måndag 21 maj 2012

Vad är det som händer med tiden?

Ja, det kan man undra.........man vill så mycket! Äntligen kommer värmen - inte en dag för tidigt. Man (i alla fall gäller det mig) har ju inte riktigt inspirationen att gå ut och pyssla i trädgården när det är knappt 10 grader. Men idag så verkar det ha vänt och idag får vi tag i trädgårdslivet igen.

Här kommer lite bilder från morgonen "trädgårdsinspektion".

Här är Prinsessan Ester själv ute och kontrollerar sina marker. Inte kan man se staket nu inte. Är så nöjd med det och hundarna trivs verkligen när de får gå och nosa fritt. Eller sätta sig under korkeken och lukta på blommorna ;-)


Ett litet projekt har vi, "trädgårdssonen" J och jag klarat av i alla fall. Vi flyttade hallonen, en björnbärsbuske och lite smultron hit. Här var förut ett kryddland som det kommit in ett jobbigt ogräs i. Så vi rensade så gott vi kunde och så la vi ut tidningspapper över allt och fyllde med ett rejält lass kompost och sedan jord. Så får vi se hur det blir.


Så är vi på framsidan.............en Fritillaria Persica, mörk klocklilja. Stilig!Springgreen-tulpanerna gillar jag och nuförtiden så får ju mina tulpaner vara i fred för rådjur. Dubbla staket och två fyrbenta "jättemonster" gör nog sitt till......Jag satte ju mycket tulpaner i rufsrabatten i höstas och de är en härlig färgklick innan allt annat tar vid.


Woodlandet har kommit i gång ordentligt. Ska ta en liten "rensningsrunda" idag. Här är ju alldeles för kallt att vara om det inte är sånt här fint väder! Vad då? Klä på sig varmare kläder? Neeeeej....DET går ju inte;-)


Börjar bli tätt och fint under träden. Myskmadran är fin och trivs bra där i skuggan.
Här är nya delen, som vi gjorde förra sommaren och där är det lite glesare, men det är mycket på G såg jag. Har satt mycket hostor här och dom är ju lite sena.


Förra veckan blåste det nåt förskräckligt och en stor gren av min honungsros "smet" från pergolataket. Den gick ju inte av som tur var och jag band upp den...........och ja, ni ser "nöden är uppfinningars moder" eller vad det är man säger. Ett gardinomtag fungerar utmärkt, när man inte hittar nåt bättre. Vanligt "trädgårdssnöre" funkar ju inte här när det är en sån jättegren.


Till sist...........vårens finaste begivenhet..............äldste sonens bröllop förra helgen. Kärleken lyste om de två:-) Precis som det ska vara alltså.....


Här står Herr och Fru Persson x 2 utanför kyrkan!

Nej, dags för hundpromenad och sedan blir nog trädgårdsliv resten av dagen. Men ett litet avbrott, för jag håller mig undan solen mitt på dagen.......


11 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Så mysigt med dom unga tus kärlek och bröllop!
Härligt också för hundarna att få springa som dom vill. Jag är väldans glad att det första vi gjorde här var att sätta upp ett svart gunnebo runt "innertomten". Lilla Santos är ju i Pennys storlek så han kommer inte ehller ut, för gräva verkar han inte göra. Däremot är han en enorm "fästingsmagnet" vilket vi inte är vana vid. Han har en 3-4 på sig varje dag. Jag brukar hitta dom innan dom satt sig, men en av dom satt på insidan av svansroten och den hade han försökt slicka bort så nu har han ett stort sår - inte kul alls!!!

Rosor och ruiner sa...

SÅ kul med bröllop - kan tro att du var stolt!
Ja, vart tar tiden vägen, det kan man undra, jag fattar inte att maj snart går mot sitt slut, det har ju precis börjat! Så skönt med värme, det behöver vi nu, även fast det är så torrt här hos oss, och regnet verkar lysa med sin frånvaro.
Ha det gott! Kram/Gunilla

Britt sa...

Bröllop vad underbart. Nu när värmen kom är det massor av att göra i trädgården och jag ligger efter kan inte heller vara ute när det bara är 10 grader. Ha det bra //Britt

Lena/isklockan sa...

Ja idag är det kanon härligt ute. Har jobbat natten så jag har sovit men nu ska jag ut.

De är så fina , din son med fru.-))

Kram

samson sa...

Vad mysigt med bröllop mitt barnbarns mamma och pappa är inte enns förlovade
Staket är inte dumt
ha det så bra
maggan

Ölandsvindar sa...

Härligt medbröllop! Min dotter har ett ganska nytt sällskap så vi får väl se hur det utvecklar sig. I höst ska jag sätta fler tulpaner för de verkar få stå i fred i rabatterna precis runt huset. Men jag är lite avundsjuk på din lummiga trädgård. Här är det bara sand!
Kram
Kerstin

Mia sa...

vad fint med bröllop! och visst är det skönt att värmen äntligen har kommit så man slipper ta dubbla jackor på vid trädgårdsarbetet.
Vad fin den svarta klockliljan var.
/Mia

Växthusträdgården sa...

Ah! Vilket härligt inlägg!
Sol, tulpaner OCH bröllop!
Härligt härligt!

Själv har jag varit ute och kluvit ved i min trädgård.
Och suttit och njutit, med en kopp te och bok och stickning, i solen på morgonen och sedan med en bok i skuggan mitt på dagen.
Sen kallade min butik. Så nu är jag kreativ inomhus istället.
Variation förnöjer!

Ha det fortsatt fint!
Kram!

Suss o Kai sa...

Tycker det är så mysigt med ditt woodland :) och nu har värmen äntligen kommit Kram Suss

Elzie sa...

Känner inte heller för trädgårdsliv när det inte är varmare, men nu har det nästan varit FÖR varmt istället!! Här blir ingenting gjort för jag gör inget annat än jobbar - eller är borta, men några fridagar nu ska nog fixa till den här trädgården också, haha.
Din är så fin och roligt att DINA tulpaner får vara i fred i alla fall.
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie

Lotta sa...

Så härligt och mysigt mrd bröllop!
Gillar verkligen din svarta klocka, är det en lökväxt eller "vanlig" perenn???
Ha en bra vecka trots att kylan kommit tillbaka.
Lotta