måndag 23 november 2009

Adventförberedelser och award!

Ja, nu är vi där snart..............vid advent. Jag har köpt adventssiffror och ljus. Tycker det är kul att ändra lite emellanåt. Siffrorna är från Village och hade en mycket överkomligt pris. Egentligen ville jag ha sådana där fina zinksiffror, men det har jag inte hittar i nån affär här och ska man skicka efter så blir det ju med frakt och så..............ljusen fyndade jag på Åhlens för
19 kr/st. Ljus kan man ju köpa hur dyra som helst verkar det...........de är säkert bättre de dyra ljusen, men pengarna ska räcka till mycket så här i juletider, så det gäller att hushålla!

Så fick jag en award från en ganska ny bloggvän petit eyekiss. Tack snälla! Det är alltid roligt!

Nu är det ju som vanligt lite regler som följer med. För en gångs skull tänkte jag följa dom - lite i alla fall.
Man ska nämligen skicka vidare awarden till 15 st bloggar man gillar och dessutom meddela dom att dom fått en award. Det blir som vanligt svårt för det är fler än 15 som jag brukar kika in hos.................men några har jag valt ut för en "personlig award".........Är ni inte med i listan så ta åt er den ändå. Ni vet vem som brukar få mina kommentarer!!

Här är några som jag särskilt vill uppmärksamma.........kika gärna in hos dom ni också, om ni inte redan har gjort det

Lillebeth

Hedera Helix

Irene

Gärdsmygen

Livsnjutaren

och så alla ni andra i min blogglista!!

Nu sitter jag här vid datorn och väntar på att hårfärgen ska ha gjort sitt. Det blir lite mörkare med mahogny..........får väl se hur det ser ut när det är färdigt. Jag tycker det är lite svårt nu när man börjar bli gråhårig. Jag är "fläckvist" gråhårig. De grå tinningarnas charm och lugg har jag, i resten av håret är det bara ett strå här och där..........Får väl se hur länge jag håller på med färgandet. Skulle vara rätt skönt att slippa. Man kanske skulle göra grå slingor i stället och låta det vara sen...........fast samtidigt är det roligt med lite färg och färgat håret har jag ju gjort mer eller mindre hela livet. Även innan jag hade grått hår. Jaja, dessa i-landsproblem :-)

Idag är lill-killen i skolan igen. Han har varit feberfri sen i fredags så det är väl ok. Men jag tycker fortfarande han är väldigt snorig och ganska trött. Alltid så svårt att veta när det är dags att skicka iväg dom igen...........men det är väl bra att komma igång kanske. Det var nog svin-influensan...........alla blir ju inte sådär jättesjuka. Har läst en massa om det nu när han varit sjuk. De flesta får ju "svinisen" lindrigare än en "vanlig" influensa. Den känslan har man ju inte haft när man har läst alla larmrapporter.........

Ha en bra dag!

13 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Och tack så mycket, vad roligt att du uppskattar min blogg.

Ja nu har vi snart Advent här, fast jag väntar till fredag eller lördag och pynta. Det är en sån härlig tid när alla fönstren lyses upp av stjärnor och ljusstakar. Annat var det i Spanien, där var vi de enda som hade dylikt i fönstren, och förresten så hade dom sina eviga fönsterluckor stängda. Likadant är det i Tyskland, där har dom inget fönsterljus och så drar dom ner sina jalusier för fönstren, alldeles dött är samhällena.

Vad skönt att din lillkille är bättre nu, det är inte kul när de små är sjuka.

En fin vecka önskar jag dej.

Solvarma kramar från Irene

anemonen sa...

Aldrig lätt det där att sända vidare en award. Den är du värd. Det där med hårfärg har jag slutat med. Jag tröttnade på mitt rödabruna hår, och visst lite blekare känner jag mig, men jag tror jag fortsätter och ser hur det blir med det gråvita hårsvallet:-) Hoppas du blir nöjd med din mahognyfärg.

gittan sa...

