onsdag 7 oktober 2009

Hallå, vart tog skogen vägen.......

Oj, vad landskapet kan förändras snabbt. Här var det förra veckan en riktigt tät skog........hela vägen bort. Vi brukar gå här nån gång i veckan eller oftare. Förra veckan hade de börjar ta lite skog. Det är det ni ser längst bort.............inte trodde jag att de skulle fortsätta såhär långt upp........Var jag förvirrad när vi promenerade här förra veckan så var det inget mot vad jag blev idag......

tror till och med att Ester var lite förvirrad! Ester har för övrigt börjat på sök-kurs. Det ska bli spännande att se hur det går. Det är maken som håller i hennes utbildning, själv håller i barnens ;-)
Nåväl, här är en bild på den skyldige till den försvunna skogen...............en slags jättehund som vrålar ut sin ilska och tar JÄTTESTORA pinnar..............tror Ester alltså. Själv vet jag ju att det är en skogsmaskin :-)


En annan som tog mycket skog i våra trakter det var Gudrun! Fy, vad det såg ut efter hennes besök och ändå så var det inte värts här omkring. På bilden nedanför fanns innan Gudrun kom en tät och mörk granskog. Det såg ut som ett plockepinn-spel morgon efter.......Platsen ligger ca 50 m från vårt hus, så det var lite läskigt! Den natten Gudrun kom var vi på väg hem och fick stanna för ett nedfallet träd. Så det var till att sätta på varningsblinkers och gå ut och vifta och varna andra. Som tur var så kom det ganska snart en kille som hade en motorsåg i bilen, så vi lyckades få bort trädet. Att ringa räddningstjänsten var inte att tänka på......


En litet ljus i det grå hittade jag på ett annat ställe. Tyckte det var så fint när solen hittade ned till dess små träd.


Här har vi "gnisselträden". Ett litet träd har blåst omkull och lutar sig mot en stort och jösses vad det gnisslar när man går förbi. Speciellt en blåsig dag som denna!


Här en rotvälta från en annan storm............den har stått sådär länge nu. Lite läskigt är det med rotvälter. Ester smet in under en gång och lill-killen bannade henne " vad har mamma sagt om rotvältor..........det är livsfarligt".........det är skönt när tjatet går fram!

Till sist en uppmaning.............akta er när ni går i skog och mark..............man kan vara iakttagen överallt.......spionerna nu för tiden har en förmåga att smälta in i omgivningen..................

10 kommentarer:

Maria Thorbjörnsson sa...

UUUUhhhhhh...e du säker på att det e en spion och inte ett UFO som ligger där...
Maria

annette sa...

Visst är det synd att det avverkas så kraftigt när skogsmaskinerna kör igång.
Har själv gått vilse flera ggr i Kolmården när skogen "försvunnit" och stigarna inte alls går åt det håll man tänkt sig.
Du måste ha läraktiga barn som för Din uppfostran vidare till Ester;)

Ha det bra!

Kram//annette

anemonen sa...

Ett spöke på sista bilden. Vilken tur att du lyckades fånga det. Tack för en trevlig rundtur.

sinneskatten sa...

Man blir ledsen när de skövlar skogen, och dessa skogsmaskiner som förstör i skogen.Allt handlar bara om pengar idag!

gittan sa...

Aaahh, en tidig Halloween-figur som lurar i skogen! Trist när de skövlar skogen. Man kan ju tycka att det vore nog någon gång / gittan

AnnaKK sa...

Ja, det är långt ifrån bara skogsarbetare som lurar i skogen! :-D

Här slog också "Gudrun" till rejält. Det var som att vakna upp till en ny värld - eller vakna, förresten!? Inte tusan gick det att sova speciellt mycket den natten! 8-X Trodde sovrumsfönsterna skulle blåsa in, och komma farandes till oss i sängen - så vida inte taket skulle ge sej först... Det knakade rätt bra i ett hörn... Men huset stod hur som helst kvar - däremot inte skogen... :-/

Fast att det är så mycket rådjur och älg i skogarna här nu, beror ju på att det nu har vuxit upp fin-fina "salladsbufféer" till dem på alla stormhyggena. :-)

Jord under naglarna sa...

Runt i kring våran tomt avverkades det på försommaren och det blir en enorm skillnad, både på gott och ont. Det allra bästa är att vi ser skogen nu (låter helknäppt, jag vet) och att det blev så mycket ljusare. Till det sämre hör att det är lite mera blåst nu, men det gör inte så mycket.
Gnisselträd har vi också i krokarna. :)

Ingela´s blogg sa...

jag har varit med om samma sak, så ledsen man blir. det känns så "snett" att jag inte får ta ex lingonris på någon annas skog medan en skogsmaaskin får gå så XXXX fram. Kram Ingela

Vittran sa...

Inte ser det speciellt roligt ut där skördaren har gått fram. Det var bättre förr när det fanns huggare. Tyvärr är man skyldig att sköta sin skog och avverka, det finns lagar för sådant också! Vi har kunnat sköta skogen lite annorlunda för att det är naturreservat här.
Vår skog klarade Gudrun förvånansvärt bra. Men andra här i närheten gick det sämre för.
Skogsspionerna är många, det finns alltid ögon som "ser" när man är i skogen.
Trevlig kväll!

Lilla My sa...

Tänk att det lönar sig att avverka skog hos er. Här är det dåliga tider så ingen skogsägare avverkar nu. Förövrigt tjusiga foton!
Kram Lotta