torsdag 22 april 2010

Inte mycket att skriva hem om..........

brukar man ju säga och lite så är det väl här också. Inte mycket att skriva om, för inte vill man skriva om snön som kom tillbaka.................nej, det låter jag bli!

Så mycket roligare att skriva om den blå himlen vi har idag........även om det är rätt kyligt! Titta noga på bilden så kanske ni ser flygplanet. Det första jag har sett på väldigt många dagar.


I trädgården står det och stampar, men lite har det väl hänt. Här kommer en av alla plantor av jättevallmo Royal Wedding som jag sådde förra året. Royal Wedding är ju ett passande namn i år även om det nu bara verkar bli ett bröllop. Jag bryr mig inte så mycket om det där, men jag är en inte mot kungahuset eller så. Nej,  jag tycker väl att de gör sitt jobb för Sverige. Sen kan man väl fundera över en del annat. Helt klart är det väl att det inte är lätt att leva sitt liv inför "öppen ridå".........

Nu var det ju vallmon jag skulle visa, ja eller plantan i alla fall. Blomman får vi vänta på!En av många favoriter i trädgården är bollvivan. Den är på gång, men har ännu inte börjat "bolla till sig".


En annan favorit är Louise Bugnet, en alldeles underbar Canadaros. Canadarosor är ju tåliga och den här verkar trivas bra. Jag satte den förra året och den står rätt skyddat så den är alltid tidigare än alla andra rosor.
Jag måste bara visa en bild från förra året på "hennes" knoppar..... är dom inte ljuvliga?


En del andra rosor har ju inte klarat sig så bra............ute i gräsmattan, ganska oskyddat, har jag en plantering med syrenbuddleja, rosor och lavendel. Där ser det inte lika kul ut..............lite små skott kan man skymta på rosorna, men det mesta är brunt och dött. Återstår att se om syrenbuddlejan tar fart. Det är ju också lite känslig.

Jag är lite periodare när det gäller vissa av mina intressen. Just nu har jag kommit in i en läsperiod igen och jag läser den här.........Jättebra, men ibland är det så starka scener (kan det vara scener i en bok?) så man måste sluta läsa en stund. Samtidigt så vill man inte sluta för man vill ju veta hur det går!

Lite hundprat måste det väl bli också. Lill-tjejen har premiärduschat hemma och hon såg ju rätt kul ut. Man insåg ju också att hon är rätt liten. Det är ju bara en massa päls!


Så en sista liten bild på en mysstund jag fotade häromdagen..................barn och djur - det är nåt visst det!


Så det fanns visst lite att skriva om i alla fall. Ha en fin dag allihop och glöm inte att hålla tummarna för HV 71 i kväll (hockeyfinal om någon inte vet!)

Kram

 

14 kommentarer:

Gela sa...

Det fanns en del att skriva om ändå. Härligt det ser ut med hundarna vi får ju vår valp nu på lördag. Eller åker dagsutflykten och hämtar honom. Är ju en belgisk vallhund skall bli väldigt roligt. Fina bilder du delar med dig. Har ej hunnit vara inne i bloggvärlden på en tid så försöker ta igen det nu. Hoppas du får en riktigt fin dag/Gela

Husbilen Credo sa...

Hejsan!
Här var det mycket skrivet, Hoppas verkligen att HV71 tar hem guldet det är de väl förtjänta av.
Din trädgård har verkligen kommit igång. mysa en stund med hundarna tror de njuter båda två eller tre är de ju.
Ha en skön torsdag!
LottaM

Ditt och Datt sa...

Ja, där ser Du. Det finns alltid något att lägga in. Om inte annat lite bilder på hundarna, he he.
Louise Bugnet hade jag också tidigare, men hon hann inte bli så stor innan jag flyttade, men vilka underbara blommor hon hade. Vallmo hade jag också, men kommer inte ihåg namnet. Den var laxrosa och mycket fin!
Visst är det roligt att gå och kika vad som kommer nu? Här där jag bor nu, verkar det inte finnas så mycket, men det är ju spännande iaf.
Tänk så lidande hundarna kan se ut när dom blir badade! Famos var ju här i lördags och blev badad, men tyvärr glömde jag att fota.
Ha det så gott!

Rosor och ruiner sa...

Jaså, det visste jag inte att Louise Bugnet var så tålig, men det verkar stämma hos mig också, den har klarat vintern bättre än de övriga rosorna. Men din har kommit längre än min, som bara har små röda "piggar" än så länge.

Margot sa...

Vilka mysiga hundbilder!
Min Louise Bugnet är en av dom rosor som klarat vintern bäst också! För övrigt var det mycket svarta grenar här!
Ha det gott!!
//Margot

Ninne sa...

Rosor o Buddleja? Ja hur mcyket är kvar. Små knoppar visar sig här o var, man får väl hoppas. Snön är ju borta igen men isig vind är inte ngt vidare. Men idag tors, har vi ju "lånehunden" Tessie så det blev en tur i vitsippsbackarna - fördär var lugnt.
Visst är det gulligt med en ""bunta barn o djur""--
Kram Ninne

Lena/isklockan sa...

Rosen ser väldigt fin ut. Klipper du ner din buddleja?? Tack för boktipset. Ska kolla lite på adlibris vad den handlar om . Kram

sinneskatten sa...

Även om man får för sig att man inte har något att skriva om så visst finns det där bara man kikar lite.
Blir impad över din vallmo ...jag klarade inte en planta och du en frösådd!

Petit Eyekiss sa...

jag tycker att det var en hel del god läsning på din blogg idag, och bilderna också,Ljuvligt att se när det börjar spira i trädgården, men också sorgligt om någon blomma inte klarat vintern.Barn och djur är precis som du säger något speciellt. Jag tror det är att där får dom kärlek och kan också ge utan krav.
Elisabeth

Elisab

syren sa...

jag tycker d hänt mer än du själv säkert tycker. är ju så när man e ännig i sin egen trädgård. har du ´tråkigt´ kan du ju alltid titta in till mig o kolla på bröllopsblommor! ...=)

Britt sa...

Louise B köpte jag förra året och jag tycker det ser ut som om den klart sig köpte även syster Bugnet så i år skall jag köpa mamman//Britt

Tant Grön sa...

Fin ros! Jag har ingen Canadaros, men det kanske är bäst att skaffa om man vill har kvar sina rosor i fortsättningen... här har vintern varit väldigt elak mot dem.

Trevlig helg!

Unknown sa...

Är också en periodare. T o m när det gäller både inredning och trädgård, fast läser gör jag nog nästan jämnt:)
Rosen Louise Buignet är helt bedårande tycker jag, har ofta varit sugen på att köpa en, men rosor trivs inte jättebra i min sandjord. Men det brukar vara minst ett par rosor som fryser bort varje vinter så nästa ros kanske blir en Lousie, inget ont som inte har något gott med sig alltså:)

Jaaa, jag såg flygplanet*ler* Först trodde jag det var en av alla fläckar från min bildskärm, sedan insåg jag att det var flygplanet.
Ha en skön, härlig vecka.
Camilla

Photos by Storm sa...

Först kommer ett hejdundrande grattis till Dig och HV71. Sen kommer ett grattis till alla dina växter som håller på att vakna. Och så kommer en liten kram till den lilla svarta sötnosen och hennes syster. Ha det bra/Lis