lördag 16 mars 2013

Isigt värre!

 Härlig "vårsol" och jag läser med förskräckelse i lokaltidningen att Vättern är nära att lägga sig..............det är alldeles för sent, för lägger den sig nu då blir det en riktigt sen vår.....

Sagt och gjort - detta måste undersökas!! Så vi packade in oss i bilen och åkte till stranden och mycket is var det......Strandkanten är rena, rama isdraperiet.

Konstig is-formation på stranden!

Tänk att det är så spännande att går på isen - ibland vill man liksom inte bli vuxen.............det här är ju precis vid strandkanten och totalt ofarligt!En del "långfärdsproffs" gav sig ut lite längre, men särskilt långt kommer man inte och vi åkte utmed sjön efter strandbesöket och isen når inte särskilt långt ut. Dessutom blåste det lite och det är ju bra om man inte vill ha is!


Passade även på att besöka sonens praktikplats, Rudenstams fruktodling, två månader framåt och bakom honom ser ni hans arbetsuppgift. Klippa vattenskott på alla äppelträd, brukar visst ta 3-4 månader innan allt är klart! Men det är bra, då kan han ju det sedan ;-)

Nu får vi hoppas den riktiga våren kommer snart, även om det nu "lovas" snöoväder igen...........jaja, solen värmen i alla fall!

Kram


5 kommentarer:

Britt sa...

Vad bra med en praktikplats och bra att lära sig att snygga till i träden//Britt

Charlotta sa...

Härligt väder på senvintern i alla fall. Jag skulle inte heller våga mig mer än någon meter ut på isen, den ser ju flortunn ut på dina bilder.

Hoppas på varmare väder och riktig vår snart. :)

Bettina Bäck sa...

Det där med att hoppa och gå på is blir man aldrig för stor för. :-)
Och så fiffigt med en son som lär sig att klippa äppelträd, det blir ju bra ...

AnnA sa...

God kväll Anette!
Ja, det ser kallt ut vid Vättern,men vi hoppas på våren, eller hur?
Vi har inte klippt våra fruktträd än - tycker det är kallt - men vi har sett att man klipper träden nere på äppleodlingarna på Österlen.
Ha det!
Kramen,
AnnA

Annica Östlund sa...

DEt är vackert med is, men gå ut på den gör jag inte. Är en fobi jag har att hamna under isen och inte komma upp till ytan. Vet inte varför jag är så rädd för isen för jag har aldrig varit med om en något som skulle kunna ha satt sina spår.
Mera snö? Nej, nu får det väl ändå räcka!
Hoppas du får ett trevligt avslut på veckan och helgen!
Kram Annica