fredag 19 februari 2010

Blooming Friday / Blommig fredag!

Inspirationen har väl inte precis flödat när det gäller blommor............det är väl för mycket snö helt enkelt. Idag blir det alltså, av förståliga skäl, arkivbilder med en längtan om vår...........
Vårstjärna (Chionodoxa luciliae) och Porslinshyacint (Puschkinia scilloides)


Blommande sälg............den är vacker, men sen trillar dom ju ned och det är en stor sälg. Det är vid sådana tillfällen varje vår som man funderar på att såga ned den....

Äppelblomsknoppar! Ljuvliga.......Sen blev ju alla äpplen förstörda av de tre väldig hagelskurar vi fick i maj och juni, men det är ju en annan historia!


Ljuvliga förgätmigej med en annan favorit i bakgrunden, humleblomster.

Kika in hos Katarina och kolla på mer ljuvligheter.

Trevlig helg till er alla!

Fredagsfärg: blå och vit


Här är mitt "blåvita". Något vi använder varje dag..................skaftet på ett bestick!

Fler blåvita bilder finns det här.


Tema fredag: stolthet

Det finns väl ingen regel på att det måste vara vackra bilder eller hur?! Här kommer min tolkning av stolthet...........en överbelamrad och stökigt tvättstuga......

Jag är stolt över att jag har fött och uppfostrat (nåja.....) 4 barn och varit hemma på heltid de senaste 13 åren. Vi har alltså dragit runt "familjeföretaget" på en lön..............ibland har det varit tufft, med alla har varit "hela och rena", kunnat äta sig mätta, haft fredagsmys och åkt på semestrar........ Det är jag stolt över!
Nu har äldste lämnat boet, jag jobbar ju LITE (12%) så det är inte lika tufft längre...............
Vill du se fler tolkningar av stolthet så kika in hos Carina.

Trevlig helg..............här väntar en jobbhelg (sen är det tre veckor till nästa gång........12 % tjänst......)

torsdag 18 februari 2010

Torsdagsfoto: dramatisk vinter

Nog är det varit en ordentlig vinter, men mycket minusgrader och mycket snö.. Men så dramatisk har den inte varit här inte........inga speciella snöstormar eller jättesnömängder på kort tid. Men inte på långa när så dramatisk som 17 november 1995, när allt stannade av. Våra dörrar var snötäckta över handtagen och vi fick helt enkelt klättra ut genom sovrumsfönstret för att ta oss ut...........Jobb och skola var inte att tänka på den dagen. Snön nådde mig till midjan! Det var dramatik det.

Min bild är ifrån oktober då vi fick ett par dagars "förvinter". Det var allt lite drama för alla löv var ju kvar och snön var blöt och tung, så det var mycket som knäcktes...........helt lätt att gå i skogen var det inte heller som ni ser. Men det var ju lättare för Ester än för mig!

Fler vinterbilder hos Birgitta


tisdag 16 februari 2010

Bland valpar och annat smått....

I lördag var vi på besök hos Esters uppfödare............var man inte "valpsjuk" innan så blev man ju det nu.
Vi har inte bestämt oss än om det ska bli en lillasyster. Eller rättare sagt: jag har inte lyckats övertala maken ännu ;-)

När man bara är 4 veckor så måste man sova mycket.....


..och alla ställen är bra! Fast man får vara väldans försiktig när man lagar mat....

I sålådorna händer det grejor. Här är det heliotrop som är på väg upp.

Idag har jag "inkasserat" julklappen från son nr 3, T. En klassisk massage med relax. Jag var lite pirrig. Har aldrig varit på massage förut. Men det var ju ingen att vara nervös för! Det gjorde ont på ett skönt sätt och jag tror det var väldigt nyttigt! Känner mig helt "genomknådad" nu.

Annars har det väl inte hänt så mycket...........det är sportlov nu förstås så det blir en del fika! Snön vräker ned utanför och så tittas det på OS på kvällarna. Härligt! Ikväll blir det en fullspäckad kväll med jaktstart i skidskytte bland annat.


Så har lill-killen, Mr Fixar-allt, varit igång igen och tillverkat en bakelse till mig! Visst är den fin!

Bäst att börja tänka på lite mat.....idag blir det lasagne. Det är gott det!

Ha en fin tisdag och glöm inte alla hålla tummarna för alla svenska i OS!

Tisdagstema: sol

För vissa teman är man tvungen att använda en arkivbild...........idag var definitivt en sån dag. För hos mig lyser solen - med sin frånvaro!

Så varför inte "fläska på "ordentligt och drömma sig tillbaka till sommaren och de underbara solnedgångarna i Zadar, Kroatien! Något man alltid kommer att minnas.......

Människor samlas varje kväll och tittar på solnedgången och lyssnar på de mäktiga "havsorglarna". En slag orglar inbyggda i piren och som haven gör musik i........
Vill ni lyssna på dom så klicka nedan.............Det är en märklig upplevelse som är svår att beskriva. Det låter kanske inte så vackert när man hör det så här, men när man sitter där i solnedgången och lyssnar - då är det MAGISKT!

Fler tisdagsteman finns det här.

Idag ska jag på mini-relax med 45 minuters massage.......julklappen från en av smågrabbarna ska utnyttjas! Har aldrig varit på massage innan så det känns faktiskt lite nervöst......