måndag 24 september 2012

Mycket höst är det...........

Vaknade till en strålande höstmorgon, ännu ingen frost, men det känns att det inte är långt borta! Vart september har tagit vägen vet jag inte............det har varit förkylningar på oss tvåbenta och de fyrbenta har också varit krassliga och är kanske jag ska säga.


Det började med klobrott hos Nitza. Inte så allvarligt kanske, men lite bökigt är det. Man skalar bort klokapseln och så får en ny växa ut, vilket inte händer så där i en handvändning. I början är det en röd, "köttig" klo man ser och det ska bandageras om varje dag och tvättas och så. Nu är i alla fall damen på G igen och får vara utan "lampskärm" runt huvudet. 


Trädgårdsintresset hos mig är ju aldrig på topp så här på höstkanten, men drygt 300 lökar skulle planteras och då fick jag ju uttöka rabatterna lite ;-). Till hjälp har jag haft pingborrar som så snällt lagt larver i gräsmattan. Dessa larver äter sedan upp rötterna på gräset och så är det bara att lyfta bort det........

Nu varvas texten med bilder från Giverny. Utanför Monets trädgård ligger ett konstmuseum med andra konstnärer och de har också en fantastisk lite trädgård med härliga planteringar.


Tillbaka till de fyrbenta...........en vecka efter Nitza kloäventyr så fick Ester urinvägsinfektion, så det blev veterinärbesök igen. Hon fick "medusin" och den hjälper snabbt som tur är. Jag har ju haft det själv några gånger och det funkar likadant hos hundar. Man kan ge dom c-vitamin eller tranbär som förebyggande. Det har jag fått "sanktionerat" av veterinär Lisa. Lisa och jag gick på valpkurs ihop när jag gick med Nitza och vi fick bra kontakt där. Hon sa aldrig att hon var veterinär, så det blev en överraskning när vi träffade på henne på djursjukhuset. Nu har vi haft henne många gånger. Lisa var det som upptäckte nästa problem med Nitza. Nitza har en knöl på ryggen och vi har tagit prov på den och det var ofarligt. Men Lisa tog ett nytt prov och gick in och kollade i mikroskop och kom tillbaka med tråkigt besked. Nitza knöl är en tumör och på fredag ska den opereras bort.Vi hoppas på det bästa, men är förberedda på det värsta. Är det så att den inte går att operera bort eller att det har spridit sig, så får Nitza-gumman somna in och komma till hundhimlen. Jag vill inte utsätta henne för cellgift eller strålning. De kan bli riktigt dåliga av det och hon hatar verkligen att åka till djursjukhuset.  Nånstans känner jag att man måste sätta stopp när det gäller djur också......Men vi håller tummarna att det ska sluta bra såklart!!Annars så börjar vi se framemot höstlovet för då åker vi till Spanien igen. Samma ställe som förra året. Det ska bli så skönt att komma iväg och även om det inte är solsken från klarblå himmel varenda dag, så är det i alla fall varmt och skönt. Bara att sitta ute och äta och titta ut över Medelhavet är ju alldeles underbart. Nåt bad ska vi väl också lyckas med. Så varmt som det var i vattnet förra året, så varmt blir det aldrig i kära, gamla Vättern!


Det var allt från mig på ett tag..........ha en fin vecka!