fredag 13 april 2012

Mina intryck från Nordiska Trädgårdar

Åh, vilken dag det blev. Fast jag skulle aldrig orka gå där hela dagen.........mycket folk förstås och varmt...........här kommer ett litet axplock av bilder. Det är svårt att fotografera med en vanlig kompaktkamera. Det är väl ljuset som spökar och så är det ju som sagt så mycket folk...

Först lite bilder från "balkongutställningen" som gick i lite återvinningstema!


"Holk" för insekter..........har för mig att det är solitärgetingar som vi bygga i ihåliga pinnar.


 Visst ser det inbjudande ut!


 Här är min favoritbalkong som hette "Reuse and Amuse". Fint! Precis i mina färger.
 De hade en lite annorlunda ampel, gjord av ett hjul och gamla kaffekoppar.Något för den händige att ta efter!

Täckningen i krukorna kanske vi ska hoppa över, men visst ser det läckert ut!


Den här gillar jag också skarpt..............limegrönt älskar jag ju och tänk er att gå ut här och sätta sig en tidig morgon. Kan väl inte bli en bättre start på dagen!

Sen kommer vi till några av montrarna jag gillade bäst.


 Trädgårdsmästarna från Drottningholm fångade mig intresse i år också. Nästan lika fin som de var förra året!Här nedan är några bilder från den jag gillade mest..........jag har för mig det var Växtriket som skapade denna, men jag är inte helt hundra..........det blir lite mycket att hålla reda på!
Så till en idéträdgård som gjorde lite häftiga installationer i naturlig stil!
Köpte jag något då...............jodå, men inte så mycket.......en liten förgätmigej i säck (och en likadan till mormor som var hundvakt!)En bunt med trädgårdstidningar som jag, hör och häpna, inte hade förut! Det komiska var att när jag kom hem hade jag fått två trädgårdstidningar och en trädgårdsbok.....Så köpte jag några fuchsiasticklingar och en kanadaros John Davies, men de får ni se när de blommar!

Visst är mässan väl värd att besöka, men många av montrarna är sådana som inte har med trädgård att göra............men så är det väl på alla mässor!