söndag 31 juli 2011

"Nattblommor" och lite resebilder........

Nu var det ett tag sedan...........man hinner visst ingenting när det är semestertider:-)

Roade mig en kväll med att ta lite bilder i skymningen. Blev fint med den mörka bakgrunden tycker jag.
En daglilja...........har inte en aning om vad mina dagliljor har för sortnamn.

En nykomling för i år................höstflox har för mig att den heter "Sherbet cocktail" eller nåt sånt......Lite besviken är jag alla för jag tycker inte den motsvarar bilden i katalogen....... som så många gånger förr.
Temynta

Är så nöjd med min smällspirea Diabolo D'Or!

Rudbeckia.............sortnamnet har jag nånstans i bakhuvudet....."double" nånting...


Den enda tobak jag nyttjar är limegrön blomstertobak! Inte skadligt alls....

Zinnia och rudbeckia "Coconut Lime" - ja minsann, jag kom ihåg sortnamnet!

Nu lite bilder från orsakerna till min frånvaro................för var det ju Rigakryssning med man och två av sönerna. Gissa om vi hade tur med vädret! Nästan för mycket tur...........30 grader varmt och hemma regnade det för fullt.........sådana semesterrapporter är alltid kul att få.


Bilderna är från gamla stan i Riga.

Väl hemkomna från kryssningen så fick vi (eller egentligen mest jag) ett "ryck"..........våra köksluckor har 20 år på nacken och börjar se rätt trista ut............de är i vitlaserad ask. Handtagen försökte jag mig på att måla för några år sedan......Vi hade inte lust med full renovering av köket..............det får vänta ett tag.......

men jag "googlade" lite och tog reda på att man kan lasera om köksluckor själv så det gjorde jag.........slipade, rengjorde ordentligt och laserade i antikvitt och så köpte jag nya handtag........nedan för ser ni resultatet.........man ser fortfarande ådringen men luckor är lite vitare (inte helt lätt att se på fotot men så är det.....)Så gjorde vi äntligen slag i saken och åkte till Klövsjö i Jämtland. Min svåger är golfpro där och vi har pratat om att åka och hälsa på...............lite galna har vi alltid varit så det blev Småland-Jämtland tur och retur på 3 dagar...........2 resdagar och 1 fjälldag........nästa gång gör vi nog lite annorlunda...........Första natten sov jag ingenting. Lill-killen fick nässelutslag över precis hela kroppen och han mådde inte alls bra. Det började på ryggen och sen vandrade det runt över hela kroppen. Kliade och sved............knäna svullnade upp. Jag blåste på honom för att svalka lite och till slut efter mycket pratande om ditt och datt och lite skönsång från mamma så somnade han...............för att vakna kl halvåtta utan det minsta spår av alla utslag..............mystiskt!

Så iväg till fjället bar det...........och nu blev det visst lite oordning på bilderna...........

för här kommer en bild från kalfjället vid Storhogna där vi var på eftermiddagen.


På förmiddagen vandrade vi hit - till Fettjeåfallet............vilken vandring det var! Hundarna var med i fjällen och njöt av bad i det porlande vattnet. För ovanlighets skull så är jag med på ett foto........annars står jag ju mest bakom kameran!


Prinsessan Ester med sin klövjeväska.........i den hade hon lite energidryck till "mamma".......
Hon är rätt nöjd när hon får jobba lite!

Nu ska vi nog hålla oss hemma ett tag................men jag lovar inget...........vi är lite galna emellanåt som sagt.......