fredag 26 november 2010

Så var det vinter på riktigt - igen!

Det känns som om förra vintern just tog slut.............men vad hjälper det! Här har det snöat oavbrutet i flera dagar nu. Inte så tätt snöfall med det blir mer snö av det lilla också. Idag är det riktigt kallt också och nu börjar solen titta fram.
Är lite allmänt trött och seg idag. Det har varit en jobbig vecka med lite"barnstrul" och en bortrest make mm.mm. I morse skjutsade vi son 3 till stationen i Nässjö. Där klev han på X2000 för att åka till Kastrup. Han borde väl vara där nu och snart gå på planet till London! Det var allt lite nervigt när det började snöa för man vet ju att tågen brukar strula när det blir så här, men det verkade inte vara några större förseningar idag. Bara han kommer dig så gör det väl inget om det blir lite förseningar på hemvägen.......

Det är inte helt lätt att gå i skogen i denna djupa snö. Dessutom är marken inte frusen under så rätt som det är så trampar man igenom snötäcket ned i en vattenpöl. Hundarna hade till och med is runt klorna när vi kom hem.

Lite julpyntat har det blivit mitt i allt strulande denna veckan. Köket är alltid det som pyntas först och nu är favorittomtarna på plats!


I helgen väntar jobb, lönehelg och julhandel, så "någon" lär vara trött på söndagkväll! Fast det är kul med julhandeln, bara nu vi är tillräckligt med personal.......


Lite "julskum" var vi "tvungna" att köpa i går. Det är gott, det där första julgodiset. Sen blir man rätt trött på det.

Nu önskar jag en alla en härlig första advent-helg. Kör försiktigt om ni ska ut på vägarna och glöm inte att släcka alla ljus!

Kram

10 kommentarer:

Anonym sa...

Även här på Österlen har snön vräkte ner några dagar. Vi har inte riktigt lika mycket snö som ni, men det är bara några cm som skiljer!!

Kul för sonen som vann resan till London!! Håller tummen för att allt fungera dit och hem igen.

Har ännu inte plockat fram några Advents eller julsaker! Tänkte röja runt i förrådet idag!! Dina tomtar är helt underbara!!

Vi brukar köpa en tomte per år. Vi väljer ut några kandidater sedan funderar vi och slutligen har vi kommit fram till vilken vi gillar bäst. Plånbok plockas fram och vi så har vi en ny tomte i hemmet! Det har blivit några tomtar med åren eftersom jag gjort på detta viset sedan jag flyttade hemifrån i 20-års åldern!!

Önskar Dig en skön och Trevlig första Advent-helg! Hoppas Du kan njuta lite fast du jobbar!!

himlaverket sa...

Julskum är bara rosa luft.....
det går att äta i massor.
Vi köpte godis på nya Willys igår, 3,99 så vi laddar i helgen,
ja de andra alltså, jag får bara i mej ett par bitar sen är det stopp!
Vist är det vackert med all snö nu...
kram och trevlig helg,,,
Ps, Londonkillen klarar sig , vet du...;)fina grabbar det där
kram ulla

gittan sa...

jodå, snö det har vi och jag känner ungefär som du. Jag hade fått tillräckligt av den varan för i år! Skumtomtar... jag köpte en låda att ha i butiken som dekoration i olika burkar men dom har rymt allihopa!!! Fick köpa en ny låda "skrattar" ischokladen däremot de håller sig på plats men å andra sidan så har dom ju inga ben =) Hoppas helgen blir sådär lagom på jobbet / gittan

Ninne sa...

Ja vi får väl tat som de kommer?? Hoppas det blir ngt så när på jobbet o att folk inte är alltför stressade?
Killen klarar sig säkert gott, men visst är det pirrigt när de är iväg själva. Jag minns ännu när jag skickade mina töser,, hugaligen vad man var morsa..
Ha det nu gott o hoppas du kan ta det lungt efter helgen
Kram Ninne

Anonym sa...

Hej!
Hoppas att allt annars är bra med er och vovvarna. Ja, vovvarna har det lite besvärligt nu med mycket snö att pulsa i. Här i Linköping går snön nästan upp till mina knän på tomten så vi håller oss helst till de uppskottade stigarna. Här har det varit julmarknad på jobbet och många var och shoppade då. Det var mycket jobb innan med förberedelser. Hoppas nu att du i julhandeln med ditt jobb inte behöver stressa allt för mycket. Men visst är jättetrött efter man kommit hem från jobbet. Här är det kallt i kväll nästan 9 minus och till natten kommer det nog att bli några grader till på skalan.
Ha nu en skön Adventshelg!
Kram från Marie!

Maria Thorbjörnsson sa...

Skummmmmtomtar..jättegått...Vintervitt i Sennan med..Kisarna håller sej inne i stugvärmen..är inte snötokiga som Ester och lillasyster..för det e dom väl även om tassarna blir fulla av snö
Ha det..Maria

Britt sa...

Påtal om ljus. Jag måste plocka fram adventstaken. Hoppas han får en fin London vistelse//Britt

Monika Häägg sa...

Här på västkusten är det bara ett tunnt lager som täcker marken. men vitt är det!

Unknown sa...

Har ännu inte smakat en enda tomte iår, fast jag köpte en påse till helgen, men den ligger oöppnad.
Här har vi också snö så det räcker ett tag.
Ha en skön adventssöndag!
Camilla

Ingela sa...

Ja nu är det ljust utomhus hos oss som bor på landet. Jag tycker det är mysigt med snö. Fina tomtar du har!! Kram Ingela