lördag 31 oktober 2009

Fredag i Norrköping...

Idag fyller äldste sonen S 20 år och i går var vi och hälsade på honom i Norrköping. Jag har inte varit där innan sonen flyttade dit förra året. Tycker det är en jättetrevlig stad. Lagom stor, fint inne i centrum med Motala ström och alla gamla vackra industribyggnader, som numera är annat bl.a museum och skollokaler.Vi inhandlade födelsedagspresenten..........han skulle få en jacka, men tyckte att han hade mer behov av nya skor. Det är ju bättre att köpa nåt han behöver och får välja själv.......gäller att studielånet ska räcka till mycket.......

Efter ett tips från bloggvännen Annette (Anesas bildblogg) så åkte vi sedan till Djuröns naturreservat utanför Norrköping. Ett perfekt ställe för familjen P och Ester. Lagom långt att gå, vacker natur och helt själva var vi, så Ester och småkillarna sprang omkring som kalvar på grönbete.En del försökte ju klättra............men skilda resultat. "Hjälp, jag kommer inte ner......" T har ingen ficklampa i handen utan det är hans nya reflex..........dom funkar!


Djurön ligger vid Bråviken och det är många och stora ekar i hagen.


Här ser vi hela gänget................jag håller mig som vanligt bakom kameran :-)


Lill-killen ville absolut göra en pumpalykta. Typiskt nog så var ju pumporna slut i affären, men han fick ta min lilla prydnadspumpa. Jag fick för mig att jag skulle odla prydnaspumpor i våras och det blev EN. Så det gör jag inte om nästa år............nej det är bättre att odla blommor. Denna pumpan är vi, men med ett ljus i och ingen blixt så kan man lura sig själv att den är orange......
Lill-killen ja, idag är han sjuk......det började med halsont i går kväll när vi kom hem. Han fick hög feber och för en stund sen var han uppe och kräktes. Han kräks alltid när han får feber.......konstigt. Gissa om man funderar på om det är svininfluensan..........maken började klaga igår kväll på att han hade ont i kroppen........han sover än, så vi får se när han vaknar. Jaja, får vi nu svininfluensan i huset så slipper vi väl att vaccinera oss i alla fall.

Nu önskar jag er alla en härlig helg, vilken av dom ni än firar........här i huset lär det bli lugnt och mys i soffan med lill-killen, som alltid blir "mammig" när han är sjuk.

8 kommentarer:

haspet sa...

Låter som ni hade en härlig dag. Fina bilder över vid ån har du tagit (som vanligt). Ja det är till att se det positivt, att man slipper vaccin om redan haft flunsan ;-). Hoppas ändå att ni får en fin helg. // Peter

annette sa...

Tur sonen valde Norrköping som studieort så Ni får möjlighet att upptäcka allt fint här;)
Roligt att Ni uppskattade Djurön, och så bra att Ni var själva, inte så vanligt för det är ett populärt område.
Hoppas Ni inte blir liggande allihop i helgen, någon måste ju gå ut med Ester!!

Ha en bra helg hur det nu än blir, här skiner solen idag.

KRAMAR!

annette

NinaVästerplana sa...

Vilka vackra bilder! Visst är det fint o se när de tar vara på de gamla vackra husen....
Hoppas sonen kryar på sig snart o att inte födelsedags`barnet´ blivit smittad.... han ska väl ut o fira ikväll?
Ni får ha det så mysigt i soffan o
trevlig allhelgonahelg
Nina

knatten sa...

Tjena. Vilka läckra husbilder du tagit.
Ja man kan väl hoppas att han får en lindrig svinflunsa så ni slipper sprutan. Det vore väl det bästa!!! Även om man vill va frisk.

Här ska vi fira med spökmat ikväll. Tänkte göra ett kul inlägg på TB men det gick inte logga in. Får se om strulet släpper idag. Annars får jag väl visa det en annan dag.
Må gott o ha en skön helg. /Mia

Lena/isklockan sa...

Va´kul att få vara tillsammans så där hela fmiljen. Ser mysigt ut. Jag var också ute i sista minuten med att försöka få tag på en pumpa igår. För först tänkte vi inte ha nån eftersom vi har en konstgjord som vi alltid har på trappen. Men vi vart sugna på en riktigt men det fanns ju såklart inte nån någonstans. Den blev ju söt , eran. Det lyser så mysigt från dem. Ha en bra kväll fastän det blivit sjukdom i familjen. Kram Lena/isis

Bea sa...

Vilket trevligt tillfälle för familjegemenskap och dessutom i otroligt vacker miljö. Naturen, husen som blänkte i vattnet...snyggt!
Synd att pumporna var slut, men det blev en "pumpa-gubbe" i alla fall :)
Att odla pumpor har varit med olika resultat för min del, men det blev faktiskt en helg korg i år med prynadspumpor.
Trevlig fortsättning på helgen! /Bea

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Ja Norrköping ser ut att vara en fin stad, jag har säkert varit där, när jag var med mina föräldrar på semester för så där 45 år sedan, oj vad gammal jag är.

Hoppas att det är bättre med sonen och att maken din inte blev drabbad av influensan.

Ja julmust är gott, när dom tiderna är brukar jag alltid ha det hemma.

Visserligen så har det åter blivit -grader här i Bayern, efter en skön och solig dag, men det blir nog inget Glühwine ändå.

På måndag morron vänder vi hemåt. Härifrån och till Satsnitz är det 96 mil, sen blir det 4 timmar färja till Trelleborg och så är det ca 30 mil kvar att köra. Vi är väl hemma så där vid 1-tiden natten mot tisdag.

Solvarma kramar från Irene

Olga T sa...

Trevligt med nya vyer! Jag har aldrig varit Norrsköping.
I år fick jag inte heller några pumpor. Men jag har fått många prydnadspumpor förr om åren och har uppfattat dem som lättodlade och tacksamma. Knepigt. Ska försöka igen nästa år.