onsdag 28 oktober 2009

En solig dag i oktober....

Knallblå himmel kan jag njuta av idag. Så mycket lättare allt känns när solen skiner........


I häggmispeln är det fullt av liv. Vi satt dit en massa fågelmat och det går åt...........jordnötter, talgbollar och solrosfrön.

Tog äntligen bort mina sommarblommor från fönsterlådorna. De blommade i och för sig fortfarande, men det kändes som om det var dags. Jag satte bara dit granris i år...........och så stack jag dit pinnar som jag hade fäst talgbollar på. Så nu kan vi sitta vid köksbordet och se fåglarna på nära håll.

Det var någon som var nyfiken på min spaljé av armeringsnät, minns inte vem, men så här ser den ut nu när alla växter är bortrensade. Jag har hängt i gamla nycklar och några prismor som dekoration. Se på fotot att det är dags att måla om huset...............det var hemskt vad det ser blekt ut, men det är förstås södersidan och den är ju mest utsatt.


Nu är det fikadags. En av sönerna har bakar nege.......nej, jag menar chokladbollar!
Hoppas ni får en toppenonsdag........veckans värsta dag...........men i morgon är det torsdag och då är det nästan helg ;-)

10 kommentarer:

Marie sa...

Men du... Har du så fin blå himmel???!!! Här började det bra i morse men sen drog gråvädret in från Danmark... Blä!!! Men ja det är onsdag i vilket fall och jag får väl ta mig i kragen och göra något vettigt av denna dag...

Marie

Rosor och ruiner sa...

Nej, onsdag är en av mina favoritdagar..! Då är jag ledig, så skönt! Och sen är det bara två dagar kvar till helg! Ha det så bra!

gittan sa...

Aha! Så det är där solen och den blå himmeln är idag =) Jag hade dem på besök igår och hade hoppats att de skulle stanna ett par dagar.. men.. de hade tydligen bråttom norrut. Njut nu av de härliga strålarna, men vet inte när de tittar fram nästa gång / kram gittan

Lena/isklockan sa...

Himlen glömde jag fota förut idag när jag var ute. Hoppas det blir fler fina dagar. Och fågelmat måste jag ju hänga ut. Jag ska också bara ha gran eller tallris i mina lådor. Fint...Kram Lena/isis

Maria Thorbjörnsson sa...

Onsdagskram från Sennan.....

karina sa...

Hejsan!

Här har solen också lyst och småfåglarna har fått sitt matträd. Härligt att sitta och titta på dem när de far fram och tillbaka. Visst är det svårt att ändra namn på de godsakerna.
http://karinasblogg.lekame.com

annette sa...

Hallå!
Jaså Du tyckeronsdagen är värst, jag tycker tisdagen är värst, onsdag börjar jag andas helg;)
Natreservat och inte så mkt tid då föreslår jag Djurön som inte ligger så ut från stan.

Ligger väl ett par mil ut mot Arkösund.

Ett urgammalt Eklandskap som ligger vid Bråviken, barn, hund och vuxenvänligt.

Ta vägen mot Arkösund,Flygplatsen som så kommer ni dit. Googla lite på området så får Du reda på lite mer.

Hoppas Ni får en skön dag i Peking!

Kramar!

annette

annette sa...

Älskar detta område själv alla tider på året, när hela marken är täckt av vitsippor på våren så är det underbart, men alla tider på året finns det något som fångar intresset, framme vid vattnet ser Ni rakt över till Kolmården/Krokek.
Om Ni väljer Djurön skall det bli kul att höra vad Ni tyckte om det.

Ha det så bra!

Kram //annette

Monica sa...

Mmm...solen är alltid härlig :)
Må så gott denna onsdagkväll...
Tjing
Monica

Ragnvi sa...

Morning på dig i höstlövet! Fniss...du menade säkert att killarna har höstlov! Fattar jag väl...
Skönt att läsa att du är bättre i ryggen! Kan ju bli långrandigt...
Ditte sänder en nospuss till söta Ester!
Kramen!
Ragnvi