fredag 18 december 2009

Adventskalender: 18 december och Musikfoto

Jag kör en liten fuling och lägger ihop två inlägg och dessutom så fuskar jag och lägger in det på fredagen (men om ni fortsätter läsa så förstår ni varför!!).....18 december och idag är det 23 år sedan jag tog körkort. Det var den första snöiga och isiga dagen den vintern, men det gick ju bra ändå!

Ser ni att tomten redan har kommit till mig och i år är det en hon och hon är svart! Så snyggt vitt skägg får man när man nosar efter godis.

Kl 07.00 i morgon bitti börjar jag jobba........sen stänger vi kl 18.00, tror jag somnar gott i soffan i morgon kväll och det är inte säkert att det bli någon "lucka" i morgon!


Önskar er alla en härlig helg och ta det lugnt............det bli ju ändå! Jag lovar!

Kika in hos Marie och kolla på fler luckor och kolla in hos Rajson och lyssna på julmusik!

Fredagsfärg: gul och vit

Gul och vit snö har jag gott om, men det blir ingen bild på det idag! Istället har jag valt en bild från Karlskrona. Jag har inte en aning om vad det är får torn, men vackert är det! (Någon från Karlskrona kanske kan upplysa mig??!!)


Fler fredagsfärger kan ni hitta här. God Jul allihop..........risken är stor att det är mycket annat nästa vecka!

ABC-tema runda 2: bokstaven M


Vintern har kommit till mig - ordentligt! Härligt, men kallt och jag glädjer mig över att kunna visa lite sommarbilder. Mitt M - det står för Mainau. En ö i Bodensjön. Ön är ju tysk, men ligger på gränsen till Schweiz, vid staden Konstanz.

Mainau är ju känt för sitt slott med den vackra blomsterparken. Slottet ärvdes 1930 av den svenske greven Lennart Bernadotte. Efter andra världskriget så började ha att rusta upp slottet och parken och den har blivit en välbesökt turistattraktion. Inte minst välbesökt av mig för vi har nog varit här 10 gånger. Första gången 1984 på vår första utlandssemester och sedan har vi återvänt. Ibland med alla fyra barnen! Det har muttrats lite, men när de väl kommit dit så har de också tyckt det varit fint.


Här ser vi lite av slottet och slottstomten. Inte precis något man vill ha i trädgården, men man måste ju ändå beundra arbetet de har lagt ned.

Minnessten över Lennart Bernadotte.Småkillarna beundrar den vackra utsikten över Bodensjön. Oj, vad de har vuxit sen jag tog den bilden :-)

Jag låter bilderna tala för sig själva.........en sån här damm vill jag ha i min trädgård!


Jag vill passa på att önska er alla en GOD JUL. Vet inte hur det blir nästa vecka...........det är ju lite att stå i då :-)

torsdag 17 december 2009

Adventskalender: 17 december och världen ur ett barns ögon......

Idag handlar "luckan" om lill-killen...........den finurlige Jocke. Killen som fixar allt och så även sitt julpynt! Här har han "julpimpat" sin säng med blinkande lampor.........han släcker dom när han ska sova....

Lill-killen, som har så många tankar om allt och så många uttalanden..................i lördags när vi hämtar hem storebror på jullov så skulle vi åka och hämta pizza. När vi kommer ut med pizzan i bilen säger han "åh, det luktar så gott.......det är därför jag vill jobba på en pizzeria, men det går ju inte för jag kan ju inte turkiska........" Ja, vad ska man svara på sånt........jag sa ju förstås "att man kan ju jobba på pizzeria om man bara kan svenska"........"men alla pratar ju turkiska eller nåt" säger han då.........

Lite musik måste vi väl ha idag också............inte julmusik precis men passande ändå

och så glöm inte att kika in hos Marie.

Torsdagsfoto: julstämning

Julstämning! Den kom som på beställning när snön började falla och idag var det -10 grader ute. Det är kallt!

Julstämning är också när man kan gå och titta i skyltfönster. En kväll när allt är stängt. Det tycker jag är mysigt! Finns ett bageri i stan där det alltid bjuds på läckra "julmumsigheter" i skyltfönstrena.


Har du fortfarande inte fått julstämning så kika in hos Birgitta! Till alla deltagare i Torsdagsfoto så önskar jag en God Jul (även om "risken" är stor att vi hörs i någon annan fotoutmaning!)

onsdag 16 december 2009

Adventskalender: 16 december

Här kommer lucka 16 och jag väljer att visa den gamle "skottkärretomten". Den har jag fått av mamma och jag gissar att det är någon 50-tals tomte. Är det någon som vet kanske. Mamma brukade plantera en liten jultulpan i skottkärran. Finns det sådana längre..........jag hittar aldrig några i alla fall..........


Igår bytte vi sladd mellan modemet och splittern och jösses, det funkade direkt...........i tre timmar *grr*.........I morse bytte jag till den sladden vi köpte igår (den andra var från en av telefonerna) och då funkade det igen......får väl se hur länge det varar denna gång. Bäst jag skyndar mig att skriva.

Det snöar hos mig idag och det blir så fint och vitt. Det blir en sån härlig tystnad ute så fort det kommer lite snö.

Vi måste väl ha lite julmusik i dag också.............

Det finns rätt många kul klipp på "youtube" eller hur?! Man undrar ju onekligen vilken typ av "snö" som Ozzy menar.....

Kika in hos Marie och kolla andras luckor!

Ha nu en fin dag och akta ryggen om ni behöver skotta! Själv överlåter jag förstås det till någon av grabbarna!tisdag 15 december 2009

Adventskalender: 15 december

Ojoj, så det har strulat här...........med bredbandet. Vad det nu är som strular. För när vi felanmäler så hittar dom inget fel. Vi misstänker att det kan vara glapp någonstans. Får väl se hur länge det funkar nu........lite bloggabstinens har jag helt klart och då får vi uppdatera lite med Adventskalender lucka 15.

I lördag gjorde vi favoritjulgodiset Rocky Road. Ingredienserna ser ju mumsiga ut bara som dom är och sedan blandas de med smält choklad.................mums!


Receptet är Leila Lindholm och vill ni ha receptet så kan ni klicka här

Annars har det varit rätt mycket. Vi hämtade hem storesonen från Norrköping. Jullovsdags. Vi har varit på handboll, hundträning, julklappsinköp mm. Son 3 har fått sitt första han hade på tomtens önskelista. Ett jobb. Han har ju precis fyllt 13 och nu fick han äntligen börja jobba. Så i söndags sålde ha Expressen för första gången och alla tog slut! Han var så nöjd!

På lördag börjar jag mitt hektiska julschema på jobbet. Startar kl 7 på morgonen och jobbar till 18 och sedan blir det jobb söndag, måndag och tisdag. Dessutom har jag lovat hoppa in en stund på annandagen.......

Lite julmusik.............. en nostalgitripp!

och som vanligt tycker jag ni ska kika in hos Marie.

Ha en fin kväll allihop och förhoppningsvis så hörs vi i morgon!