torsdag 14 oktober 2010

Tema fredag: reseupplevelser

Reseupplevelser - det finns väl nästan inget bättre! Ni som har kikat in hos mig under mina bloggår vet ju att det finns något i resväg som jag tycker mer om än allt annat...........nämligen alperna på sommaren, gärna i Schweiz. Så här kommer en liten kavalkad av bilder (får man visa mer än en Carina?) från Saas-Fee i kantonen Wallis.
Egentligen behöver man väl inte förklara varför detta landskap och upplevelserna här är så fantastiska. För det första så är ju utsikten alldeles hänförande. Saas-Fee ligger nere i dalen. Uppe bland bergen finns en glaciär som används flitigt av diverse landslag i olika skidgrenar. Jag såg till exempel att Anja P tränade här för ett tag sedan. I kantonen Wallis har vi varit många gånger och det känns som om alltid solen skiner här. Bara en sån sak!
Mycket kul finns det att göra i alperna på sommaren. Den här cykelfärden är omtalad i familjen och mycket minnesvärd! Man åkte ner från liftstationen............nerför hela vägen alltså;-)
Utsikt från glaciären i Saas-Fee.........................En glaciär som för övrigt har en alldeles....
fantastisk glaciärgrotta som man förstås måste gå in i. En märklig upplevelse utöver det vanliga. Här uppe på toppen finns också en snurrande restaurang med jättegod mat och som ni för ännu mer vacker utsikt!

..och titta här vem som har fastnat på ett kort! Jag är ju oftast den som fotograferar men nån bild kan jag väl tänka mig att vara med på.....

Fler resminnen finns hos Carina.

onsdag 13 oktober 2010

Fruset, men varmt ändå!

Ja, nu har de frostiga nätterna kommit för att stanna. Det gör ju att dagarna blir extra vackra och soliga! Riktigt varma alltså:-)
Riktigt varm i hjärtar blir man också efter att sett bilderna från Chile. Tänk bara tanken hur dom har haft det därnere......................en svindlande tanke! Tänk vad jobbigt för familjerna och tänk vilken glädje att få träffas igen. Fast det gällde väl inte han vars älskarinna kom dit samtidigt som frun när det skulle informeras om läget............Idag skulle visst frun inte ens titta på TV. Undrar just om älskarinnan kom dit.*
 Ni ser, man ska inte vara otrogen. Till slut så uppdagas allt..........


Varm i hjärtat blev jag också när mina barn har fixat ett superduper designat skrivbord på min dator! Eftersom dom nu inte fick anmäla mig till "Välkommen hem"...........


De har varit lediga från skolan idag och tillsammans med arbetslöse sonen och prinsessorna så gick vi till skogen i förmiddags! Barnen turas om att gömma sig och prinsessorna får leta............ojoj, vad det tycker det är kul hundarna! Och så trötta de blir! Dessutom tränade vi inkallning och jag har nu nya smeknamn för dom. Lill-hunden Nitza kommer snabbt som blixten, så hon kallas förstås för Blixten! Ester, kronprinsessan, hon kommer en bit efter..............precis som åskan, så hon kallas förstås för Åskan;-)


Nej, det är kanske dags för lite sömn .................i morgon är en annan dag!

* Jag läste precis att han hade mötts av älskarinnan..........

måndag 11 oktober 2010

Sommarens sista suck......

jo, nog var det sommarens sista ryck vi fick uppleva i helgen...........en liten söt vallmo som slår ut i de sista sommartimmarna...
Det var en härlig helg i solskenet och vi gick en lång promenad med hundarna i lördags tränade i hagen. Oj, vad de sprang. Sen sov de gott resten av dagen......och vi hann med en tur till IKEA. Var i stort behov av en ny bäddmadrass till vår säng. Vi har en som täcker hela sängen, vilket är jätteskönt när man sover, men inte så smidigt när man ska tvätta överdraget. Inte ens i min stora maskin som tar 7 kg så går det. Nej, jag har tvättat i badkaret.  Men nu fick det vara nog. Nu blev det en ny och det känns som att sova på vita fluffmoln ;-)
Jag gillar mossa och den här hittade jag på en sten. Tänk vad det är fantastiskt med macroinställningen på kameran.
Daggiga mornar hade vi i helgen. Det är också vackert, men kallt för morgontrötta hundtassar. Dom gillar inte att gå ut så där tidigt......


Igår, söndag, röjde jag lite inomhus, medan maken tog hand om krukorna och städade växthuset! Tänk så skönt att slippa det.  Nu är allt färdigt nästa säsong.

Den amerikanska blåbärsbusken får en härligt röd höstfärg! I morse kunde man dessutom äta djupfrysta blåbär på den:-)


Frostigt värre var det i morse och det var minusgrader under hela hundpromenaden. Men nu har solen värmt upp och det ser härligt ut. Får väl ta en sväng ut i trädgården längre fram på dagen.

Ha en fin vecka!