torsdag 28 januari 2010

ABC-tema runda 2: bokstaven S

Det blev ett långt jullov för mig från ABC-temat, men nu är jag med igen. Denna vecka är det bokstaven S och då passar det ju utmärkt med att visa bilder från mitt favoritland.............nej, det är inte Sverige jag tänker på utan Schweiz.


Schweiz - med sin storslagna natur............jag älskar alperna, speciellt på sommaren!


Många trevliga små städer..............här är det Saas-Fee i kantonen Wallis/ValaisI Schweiz tycker jag om att vandra omkring på alpängarna och inte är jag rädd för korna heller. De plingar så vänligt med sina klockor och är nog rätt så vana vid turister!


Underbara blommande balkonger stöter man på överallt.Här finns också mycket historiska byggnader. Här ett torn i Martigny. I Martigny finns också en amfiteater från romarriket.


Kantonen Wallis är den som ligger oss varmt om hjärtat. Jag tror nog solen skiner här alltid :-). Det här badet finns i Brig och här finns också varma källor att bada i  så det är kurbad och "vanligt" bad i ett! Ett toppenställe!

Här ser ni en framtidsdröm! Maken och jag har nämligen bestämt att vi ska åka Glaciärexpressen när barnen inte följer med på semester längre.........Glaciärexpressen går emellan St. Moritz och Zermatt.........så ni kan tänka er vilken färd det är för en som älskar alperna.
Klicka här och var med.

18 kommentarer:

Madame sa...

Hvor er det dog smukke billeder, Anette - jeg har aldrig været i Schweiz, men det er et land, jeg må opleve en dag. Sikke dejlig fuglesang du har på din blog ;O)

gittan sa...

Det ser både härligt och fresatnde ut. Jag börjar faktiskt bli ressugen igen, jag som under väldigt många år trivts bäst på hemmaplan. Nu när reslusten satt in titar jag på resr till alla möjliga platser och vill helst se dem alla på en gång =) Ha en fin fredag / kram gittan

Maria sa...

Vilka underbara bilder från Schweiz! Förstår att det är ett favoritland.
Härligt med fågelkvittret här på din blogg, det saknar man nu. Ja, en och annan talgoxe ger ifrån sig ett kvitter här ibland annars är det tyst...
Trevlig helg!
/Maria

Malys krok sa...

Så flotte bilder fra Schweiz! Jeg likte de fjellbildene godt!
Takk for din hilsen! -Margit-

Unknown sa...

Det var jo en flott S. Lenge siden jeg har vært i Sveits nå.

organic-lizzi sa...

Herlige bilder!!
Det er vanvittig mange år siden jeg reiste igjennom Sweits... Vakkert land ja...men jeg synes jo Sverige er Toppen jeg da:-))
Kooos helg...fra Randi

Living next to me sa...

gud hva din blogg skremte meg, jeg trodde kattene hadde fanget en fugl som flaksa rundt her men jeg syntes lyden var vel eksotisk til å være vinter fugl stakkars pus som ble husja unna stua ;O) men så kom det herfra . JA bildene fra Sveits var fine de også men jeg må innrømme at her vant lyden . HA en god helg fra en forskrekket F

Mia sa...

Har jag sagt det tidigare, jag bodde 6 år där innan jag flyttade till Norge, inte Kanton Wallis dessvärre men Arau, men det var fint där också:)

Sommertid sa...

Skal jeg besøke Sveits så må det nok bli på sommeren...liker nemlig ikke snø og kulde. Men Glacierekspressen hørtes morsomt ut..se alperne fra toget...

Fine sommerlige bilder.
og her har du visst fått med litt fuglekvitter også..morsomt.

Go helg :)

Hobbygåsa sa...

Jeg har aldri vært i Sveits, men dette ser jo kjempeflott ut! Bør nok skrive det landet på ferielisten min ser jeg :-)
Vedr bloggen min - ja det er en sort dvergschnauzer jeg har bilde av :-) Leon heter han og er snart 5 år. Ha en fin helg!

Anonym sa...

En får så mange flotte reisetips her på ABC'en. Har aldri vært i Sveits, men jeg kan godt se at her kunne jeg trives.

Turid Holm Flaa sa...

Så flotte bilder og tekst fra et land som jeg vet altfor lite om. Høres fint ut å være der på sommeren.

Petunia sa...

Min stedatter bodde hos sin mor i Sveits i hele fjor og snakker om at hun vil tilbake dit neste år. Hun fikk skikkelig sans for landet.
Nydelig natur og flotte bilder du har tatt:)

Tino sa...

Her var det mye flott natur, og kjempefine bilder.
God helg

Henny sa...

Jeg er også ret vild med alperne, men jeg har dog aldrig været i Schweiz, kun i Østrig og Italien. Men kommer tid, kommer råd. Fine billeder.

Maria sa...

Härliga alpbilder (:

Ha en trevlig helg!

Mona sa...

Jättefina bilder. Gillar speciellt den med alpängarna och korna och så de vita topparna i bakgrunden.

Melusine sa...

Med bildene dine viser du et flott sted og nydelig natur! Skjønner godt at du liker deg her :)