tisdag 21 september 2010

Tisdagstankar från en hjärtlös person.........

Jag brukar inte diskutera politik, men idag gör jag ett undantag. Jag blir uppriktigt LEDSEN och SÅRAD över alla kommentarer ute i "cyber-space". Kommentarer som talar om hur hjärtlös, självisk och osolidarisk man är för att man röstat på ett Alliansparti................Det är nästan så att man kan tro att det är värre att rösta på dom än på Sverigedemokraterna!
malva Zebrina i samspråk med Penny Lane

Jag är uppfödd i en riktig sosse-familj och som så många andra så röstade man första gången som föräldrarna. Men när jag fick barn så ändrade jag mig och röstade efter mitt hjärta (så jag är faktiskt inte hjärtlös). Jag/vi ville själv bestämma hur vi skulle "organisera" vårt familjeliv så givetvis var jag för vårdnadsbidraget. Något som jag hann att få i tre månader någon gång i början på 90-talet. Nu är ju mina barn för stora för det, man jag hoppas att någon annan kan få glädje av det i stället.

clematis i äppelträd

Jag vill också ha möjligheten att välja fritt när det gäller vård, omsorg och skola. Det var baske mig inte så mycket bättre för fyra år sedan. Vi har själva blivit utskuffade i en sjukhuskorridor för att gråta ut vår sorg efter ett tragiskt besked. För att sedan bli inlagd på en avdelning för senildementa när det skulle "fixas". Det är inte kul att bli störd av vimsiga personer som kommer in i ens rum och yrar (vilket dom självfallet inte kan rå för, det förstår jag också - hjärtlös är jag inte!!).

Men det är så lätt att glömma att inte allt var bättre förr........minns "lex Sara" till exempel.........
årets projekt "rosenporten" - ingången till woodlandet

Jag förstår inte kritiken mot privata alternativ när det gäller de "mjuka frågorna". Det är väl bra om köerna minskar i den "offentliga sektorn" eller???!!!!
Det är väl bra att kommunala skolan äntligen får lite mindre elever så att de kan få hjälp och slipper trängas i skolan.

Jag kan ärligt säga att jag "stångat mig blodig" för att ett av mina barn skulle få den hjälp han behövde. Fick han det tror ni? Nej, det fanns inte resurser. Det han fick var att gå med i en bokklubb i skolan där läraren valde ut böcker som de skulle läsa och diskutera om. Dessa böcker var definitivt inte lämpliga för någon med lässvårigheter.

Nej, jag fick sitta och traggla med honom dag ut och dag in och hade jag inte haft ork och tid till det så hade han inte kunnat läsa idag. Det är jag säker på!!

Jag har också upplevt hur mina barn varit skittrötta efter skoldagen pga. allt bråk och av att inte ha ätit ordentligt. Inte heller har de kunnat gå på toan för det har varit så äcklig.

Nu är det minsann helt annorlunda och jag är så evigt TACKSAM för denna friskola. De trivs jättebra och är glada både när de går till skolan och när de kommer hem. Visst går den här skolan med vinst, men det spelar mig ingen roll. Bara mina barn mår bra och lär sig det de ska. Så fort det har varit något litet bekymmer så blir man kontaktad av skolsyster, kurator eller lärare. Det är skillnad det mot när jag fick åka och hämta lill-killen i gamla skolan. Han hade skadat foten och kunde inte stödja på den, men han fick minsann stå själv ute i regnet och vänta på mig............

I deras nya skola finns en skolsyster på heltid. Inte bara varannan onsdag mellan 9-12......
Kurator finns också på heltid och hon ringde när T kom ned och var ledsen för att han inte hittade sina skolböcker...................och hon ringde tillbaka efter en halvtimma och talade om att de kommit tillrätta. Då blir man varm i hjärtat!

Dessutom är denna skola väldigt "mångkulturell" och jag kan med glädje säga att mina söners kompisar bland annat heter Hassan, Achmed och Muhammed..............

Jag vill också säga att jag inte vill slänga skit på lärare och personal i kommunala skolan. Det gör säkert vad de kan (de flesta i alla fall....)

Äpplena blir det inte mycket av i år. Det är väl hagelskador antar jag, men det hindrar ju inte andra från att njuta av dom......

Jag blir rikigt irriterad på det här smutskastandet som finns
 i politiken och här är väl båda sidor lika goda kålsupare egentligen, men det är väl alltid de som är i opposition som hörs mest...............

Så bara så ni vet så är jag inte hjärtlös och osolidarisk. Bara för att jag tänker på min familjs bästa. Mår inte min familj bra så har man ju inte kraften att göra något bra för andra eller hur?!

Detta var ett sällsynt inlägg från mig och jag har inte planer på några mer "politiska inlägg".  Det får andra sköta....................

....och så har jag köpt nya julgardiner. Det går fort fram till jul!