Här förbereds också för advent, hihi, om än på lite annat sätt. Jag har ett hus som ser ut som "kom och hjälp" Det står ju lådor och pappkassar överallt med saker som vi ska dela upp när vi har mer tid från föräldrahemmet. Så mina förberedelser går ut på att leta fram mitt hem ur röran =P Just nu ser det ut att gå ganska bra och det finns alltså gott hopp. Hur jag ska få fram pyntet på fredag är däremot en annan femma "asg" Jag har tagit bilder, så när jag får en längre stund över kommer jag att dela med mig av "eländet"
Tur att man är en glad sk-t som kan skratta åt det mesta. Ha en fortsatt bra dag / kram gittan

gott att sonen är pigg igen

Anonym sa...

Tack, tack, kära du. så åglad jag blir, men jag är en otroligt olydig människa. så Awarden stannar egotrippat hos mig. Hoppas det är okej!/Lillebeth

Lillebeth sa...

FAst jag får inte med mig den från din blogg. Kan du skicka den? lillebethn@hotmail.com?

Moments of photography sa...

Åh tack kära du, så glad jag blev för awarden!!!

Så skönt att lillkillen har kryat på sej igen.

Ja adventsljusen plockas fram här med och lite nytt köps också, alltid skoj att förnya sej.

Jättefin adventsstake du gjort!

Just nu har jag en Luciautlottning hos mej så välkommen in på den ena bloggen www.vorblomman.blogspot.com att vara med i utlottningen.

Ha en skön vecka!!!

Rosor och ruiner sa...

Åh, tack!! Vad glad jag blir, känner mig hedrad..=) !
Vilken fin adventsljusstake du gjort, det blev jag också sugen på att göra, får se om jag hittar några siffror innan lördag - då "stora pyntardagen" infinner sig hos mig - annars får det väl bli den "vanliga" Det var snyggt i zinklådan också!
ja, du färga håret har jag gjort sen de första grå dök upp i 25-årsåldern...nu skulle jag nog va rejält grå om jag slutade...inte kul men en dag måste man väl "acceptera" sitt öde..=)
Ha en trevlig vecka och tack än en gång! Kram!

Mia sa...

Hej!
Vad roligt att du vill vara med i min utlottning. Tack vare det hittade jag ännu en härlig blogg att kika på. Nu ska jag läsa vidare lite hos dig...

Kram kram

ylvahi sa...

Fin adventsstake du gjort, själv trodde jag det var en vecka till ändå till advent. Jaja det löser sej
Kram Ylva

Handarbete/Pyssel sa...

Trevlig adventsstake blev det även utan zink-siffrorna.
Jag har öppnat pysselbutik (hobbymaterial) i samma lokal som blomsteraffären här i byn, och hon har stämplat vita siffror på skifferplattor. Kanske ska se om jag kan köpa såna imorgon.
Vore snyggt till mina små lerkrukor.
Och gällande ljusen så sparar jag ljusstumpar och gjuter nya ljus så det blir billigt och bra...!!

Skönt att sonen är bättre igen.
Ja, jag har oxå hört om det där att denna influensan inte är lika jobbig, för de flesta som drabbas...
Ja, man undrar en hel del över denna svinis och media och allt vad det är...

Sköt om er !!
Kram!

anemonen sa...

Fin blev den iaf din ljusstake. Jag har gjort min idag, och det blev med röda siffror precis som din. Fyra ljus kostade 59,95 vilket var billigt. Jodu julen kan kosta den, men det går att göra mycket pynt själv och lägga pengarna på det goda julen bjuder alltså maten. ha de gott

Lilla My sa...

Har också köpt nummror att sätta på ljusen men har inga ljus ännu..fina tycker jag också.
Härligt när julen närmar sig igen.
Ha det gott

Petit Eyekiss sa...

Härligt med en lite annorlunda adventsstake. Tror jag ska testa något liknandeockså i år.