fredag 4 februari 2011

Blommig fredag: kontraster

Ännu ett spännande tema i blommig fredag - kontraster.


Kontraster i färg - blått och orange


Konstraster i "material" - hård sten mot mjuk växtlighet


Kontraster i "temperatur" - varmt och kallt - nyplanterade fröplantor omgivna av stora hagelkorn. Detta hageloväder råkade vi ut för en midsommarafton för ett par år sedan, oj så mycket som blev förstört.

Kontrast mellan ljus och mörker - sol och skugga i mitt woodland.

Fler kontraster finns hos Katarina

Trevlig helg!

tisdag 1 februari 2011

Så vänder vi blad............

på almanackan och kommer in i den sista (?) vintermånaden - februari. Den började ju dock lika grå, trist och blåsig som januari slutade. MEN det är i alla fall plusgrader och man kan hitta barmark på vägarna, så idag har "damerna" och jag gått en lång runda!

I sålådorna är det full fart. Jag insåg att jag höll mitt löfte att inte köpa så mycket fröer i år...........så nu räcker nog inte plantorna till alla krukor:-O


Å andra sidan så behöver man ju inte använda alla krukor...............eller också så kan man ju faktiskt köpa några plantor. Jag brukar ju faktiskt köpa fuchsia-sticklingar så då kan man ju köpa några fler, så slipper man dessutom våndas över vilka man ska välja ;-)


Har jobbat extra några dagar, bland annat så har vi inventerat. Det är bra då blir det trevligt när lönekuvertet kommer i februari! Gäller att spara så att vi, smågrabbarna och jag, kommer iväg till London!
I helgen fick vi dessutom en överraskning när äldste sonen ringde och berättade att de hade förlovat sig! Det var lite raskt marscherat, men sen drar man sig till minnes sin egen förlovning och inser att den var rätt kvick den också och det har ju gått bra ;-)

 

Avslutar med en bild på damerna! Till vänster är Ester som inte är helt nöjd när hon måste ha tofs! Nitza, hon är ju van vid sin tofs och tycker nog det är rätt skönt att kunna se;-)

Ha en fin vecka!