lördag 31 oktober 2009

Fredag i Norrköping...

Idag fyller äldste sonen S 20 år och i går var vi och hälsade på honom i Norrköping. Jag har inte varit där innan sonen flyttade dit förra året. Tycker det är en jättetrevlig stad. Lagom stor, fint inne i centrum med Motala ström och alla gamla vackra industribyggnader, som numera är annat bl.a museum och skollokaler.Vi inhandlade födelsedagspresenten..........han skulle få en jacka, men tyckte att han hade mer behov av nya skor. Det är ju bättre att köpa nåt han behöver och får välja själv.......gäller att studielånet ska räcka till mycket.......

Efter ett tips från bloggvännen Annette (Anesas bildblogg) så åkte vi sedan till Djuröns naturreservat utanför Norrköping. Ett perfekt ställe för familjen P och Ester. Lagom långt att gå, vacker natur och helt själva var vi, så Ester och småkillarna sprang omkring som kalvar på grönbete.En del försökte ju klättra............men skilda resultat. "Hjälp, jag kommer inte ner......" T har ingen ficklampa i handen utan det är hans nya reflex..........dom funkar!


Djurön ligger vid Bråviken och det är många och stora ekar i hagen.


Här ser vi hela gänget................jag håller mig som vanligt bakom kameran :-)


Lill-killen ville absolut göra en pumpalykta. Typiskt nog så var ju pumporna slut i affären, men han fick ta min lilla prydnadspumpa. Jag fick för mig att jag skulle odla prydnaspumpor i våras och det blev EN. Så det gör jag inte om nästa år............nej det är bättre att odla blommor. Denna pumpan är vi, men med ett ljus i och ingen blixt så kan man lura sig själv att den är orange......
Lill-killen ja, idag är han sjuk......det började med halsont i går kväll när vi kom hem. Han fick hög feber och för en stund sen var han uppe och kräktes. Han kräks alltid när han får feber.......konstigt. Gissa om man funderar på om det är svininfluensan..........maken började klaga igår kväll på att han hade ont i kroppen........han sover än, så vi får se när han vaknar. Jaja, får vi nu svininfluensan i huset så slipper vi väl att vaccinera oss i alla fall.

Nu önskar jag er alla en härlig helg, vilken av dom ni än firar........här i huset lär det bli lugnt och mys i soffan med lill-killen, som alltid blir "mammig" när han är sjuk.

fredag 30 oktober 2009

Blooming Friday / Blommig fredag!

Det var ett tag sedan jag var med nu längtar jag.................efter våren. / It's been a while since I participated but now I'm longing for spring.


Ha en trevlig helg! /Happy Halloween

Titta in hos Katarina och se mer blommor.
torsdag 29 oktober 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven F


Något av det bästa när man reser utomlands är att se annorlunda växter och denna vecka är det F som gäller i ABC-temat. F får alltså stå för FRUKTFörsta frukten är förstås fikon från Frankrike.

Persikor från Kroatien.


Fruktmarknad i Kroatien.Taket på vår carport i Kroatien var täckt av vindruvor och kiwi!

Jag är väldigt dålig på att äta frukt, njuter mer av att se allt växa men frukten på sista bilden kan jag nog stå ut med.................titta så fint man visar vilken smak det är på glassen!


Fler F-foton finns det om ni klickar på loggan överst i inlägget!
Ha en riktigt härlig vecka alla bloggvänner!
Temafredag: längtan

Carina - sinneskatten, har startar en ny fotoutmaning och första temat är "längtan".........Min längtan efter våren är jag nog inte ensam om...........den första skira grönskan, vitsippshaven och alla andra vårblommor. Trädgårdssäsongen drar igång ordentligt. Ljuset återvänder..........ja, jag behöver väl inte fortsätta.....................ni fattar säkert vad jag menar!!

Kika in hos Carina och delta i den nya fotoutmaning...............det kan väl inte bli för många!
Vardagssvammel med ballerinaproblem och så lite Skåne!

Efter vår förmiddagspromenad, min och Esters, så är det dags för "tjejfika". Så ett nytt paket ballerinakex öppnades......

men det var nåt fel med den här sändningen................för när man delade på dom så fastnade chokladen på den ljusa delen.........
det går ju inte! Så då fick man pilla bort den så den hamnade på den mörka delan så att..........

fröken kunde få sin kaka! Tjejfikat är nog den bästa stunden på hela dagen, tycker Ester!
Mina torgvantar är klara och de är sköna, även om det var på gränsen till kallt idag. Hade nog behövt hela fingrar.....


Så här ser pälsen ut på en svart terrier som har rullat sig i en sandhög. Bara så ni vet!
Det var vackert ute i morse. Det hade varit frost på en del ställen och bara vanlig dagg på en del. Det är vackert med alla droppar och jag fotade en del.....


