tisdag 22 september 2009

En färggrann vandring........

eller "idag så kom hösten" så kan väl detta inlägg kallas. För idag var himlen grå och det blåste friska vindar när rullgardinen drogs upp. Tänkte fota lite blåsande träd men det är ju lite svårt att se att det blåser..............fast plötsligt så dök det upp en "vindmätare" i form av en snitsel. Har väl hyfsad koll på väderstrecken häruppe och i dag är det västlig vind!

Löven börjar skifta färg och kommer frosten så kommer det väl bli ännu mer skillnad. En liten vissen brun blomma hittade jag.
Röda löv är nog dom vackraste.............tror att det här är ett asplöv, men jag är inte riktigt säker.
Kämpar på med mitt ryggskott. Har jag väl kommit upp och igång så går det rätt bra. Promenaden går väl lite långsammare än vanligt bara.......Idag har jag faktiskt tagit värktabletter..............egentligen var jag lite tveksam till det, för man "lurar" sig själv att tro att man är bättre än vad man är............men det var rätt skönt att slippa värken litegrann... Börjar väl bli dags att tänka på ett kiropraktor-besök, men jag är lite feg.........

Gula ormbunkar. Hittade bruna också, men det är väl fd. gula som blivit bruna antar jag.

Det gäller att hitta det positiva i tillvaron när man är lite risig...........så här kommer en "positiv-boost" till mig själv...............eftersom jag inte yrkesarbetar mer än vad tredje helg, så slipper jag ju vara sjukskriven och förlora en massa pengar.............eftersom barnen ser att jag har problem med att röra mig så får jag väldans mycket hjälp - utan att behöva tjata.............och så slipper jag ju jympa (fast det var förstås inte positivt för det är ju kul!), men jag får vara hemma lite mer..........dessutom slipper jag ju vara ute i trädgården och höststäda bland krukor och annat...................Så nu känns det genast lite bättre!
Så nu har jag suttit här en stund och skrivit av mig lite "bedrövelse", druckit förmiddagskaffe och ätit lite mumsiga, färska vingummi. 1 kg vingummi får jag alltid av maken när har varit iväg på nån utlandstripp...........gott!
Såg ni förresten på "Svenska Ankeborgfruar" igår...............nej, jag menar "Svenska Hollywoodfruar"...........hihi, jag tycker det är rätt kul. Undrar jag, om inte fru Anka lurar oss uppåt väggarna!! Får mer och mer känslan av att hon överdriver sina kommentarer "bara för att".................fast visst verkar hon vara lite "to much" och har en konstig syn på det mesta. Till hennes försvar får man väl ändå säga att hon står ju för det!!
Till sist en liten barnhistoria från igår. Jag låg och sträckte ut ryggen i sängen. Lill-killen (10 år) låg bredvid och läste högt (en kvart om dan-läxan). Jag hade en kortärmad t-shirt och min armhåla skymtade varpå lill-lillen utbrister: Va, har du hår där?! Det trodde jag inte tjejer hade.........................ja, vad säger man..........Fick ju förstås upplysa honom om att tjejer visst har hår under armarna men brukar raka sig där (och det brukar ju förstås jag också.........).
Nej, nu måste jag gå omkring en stund............skönt för ryggen! Ha en fin dag!


8 kommentarer:

gittan sa...

Ja, man behöver hitta det positiva i tillvaron ibland. Vissa dagar är det lättare än andra, som idag när jag fyller (du hade så rätt) då kan man ju inte anant än vara uppåt. Men hösten är ju annars en vissen årstid för min del. Jag föröker verkligen hitta positiva saker men det är inte så lätt när man vet att det är regn coh rusk och mörkt och kallt framförallt! Nej ,jag hoppas vinterhalvåret går i ett rasande tempo så att våren snart är här igen. (hrm, det lät inte som positiva tongångar) Men jag deppar inte ihop under vintern får jag väl tillägga =) Ha den fortsatt bra dag och ge ryggen en omgång / kram

Jord under naglarna sa...

Roligt att kunna överraska sitt barn någon gång... =)
Jag vill inte heller ta värktabletter, men när jag har haft ont i nacken så slappnar jag av mera när det inte gör lika ont och det i sig gör att ontet inte behöver bli ondare för att jag spänner mig.
Vacker höst hos dig ser jag. Hos grannen har lönnen precis börjat "brinna" i toppen - vackert!

anemonen sa...

Tack för en färggrant bildspel. Själv har jag inte haft ork att ta några höstfoton. Jag ser på hollywoodfruarna. Lite smått roande, men inte skulle jag vilja leva som fru Anka. Det kallar jag inte frihet.

Maria sa...

Krya på dig och visst är det ett asplöv på bild där.

ormbunke sa...

Skönt att du kan se lite positivt i det hela. Fina höstbilder har du ju tagit. Och gläds åt HV. Jag är ingen hockeyfan men har HV som favorit trots att jag bor på västkusten. Krya på dig. Anita

annette sa...

Skönt med Din syn på livet även om Du just nu har det tufft med ryggen, skönt med någon som gör det bästa av läget och inte lägger sig ner i sängen och tror att ryggskottet blir bättre av det. Tror man skall ta lite värktabletter ibland för att bryta smärtcirkeln, själv fördrar jag att ta dom till natten om jag behöver, tror det är viktigt med bra nattsömn för att orka med en period av värk.
Vackra höstlika bilder har njutit av mellan raderna, visst blåser det även här men kallt är det inte.

Hoppas Du blir bättre under veckan!

KRAMAR!

annette

Ragnvi sa...

Morning! Tack för dina goa rader hos mig!
Klart du ska ta värktabletter om du behöver...då blir det lite lättare att röra sig och det är ju bara bra! Med måtta!
Har läst ikapp en hel del hos dig! Sicket krångel med skolan o pälsdjur! Jag skulle gå där jämt med Ester o mösa om jag vore som du!
Kramen!
Ragnvi

Lillebeth sa...

Kanskehar du redan fått massor av råd vad gäller ryggskottet. Jag har haft en oändlig massa och det jag finner bäst är: Stå med benen lite isär, händerna i sidorna och luta överkroppen bakåt. Upprepa det så många gånger du orkar och kan. Det är inte farligt om det gör ont. Ingenting blir värre av den här rörelsen, bara bättre. Ha det så bra det går! Kram!