underbar sång om friheten och den illustrerar jag med denna bild ifrån sommarens besök i Berlin. Bilden är tagen från gamla östsidan mot Checkpoint Charlie i gamla väst. I denna korsningen stod ryska och allierade tanks riktade mot varandra under det kalla kriget i början på sextiotalet..........I gatan ser ni en dubbel rad med gatsten tvärs över asfalten. Den visar var muren stod!
Berlin är för övrigt en fantastiskt stad och jag minns våra första semesterresor i Europa. Man åkte så nära öst man kunde bara för att se järnridån med egna ögon. Skrämmande var det!

Sen 1989 i slutet på oktober fick vi vårt första barn och i den vevan föll ju muren! En härlig tid på många sätt.......

Fler musikfoton kan du hitta hos Rajson. Var med vet ja..........det är jättekul!

Fredagsfärg: brun och grå

Veckans fredagsfärger kändes lite dystra. Brun och grå. Inte precis glada, livliga färger, utan mer dämpade, som jag är i humöret på hösten........

Motivet låg framför mig på skrivbordet denna vecka också (ja, vi har det stökigt på skrivbordet........). De här klubborna fanns i en jättekartong som Jocke köpte på semestern. Men han vill inte ha dom här! Varför? Jo, det är lakritssmak och gissa vem som älskar lakrits........jag såklart!

Nu får ni kolla på fler fredagsfärger och kanske delta själva. Det är kul!! Kolla in HÄR

Trevlig helg alla bloggare!

onsdag 19 augusti 2009

Torsdagsreflektion: Skolstart

Två förväntansfulla grabbar på väg mot nya äventyr. Jocke med ryggsäck ska börja i 4:an och Tobbe, som är ägare till den tomma väskan från Ordlös Onsdag, han ska börja högstadiet! Inte kan man se att det skiljer 3 år på dom precis! En är stor för sin ålder och en är liten för sin ålder!
Näst äldste börjar sista året på gymnasiet, så nästa år är det studentdags igen. Äldste sonen går andra året på universitetet. Nu har man inga småbarn längre...........även om Jocke nog alltid kommer att vara lill-killen!


Så nu är det bara för mamma Anette att ta ett djupt andetag och samla kraft inför denna termin.........mycket läxtjat lär det bli...........puh!

Fler reflektioner hittar du här


Ordlös onsdag - tom


Fler bidrag finns det här.

tisdag 18 augusti 2009

Tisdagstema: stilla

När det är den här temperaturen ute så håller jag mig gärna stilla.........helst i skuggan eller som här i en bil med AC.


Fler bidrag till tisdagstemat finns det här.

söndag 16 augusti 2009

Fototriss - kommunikation

Fototriss denna vecka vill att vi ska illustrera "kommunikation". Jag har valt att visa några bilder från tidigare i somras.

Vi var ju i Kroatien och vår takterass gav oss möjlighet att se en typ av kommunikation. Båtrafiken med färja ut till alla små öarna utanför höll på hela tiden. En livsnödvändig kommunikation för öborna! Dessutom var båttrafiken en livlina under inbördeskriget i Jugoslavien. Zadar var belägrat en lång tid och den enda möjligheten att få in mat och livsnödvändigheter var genom färjetrafiken till en av öarna.
I Salzburg fick jag syn på den här bussen, som ju är ett kommunikationsmedel. Visst är den snygg! Undrar om det kommuniceras bland passagerarna eller om det är lika tyst som på svenska bussar?Till sist en bild på vad som kan hända om det är brist på kommunikation. Då kan det bli krig och elände och blir det riktigt illa så kan det byggas en mur genom en hel stad...............som tur är så är nu Berlinmuren ett minne blott. En liten del finns ju kvar för att vi inte ska glömma!!

Fler bidrag till fototriss hittar du här.