tisdag 8 maj 2012

Tid för njutning.........

Nu har det satt fart ordentligt i trädgården. Knappt man hinner med!

Lite pärlhyacinter, gullvivor, förgätmigej och ser ni längst bak - TULPANER! Inga uppätna tulpaner här inte. Jag tror rådjuren har lämnat min trädgård för gott!


Mer tulpaner............det här måste väl vara Spring Green? Den har precis slagit ut, kanske blir det lite mer vit efter nån dag......Fast jag gillar ju grönt så jag gillar den nu med;-)


Nu har min "mystiska" blomma slagit ut.............eller mystisk var det ju inte, det var bara jag som i vanlig ordning glömt vad jag hade satt. Men NU vet jag.............Fritillaria Persica - mörk klocklilja!


Vårfluff i form av porslinshyacint, kungsängslilja och gullvivor.Den här pinnen är jag mycket stolt över. Det är en gullregn som jag har drivit upp från frön. Har tagit en hel massa år att få den så här "stor".........nu återstår att se om den har tänkt sig att blomma.


Här en liten hyllning till sonen J, som går på trädgårdsutbildning. Han hade prov på träd och buskar med latinska namn och gissa vem han pluggade med ;-) En av buskarna på provet var den här Euonymus alatus - vingad benved. Den ska få en alldeles underbar höstfärg. Pinnarna runt om är bara "stridvagnshinder" alltså lite skydd från hundarna.


Hundarna ja...............så här får man göra när man inte får någon huvudkudde. Alla sätt är bra utom de dåliga. Det är Ester som kommit på detta!

Till sist............lite hälsoskvaller.................alla prover var bra så det var "bara" vanligt högt blodtryck. Inte så farligt alltså, men med min familjs sjukdomshistoria så är det nog så allvarligt, om man inte sköter det. Nu äter jag medicin och ska gå på kontroll nästa vecka och se om det är på väg åt rätt håll. 

Ska dessutom se över matbiten när jag får tillbaka krafterna......."nyttigt" salt är i alla fall inköpt.

Ha det så bra.

6 kommentarer:

karina sa...

Hejsan!
Fritillarian väntar jag på att få se blomma, för förra året så bara la den sig ner efter att bara ha blivit grön. Skönt att du kommer under behandling och ha det gott, Karina.

Vivishagerom sa...

Hei!
Nydelige bilder fra hagen din. Nå har det virkelig startet hos deg, og det føles vel herlig.

Flott Fritillaria. Jeg har også en slik i min hage!

Nyt dagene i hagen din. Klem

Mariane sa...

Ordløs Onsdag fortsætter på www.starone.dk/b5/

Cika sa...

Härlig blomning! Skönt att du fått svar på proverna och vet vilken behandling som gäller!
Kram,
/Cika

Christina sa...

Vilka fina lökväxter du har i din trädgård! Jag äter blodtrycksmedicin sedan ett tjugotal år och det fungerar bra. Hoppas att det funkar för dig också och att det är tillfälligt, så du slipper medicinering sedan!
Ha det gott!
Christina

Suss o Kai sa...

Vackert vackert :) man kan bara njuta så här års även om de inte är någon direkt värme här ännu Kram Suss