Här är det lite frusna droppar. Vet inte vilket som är läckrast, frusna eller tinade.
Jag har en liten, liten bit av Skåne där jag bor. Inte tillräckligt stort för att kalla det en bokskog, utan snarare en bokhylla ;-)

Men det är så vackert med bokar och när solen silar sig ned................titta här......

till och med en svart terrier blir supersnygg i en bokskog.

Jocke tyckte att jag skulle ha med hans nya skor i bloggen. Hans handbollsskor.........
Snygga eller hur?! Hans röda skor får mig att tänka på den här gamla låten.........minns ni den?!Ha en fin torsdag alla bloggvänner!

Torsdagsfoto: stillhet/tystnad

En morgon i vintras vaknade jag upp till detta landskap. Jag minns ännu stillheten och tystnade som rådde..........................ingen fågelsång, inga glada barnskrik, ingen vind.............det var bara helt tyst och stilla...........
Någon minut efter att denna bild togs så dundrade en stor svart hund ut i skogen på sin morgonpromenad. Hon älskar snön Ester.

Fler torsdagsfoto kan ni kika på hos Birgitta. Ja, just det................det var visst tävling också och vinsten kommer i från TVspelsweb........

onsdag 28 oktober 2009

En solig dag i oktober....

Knallblå himmel kan jag njuta av idag. Så mycket lättare allt känns när solen skiner........


I häggmispeln är det fullt av liv. Vi satt dit en massa fågelmat och det går åt...........jordnötter, talgbollar och solrosfrön.

Tog äntligen bort mina sommarblommor från fönsterlådorna. De blommade i och för sig fortfarande, men det kändes som om det var dags. Jag satte bara dit granris i år...........och så stack jag dit pinnar som jag hade fäst talgbollar på. Så nu kan vi sitta vid köksbordet och se fåglarna på nära håll.

Det var någon som var nyfiken på min spaljé av armeringsnät, minns inte vem, men så här ser den ut nu när alla växter är bortrensade. Jag har hängt i gamla nycklar och några prismor som dekoration. Se på fotot att det är dags att måla om huset...............det var hemskt vad det ser blekt ut, men det är förstås södersidan och den är ju mest utsatt.


Nu är det fikadags. En av sönerna har bakar nege.......nej, jag menar chokladbollar!
Hoppas ni får en toppenonsdag........veckans värsta dag...........men i morgon är det torsdag och då är det nästan helg ;-)

tisdag 27 oktober 2009

Ordlös onsdag - alltid

Fler ordlösa bilder finns det hos Akson

Tisdagstema: kuslig

"Thriller night" i trädgården......................mörkt och kusligt och vildsinta ögon som spanar in sitt nästa byte.........................

fast lugn..............det är ju bara min hund Ester! Eller?!

Törs ni titta på fler bidrag så finns dom här.

måndag 26 oktober 2009

En studie i rött och en snigel......

Två buskar i trädgården som ger glädje nästan hela året är dessa två..........

En luktolvon, som har alldeles underbara blommor på våren och försommaren, med en underbar doft. Det hörs ju på namnet! På hösten får den en härligt röd färg.....
och lite dekorativa bär! En av mina favoritbuskar i trädgården.

Här är en till, en amerikansk blåbärsbuske. Otroligt stora och goda blåbär och även här en härligt röd höstfärg!Dessutom sitter ju löven kvar ett tag till! Till sist bara en liten söt snigel som klättrade uppför vattenslangen igår.......Inte det smartaste kanske eftersom den satt fast i kranen, så när den väl var framme var det väl bara att vända igen.......men den kanske tränade till ett "snigelmaraton".....
Höstlov är det här i huset och man märker verkligen att barnen har blivit större.............ett lugn råder i huset. Skönt! Lill-killen och jag har varit och köpt ett par "handbollsskor"..........tyckte lite synd om honom igår med sina lågprisskor.........De här var inte jättedyra, men det var väldig skillnad på skor. Han tränar ju två gånger i veckan och har dessutom gymnastik i skolan två gånger i veckan, så jag tror det var ett bra inköp! Dessutom var dom ju så coola..............röda och svarta! Han har sprungit runt med dom inne en stund och tränat "hoppskott" utan boll och dom var "asbra".
Ha en fin måndag!söndag 25 oktober 2009

Fototriss: ROSA (BANDET)

Rosa till förmån för Rosa Bandet var det som gällde denna vecka. Så vad är enklare än att fotografera mitt eget rosa band! Mitt jobb är ju dessutom ett av försäljningsställena och vi har dessutom andra rosa produkter som säljs till förmån för rosa bandet.

En nära släkting till mig genomgår just nu strålningsbehandling för bröstcancer som konstaterades i våras. Hon är opererad och nu är det 6 veckors strålning som gäller.

Så i år känns denna insamling otroligt nära för mig.................den är alltid viktig, men när någon i ens närhet drabbas, så känns det lite extra.


Fler rosa bilder finns det på fototriss