Kram

8 kommentarer:

Karin SKARA sa...

Så bra du skriver. Jag är också så innerligt trött på ALLT politikerprat. Politik och religionsåskådning tycker jag är personligt och skall EJ avhandlas ÖVERALLT.
Låt var och en rösta efter sina tankar/åsikter och behandla alla som kompetenta vuxna människor ÄVEN om de röstar på ett annat parti, är min åsikt.
Sverige är ett fritt land DÄR man får tänka som man vill ÄN SÅ LÄNGE. Låt det så förbli så blir det en bättre värld att leva i, ÄVEN med olika åsikter.
Karin //

Vittran sa...

Håller med Karin. Politik och religion kan man hålla för sig själv.
Just är jag urless på all politik.
Det du skriver om skolan känner jag igen allt för väl. Sonen trivdes inte i skolan förrän han kom upp i högstadiet. Han hade gått på friskola idag om han inte fått en helt otrolig klassföreståndare. Alla gillar henne inte för hon säger som det är men sonen gillar henne för just det. Ales skolor är bland de sämsta i landet men dom har en stjärnlärare och den har sonen fått.
Det är klart att man ska rösta med sitt hjärta. Du har gjort helt rätt.
Önskar dig en riktigt skön och härlig dag utan politik. Själv ska jag gå en runda i skogen, såg att jag hade missat lite svamp igår.
Ha det gott och tänk på dig själv!

sensommar/Carina sa...

Håller med dig fullständigt,kruxet är att komma in på privatskola för det är lång kö,har också 4 barn varav 2 vuxna nu och jobbar, känner igen mig mycket i det du skriver,inget ont i att skolor går med vinst.
Carina B.

Christina sa...

Tack för dina förnuftiga tankar! Jag tycker inte heller att man ska lufta sina politiska frustrationer på FB och ge sig på dem som röstat annorlunda än man själv! De flesta är väl ändå vuxna människor och ska inte hålla på med sådan sandlådementalitet.
Nog om detta! Rosenporten blir jättefin, du visar fina bilder!
Ha det gott!
Christina

Ölandsvindar sa...

Håller med! Vad är det för fel på att driva företag med vinst? Det borde istället vara ett krav. Jag tycker också att man ska klara sig själv så långt det någonsin går. Jag tycker det är bra att kraven har skärpts något för sjukskrivningar mm. Såg alltför mycket trista exempel på felaktigt utnyttjande när jag arbetade. Att sedan en och annan hamnar i kläm oftast på grund av övernitiska tjänstemän har alltid förekommit oavsett regering. Har också alltid haft bra erfarenhet av privatskolor och privata vårdcentraler. Det var allt om det.
Skönt att vi har trädgården där man kan koppla av!
Kram
Kerstin

Margot sa...

Håller med dig, du resonerar mycket förnuftigt! Vi bor i ett fritt, demokratiskt land där var och en ska få rösta exakt som man vill utan att bli påhoppad!
Jag är väldigt tacksam att det finns friskolor! Vi valde att flytta från Borlänge hit till Uppsala bara för att våra barn skulle få möjlighet att gå på en bra friskola!
Så fin rosenporten är, det kommer att bli jättesnyggt!
Ha en trevlig kväll!
Kram Margot

Rosor och ruiner sa...

Inte är du hjärtlös inte, då är det 49% av befolkningen det med, eller hur? (eller hur många procent de nu fick, alliansen) Jag håller med dig, fram för valfrihet, varför skall staten bestämma vad som är bäst för familjerna, är vi så korkade att vi inte kan göra våra val själva...hm.
Ha det gott! (hjälp, säg inte att det är jul snart, det var ju nyss sommar!)

Johanna sa...

Nu har jag ingen aning om vilka kommentarer du syftar på (är inte med på Facebook) men det är trist att folk inte kan skilja på sak och person. Känslorna svallar över när man diskuterar t.ex. politik eller religion.

Som jag ser det har du valt det bästa för dina barn, precis som vilken annan förälder som helst skulle göra. Men jag tycker att du ger en alltför svartvit bild av situationen. Det finns bra kommunala skolor och dåliga friskolor. Dessutom håller jag inte med dig i sak: jag tycker inte att det är rätt att våra skattepengar används till att generera vinster till amerikanska riskkapitalbolag som äger en stor del av friskolorna i Sverige. De pengarna ska användas i de kommunala skolorna för att ge bra undervisning och bra villkor för lärarna. Du skriver att det är bra att det blir färre elever i den kommunala skolan. Nu är det tyvärr så att det är de resursstarka eleverna som flyttar för elever med t.ex. läs- och skrivsvårigheter vill många friskolor inte veta av. Jag tycker att det är en sorglig utveckling. De starka i samhället tar för sig och de svagare får ta det som blir över eller blir utan för att de inte har råd.