måndag 8 februari 2010

Jag hade lovat mig själv..........

att inte visa några mer vinterbilder, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.............det var så otroligt vackert ute idag. Solen och den värmde faktiskt, så jag stod och mös i solskenet en stund och bättrade på fräknarna!

Så måste jag få "gnälla av mig" lite.............Lill-killen hade varit lite dum på hemvägen från skolan och kastat en snöboll på en tjej..................Vad händer? Jo,  tjejens mamma ringer och skäller ut honom. Jag var så säker på att det var någon annan han pratade med, men sen hörde jag honom säga "förlåt" och då fick vi förstås ha ett snack när samtalet var över. Alltså inget snack, han gjorde fel, men för jösse namn ring inte och skäll på honom (om man nu måste ringa för en snöboll!). Be att få prata med mamma eller pappa!!

Nu är ju jag som jag är................så efter "förhör" med sonen, så ringde jag förstås upp mamman till tjejen!  Jag sa, att jag tyckte det var fel att ta det med honom och bad henne att en eventuell nästa gång fråga efter mig eller maken........"jag trodde inte du var hemma" fick jag till svar.....................men fråga åtminstone människa!!
Till saken hör ju att lill-killen inte brukar ha några klagomål på sig när det gäller sånt här och det sa ju den mamman också...........att dottern säger ju aldrig något ont om honom.

Nåväl, vi har haft ett "allvarligt samtal" sonen och jag och han är helt på det klara med att han gjorde fel. Sen vet jag ju att "unga fröken" kan vara en riktigt retsticka, men man behöver ju inte kasta snöboll på henne för det......Till saken hör också att hon inte på något sätt blev skadad eller så, bara sur :-(

Kolla bara på denna blåa himmel. Kanske ett plan på väg till värmen?

Sen kom nästa son hem.........upprörd. Han missade ett läxförhör förra veckan  pga. sjukdom och fick "order" om att göra det på extraklassen idag. Så där satt han och väntade över en timme på att extra klassen skulle börja och vad händer då.............jo, läraren kom inte. De andra lärarna sa att han gått hem för dagen................gissa vem som har mailat till honom! Respekt ska väl vara "två-vägs".......

Nu var det ett snällt mail jag skickade. Tyckte bara han behövde veta vad som hänt! Så får vi se om jag får nåt svar......
Nåväl, här är vårt hus bland all snö....
 Gud, vad det är skönt när man får avreagera sig lite här på bloggen och även kände jag att behövde prata med den där mamman, annars hade jag gått och retat mig på det länge........sån är jag.......

Mycket snö är det och det ser nästan ut som i fjällen!

Skottade mig in  i växthuset idag.........behövde lite märkpinnar och sånt och dom låg därinne. Vackra spetsfönster hade jag.

så fick jag en award av Maria i Belgien. Tack snälla.........


nu är jag ju som jag är när det gäller awarder också och väljer inte ut någon att skicka den till utan ta åt er ni som brukar få besök av mig. De sju sanningarna man ska avslöja kan ni läsa om här om ni är nyfikna ;-)

Har ni orkat läsa ända hit så säger jag tack och Kram!6 kommentarer:

Monica sa...

ja det är bra med bloggen att få det ur sig,,,för visst sker mycket konstigt,,och som man inte tycker är ok!
Dina vinterbilder är så fina ,,vi ska nog ta fram dem i sommar då kan vi kanske längta efter vinter,,kanske sa jag,,fniss ! jag vill inte ha mer snö är total less det.
Ha det gott kram Monica på Pepparbacken=)

annette sa...

Jaså, Du känner oxå lite "antisnö";)
Bra att Du ringde upp mamman, lite snöboll får man väl kasta när man är barn, eller är det oxå förbjudet idag? Okej, man kanske inte skall kasta på någon som inte är beredd, men därifrån till att gå hem till mamma och gnälla är steget långt, i alla fall för mej.
Oxå bra att Du mailade läraren, dålig stil när Din son var förberedd.
Visst är bloggen bra att gnälla av sig på, det behöver vi alla ibland;)

Ha en bra fortsättning på veckan!

Kram //annette

Knatten sa...

Ja ibland undrar man hur andra vuxna är funtade!!! Och hallå! Vem kastar inte snöboll i dagens läge?Finns ju bara snö att kasta=0.
/Knatten

Gunilla sa...

Det kändes riktigt skönt att läsa hur du reagerade. Riktigt bra gjort.
Man skall ta det med engång för annars går man och gruvar sig.

Ha en riktigt fin fortsättning på veckan
Kramen/Gunilla

Petit Eyekiss sa...

Jo då, jag läste till slutet och det är ju det där med mina barn och andras ungar!!!!
Snöbollar har ju funnits i alla tider , det får man ju ta. Då tycker jag det är värre när 2-3 killar mular en försvarslös tjej. Minns själv några panikattacker från skolåren.
Ha en skön måndag
Elisabeth

Anonym sa...

Det finns folk till allt...vilket lölj att ringa och skälla på din son för en sådan sak...måste vara en människa med mycket aggressioner. Ungar som springer hem till mamma och skvallrar har jag många idiotiska erfarenheter av...oftast är det mamman som är helt korkad. Tyckte faktiskt inte din son gjorde något fel, han skojade med tjejen bara, ungar har i alla tider kastas snöboll.
Å vad det gäller läraren som inte infann sig så visade han extremt dåligt föredöme genom att inte meddela sig. Svårt för honom att öppna munnen om någon av eleverna inte infinner sig. Jag hoppas han har vett att svara på ditt mejl och be eleverna om ursäkt.
Kram Susanne