lördag 27 juni 2009

Blommor, blommor, blommor................

kan behövas en kopp kaffe..................Först ut har vi en Malva Zebrina. Denna sådde jag för första gången i våras och det får bli fler gånger........gillar färgen och de härliga zebraränderna.


En medhjälpare som jag hittade i en av rosenbuskarna. Gör nog sitt bästa med bladlössen.

Klätterrosen New Dawn, som är så underbar. Den ska klänga på ena stolpen vid uteplatsen är det tänkt. Snart kikar den över planket.......

Vallmotider är det och en del hinner slå ut innan jag åker på måndag. Sönerna (de två stora, som ska vara hemma) har fått noggranna instruktioner om att fotografera blommor när jag är borta.............får väl de om det händer nåt;-)

Just den här vallmon växer precis vid husväggen. Den fröar av sig nåt
kopiöst och hittar de mest omöjliga ställen att växa på. Färgen kan skilja sig något från olika plantor, men de håller sig i mörkrosa-lila skalan. Frön fick jag för många år sedan av en svägerska. Kapslarna hade då stått som eterneller i många år. Det är kraft i dom fröna!


Den här sorten hängde med ett lass jord som jag fick av en granne för många år sedan. Enkel och söt, men blomman står bara några timmar, sedan faller kronbladen.


Guldlök, en slags allium. Det finns en rosa variant också men det glömde jag visst att fotografera!

Så här vi den härliga Paradisbusken (kolkwitzia nånting på latin). Den gör skäl för sitt namn där den står helt översållad av rosa blommor...........

..........som ser ut så här på nära håll.......


På södersidan blommor det på ordentligt. Luktpion, stjärnflock och krollilja. Men det ser så blekt ut, man ska nog inte ta kort när solen skiner som värst/bäst. Det ser inte så blekt ut i verkligheten i alla fall....................
Lite stenpartiväxter klänger på lilla berget på framsidan. Det lila är timjan av nåt slag och den limegröna vet jag inte namnet på. Jag är förtjust i färkombinationen lila och limegrönt!

På andra sidan lilla berget så blommar Stanwell Perpetual med sin första blomma. Denna satte jag i höstas.

Strax bredvid har vi så woodlandet och i förgrunden ser vi bronsrodgersian med sina flikiga blad...............vad man kanske inte tänker på (det gjorde inte jag!) är att den blommar och blomman är riktigt söt tycker jag.


Så är vi på framsidan igen och igår började honungsrosen slå ut. Än så länge bara med blommorna som sitter högst upp.......

Honungsrosen blir solskydd i pergolataket som vi har över uteplatsen. Det behövs för här är det sol från förmiddagen tills solen går ner.
Uteplatsen byggdes förra året och rosen har fortfarande lite att slingra in sig på. Men den är på god väg.
Vrider mig lite åt höger och avslutar med en bild från framsidan. Burspråket finns i köket. Uteplatsen skymtar ni precis till vänster. Ni ser även New Dawn och som ni märker tar det ett tag innan den slingrar sig upp. Men den planterades ju också förra hösten, så man får ha lite tålamod helt enkelt..........

I helgen blir det kalasande (ett syskonbarn och så fyller visst någon år i morgon *ler*).
En himla massa packande blir det också. Har inte ens börjat ännu, men kläder ligger på borden i matsalen och ska börja sorteras i högar och packas ned i väskor...........Emellanåt ska jag också vara ute och njuta i solen lite (läs härda mig).
Hoppas ni får en härlig sommarhelg med en massa skoj!
fredag 26 juni 2009

Fredagsfärg: Aprikos och vit

En inte helt lätt kombination att hitta kanske................men älskar man vallmo i alla modeller och färger så finns det givetvis en som passar ;-)


Vill du se fler fredagsfärger så kika in här.

Fredagsfoto: dopp

Fredagsfoto igen och mitt sista bidrag på några veckor..........för jag ska åka och bada *ler*.
Får använda mig av en arkivbild i år för ännu har vi inte badat ute.........Den här bilden från Italien är från "tiden då det begav sig".........dvs när alla grabbarna följde med på semester.
Då lektes det mycket i sanden och sen behövs det ett dopp...........om nu inte vågorna skött det åt dom..........Denna semester blir det Kroatien som är målet på resan och de två äldsta är hemma och vaktar hund, hus och trädgård.....

Fler fredagsfoton finns det här.

onsdag 24 juni 2009

Gott och blandat från trädgården......

Värmen har äntligen kommit och det syns på växterna. Oj, vad det växer och slår ut. Precis som om de vill slå ut innan jag åker på semester.........först ut en bild på min favoritros Rhapsody in Blue...........


Woodlandet är grönt och frodigt och solen silas ned genom bladen...jag har lagt lite sten i framkant för att "ingången" ska träda fram lite mer.

Till och med pionerna har fått fart och krolliljan slår ut när som helst.

Här syns min lite skuggiga rabatt på baksidan. Bara morgonsol här. Längst bort är det riddarsporrar på G. En massa olika sorters funkia (hosta), fänrikshjärtan och blå nävor (som man får hålla efter annars kväver de allt). Här finns det mer bland annat honungslök, guldlök och kärleksört.
Älskade fingerborgsblommor!

Dahlian är också riktigt vacker.

I morgon tror jag att jag kan visa mer bilder på nyutslagna rosor. Alla verkar vara sprickfärdiga nu.............och förhoppningsvis så slipper jag mer hagel.............
................och så fick jag en award av Livsnjutaren
Tack snälla du!

Jag kan inte välja vem jag ska skicka vidare till. Känn er träffade alla i min lista och alla ni som får kommentarer av mig.......................för det går åt mycket kaffe!!

tisdag 23 juni 2009

Tisdagstema: teknik


Idag slår jag nog rekord..........med tråkigast bild! Men vi skulle visa teknik och här är två teknikprylar som jag uppskattar mycket. Men roliga är dom inte.........Dessa maskiner har jobbat mycket i sina dar, med fyra barn så förstår ni. Nu på ålderns höst har de fått det lite lugnare.........
En liten historia............föregångaren till denna tvättmaskin gick sönder för ett antal år sedan. Den maskinen var då 8 år gammal och maken tyckte absolut vi skulle ringa en reparatör...........men jag mailade konsumentverket och frågade om det var någon idé att laga en så väl använd maskin.................fick svar i en mening: Köp en ny!
Till saken hör också att i samma veva gick tv:n sönder (som dessutom var nyare!). Gissa om det köptes en ny direkt, inget snack om reparatör där inte......................men det var hockeyslutspel med HV71 inblandat. Att jag fick tvätta för hand ett tag innan ny maskin inköptes det gjorde ju inte så mycket...........tyckte vissa alltså!!

Fler tisdagsteman finns det här!

måndag 22 juni 2009

Bildligt talat


Fler bidrag finns det här

söndag 21 juni 2009

Fototriss - rutigt

Rutigt är det idagi fototrissen och jag tog fasta på rutiga tyger.......

Jackfoder på sonens jacka

Min regnjacka, flitigt använd nuförtiden :-(

Strykbrädan, inte blev det roligare att stryka för jag överdraget går i favvisfärgen.........men det blev snyggare i alla fall ,-)
Ja, det var mina rutor och vill du se på andras så kika in här......