måndag 21 november 2011

Alhambra och Generalife

Jag har ju lovat er lite bilder från Alhambra och Generalife................nu blir det ingen historielektion, utan om ni vill ha mycket fakta så kan ni alltid kika in här.


Alhambra var ett viktigt centrum i morernas rike under 12- och 1300-talet och det är med på UNESCOS världarvslista.


Här kommer lite blandade bilder utan utförliga kommentarer. När vi var här så öppnade sig himlen bokstavligen och det var inte läge för att läsa att information utan man letade bara efter platser där det inte regnade......och vilka platser man hittade!!Sirliga mönster och mosaik var stort i morernas rike! Undrar just hur lång tid det tog att "inreda" sådana här rum?!


Vacker utsikt var det emellan alla regndroppar. Alhambra ligger i Granada omgiven av snötäckta berg i Sierra Nevada.


"Bårder" av arabiska bokstäver...........någon dikt om lejonen om jag förstod rätt. Ja, det stod på en skylt nånstans. Jag kan inte läsa arabiska ;-)Maken och Son T.


Minsann, när det slutade regna en stund så fastnade jag också på ett kort!

Till sist lite bilder från Generalife som ligger utanför borgmurarna, men väldigt nära. Generalife användes som sommarpalats. Det verkar ju lite onödigt att ha "sommarstugan" på 5 minuters avstånd.....


Det var lite bilder från Alhambra och har ni vägarna förbi eller i närheten så ÅK DIT!!!

Det är så fantastiskt och annorlunda mot vad man har sett förut.

En "cliffhanger" igen.......i nästa inlägg blir det lite före och efter-bilder på renovering i vardagsrummet. Vi började i helgen så arbetet är inte klart ännu, men det ser lovande ut och nya soffan står och väntar på MIO. Den kom 3 veckor för TIDIGT! När hände nåt sånt senast?

En del av er undrar om mina canvastavlor. Jag har fått dom och de är jättefina och kommer att hängas i nyrenoverade rummet som kommer att ha ett "naturtema".

Ha det så gott i gråvädret, snart kommer ljusare tider........med adventsljusstakar. 

Förresten igår såg jag en blommande vitsippa, men en vitsippa gör väl ingen vår..........