tisdag 15 februari 2011

Det blev en dag med trädgårdsglädje..........

när jag var ute och klippte bort lite visset från den enda snöfria rabatten. Sen kom snön och vintern tillbaka. Inte helt oväntat med ändå lika ovälkommet.........

 

Huset ser inte så kul ut...........idag är det riktigt gråkallt och det blåser "genom märg och ben"..........
.....nog ser det väl trevligare ut på denna bilden!

Uteplatsen inbjuder inte heller till några "långsittningar" med fika och en god bok.........

......som det gärna blir när det ser ut såhär!


Men det finns HOPP!


Inne spirar frösådderna och inte kan man missa att det här är en blivande pelargon!

De här små taniga "plantorna" är petunior och de brukar se ut så här...............jag har ju sått petunior i många år så jag vet. Men visst är det konstigt att nåt så ynklingt kan bli nåt så vackert!


Den här sorten ska det bli i år är det tänkt! Vidare kan jag meddela att jag vid snart 48 års ålder har blivit vuxen!! Hurså? Jo, igår omskolade jag mina Flitiga Lisa och jag tog bara de finaste plantorna och slängde de andra! I alla år har jag kämpat med även de ynkligaste och de har varit krukor överallt i huset, men nu är det slut med det alltså! Jag vet ju att det räcker och blir över ändå........

Alla Hjärtans dag firar vi väl inte så mycket men en söt tårta fick det bli i alla fall!


Vi har sportlov här i huset så det är lugna och sköna dagar. Så mycket sportande har det väl inte blivit, men jag har fått sällskap på en del hundpromenader.

En trevlig vecka önskar jag er..............det är lite stiltje på bloggandet nu, men snart är det vår och då finns det hur mycket som helst att skriva om!