torsdag 9 december 2010

Juletider....

Idag är det Anna-dagen och man ska enligt tradition lägga lutfisken i blöt. Inte blir det någon lutfisk hos oss i jul heller. Tänk att det tycker jag är väldigt äckligt. Men det är väl en sådan maträtt som man antingen älskar eller hatar!

Bloggandet ligger på sparlåga. Det saknas väl lite inspiration. Är ju mycket roligare att skriva om vårtecken och vårblommor.......

Jag tar det lite lugnt med julpyntadet i år. Mest pyntat är det i köket som vanligt. Där byts gardiner och det vanliga pyntet och blommorna plockas bort.

Julbokstäver har inhandlats för det humana priset 49:-............nu ska man ju inte göra reklam, men jag har köpt dom där jag jobbar ;-). Finns säkert många som tycker att det skulle stå "JUL" men vi är ju lite "halvengelska" här eftersom barnen går i engelsk skola.
Den här "lilla" snögloben fick jag av sonen när han kom hem från London! Den är ju så röd och grann så den får stå i "julfönstret". Jag köper inte mycket souvenirer när vi är utomlands, men de senaste åren har jag köpt små snöglober från olika platser vi besökt.
En av mina få krukor med julblommor. Vita hyacinter är fint och så luktar de inte så starkt som de andra. Jag är inte på något sätt luktallergisk, men på senare år har jag börjat tycka att det kan bli för mycket dofter ibland.
Ja, mycket snö har vi här också och mer kom det i natt!  Man blir rejält trött i benen efter pulsandet på hundpromenaderna. Vi går ju inte precis på plogade stigar.........men det ska ju vara nyttigt med motion sägs det ;-)

7 kommentarer:

Gela sa...

Ja min hund bara älskar att busa i snön, och de säger ju att motion är nyttigt. Ha en fin dag/Gela

Lena/isklockan sa...

Jag är inte heller lika pynttokig som vanligt nu i år. Det blir jul ändå. Kul med saker man fått speciellt från ens barn. Kram

gittan sa...

Dina fönster ser riktigt mysiga ut. Det pyntas väldigt sparsamt hemma hos oss i år, jag hinner helt enkelt inte med! Men som vanligt har jag bekymmer med var de "vanliga" krukväxterna ska bo när ljusstakarna tar upp platsen på fönsterbrädan i köket. Mina (stora)Citrusträd står ju där retsen av året. I år fick jag ställa ett bord framför ett av fönsterna på ovanvåningen i hopp om att de ska får tillräckligt med ljus men bladen börjar redan fall...
Kram

Rosor och ruiner sa...

Ja, det sägs ju det så det är bara att pulsa på...:o) det värsta är att vägarna är så hala nu tycke jag, vi har haft nån plusgrad nån dag så det blev så himla halt..
Mysigt julfönster!

Lilla My sa...

Så hemtrevligt och julmysigt det är hos dig och så ska det ju va den här tiden :) Lagom är bäst när det gäller julpynt, förrut hade jag mycket här hemma men nu när man ser så mycket pynt på jobbet så vill man ha det lagom omkring sig.
Massor med snö har ni fått! Här har vi också snö men inte fullt så mycket. Längtar också till våren och en ny odlingssäsong :)
Ha det gott

himlaverket sa...

Jag har varit inne på en blogg i dag och hon skulle börja ställa ut sina 200 tomtar ifrån fyra plastbackar???
Själv har jag tre stycken!
Men röda julstjärnor har jag några, hyacinter luktar för starkt (kärringvarning?)
Kram på dej,
ulla. ps, kört min första spinning igår på 8 veckor, jahooo...

samson sa...

här pyntas det inte så mycket som jag brukar göra men det beror på att jag ska fira jul hos min dotter och barnbarn i Mölnlyke