onsdag 14 juli 2010

Rosornas krig

Ja, hur ska man annars beskriva det som pågår i trädgården! Det är ett vänligt och vackert slags krig - ett krig om vem som är vackrast!

Nytillskotten Awakening har slagit ut vid rosenporten. Ljuvlig är väl det rätta ordet om den!

Vintern gick ju hårt år rosorna, men de har överlevt. Även om de är lite "sletna". Rhapsody in blue har numera bara en stam, men en härlig blomklase blev det i alla fall. Hoppas nu den tar fart igen nästa år!


Kanske är det denna som vinner "kriget"? Clair Renaissance heter hon.

Ferdinand Pilcher är inte så dum den heller.
"Schneewittchen", som numera kallas något annat vet jag, men jag minns inte det nya namnet...

Men jag undrar om inte vinnaren trots allt är honungsrosen Hybridae....

...vilken blomning den har bjudit på i år och vilka dofter!

 
*****
Vi har ju varit iväg och turistat lite granna. Härliga dagar i Stockholm hade vi. Bara att bo på hotell är ju en härlig lyx. Åtminstone för mig som mest är hemma på veckorna. Maken håller väl inte riktigt med!
En båttur till Åland blev det. Vackert väder och väldigt lugnt och skönt på båten! Inte precis som det brukar vara på dom turerna.....Buffé intogs förstås och "gourmetsonen" njöt av alla läckerheter!

Så var vi förstås tvungna att besöka Haga. Har jag berättat att lill-killen satt klistrad framför TV:n hela dagen när Victoria gifte sig? Han började titta redan på morgonen och pappa fick inte ens kolla på fotbolls-VM. Så Stockholmbesöket var mycket intressant. Vi var ju också på Slottet och han fick se vilka ställen de varit på under bröllopet! Han brås nog på min mormor. Hon var mycket intresserad av kungahuset.
Nåväl tillbaka till Haga. Jag kan förstå att det har gruffats lite i Stockholm för oj, vad mycket de har spärrat av! Vi var ju här förra året och bodde på hotell i närheten. Då promenerade vi i parken på kvällen och jag tog kort på maken och hans kollegor på trappan till slottet. Några sådana kort lär det inte bli i fortsättningen!

Så kom jag äntligen till Rosendals trädgårdar. Det var jättemysigt. En riktig liten idyll mitt i storstan! Tyvärr var vi så morgonpigga att caféet inte hade öppnat, men det får vi ta en annan gång.
Det behövdes vattnas på Rosendal också!

Värmen har varit jobbig för hundarna. Här i kommunen är ju lite "häxjakt" på hundar och hundägare och det enda hundbadet som finns är inte så stort och ligger ca 25 minuter från oss. Lill-sessan går ju gärna in i vattenspridaren och försöker fånga droppar, men stor-sessan har vägrat att nedlåta sig till sådant larv!!

Till slut kom jag på lösningen och så slängde jag inte köttbullar! Då dög det minsann och hon tyckte det var riktigt skönt. Så nu har vi "köttbullespa" här åtminstone en gång om dagen!

Igår fick även lurviga lill-sessan en sommarfrisyr! Det växer ju ut igen...

Vi fick ett rejält åsk- och regnväder igår eftermiddag. Äntligen! Även om det blir lite av "domedagsstämning" när det drar in. Men det känns bra mycket friskare ute idag. Nästan lite kallt faktiskt ;-)

Nej, nu fortsätter "semestrandet", mest på hemmaplan men det är rätt okey det också!