måndag 30 november 2009

Måndagstema: tradition/tradisjon


Måndagstema denna vecka är tradition och det finns väl inte mycket som det finns så mycket traditioner kring som julen.......

Det är tradition hos oss att allt är pyntat och klart innan första advent och de här tomtarna har jag förälskat mig i!

Julljus ska det förstås vara i nästan varje fönster! Den här fina julkulan med lyse i fick jag i julklapp förra året av en av små-killarna. Den har också blivit en favorit.


Vi har i alla år farit runt på julafton, först till makens familj och sen till min...........Men i mer än 10 år så har vi infört en "egen julafton" på juldagen. Bara maken, barnen och jag. Så vi tar inte med oss våra julklappar till de andra ställena utan sparar allt till dagen efter...........Här är förra årets jultomte och han är misstänkt lik lill-killen detta året också...............fast det kan det ju inte vara för han var ju och lekte med sin kusin ;-)
Ha en bra vecka alla bloggvänner!

10 kommentarer:

Marie sa...

Härliga bilder som får min "jultarm" att längta. Söta tomtar du har.

Lillebeth sa...

Helt underbara tomtar.Kram!

gittan sa...

Julen är onekligen traditionernas högtid nummer ett! Ljus i mängder både levande och elektriska är jul för mig. Tomtarna däremot har jag börjat "pensionera" Det är ingen i familjen som bryr sig på om de är framme eller inte så då kan det ju kvitta. Det blir blommor och jus och naturligtvis vår julby som mamma köpte åt maken och mig för en herrans massa år sedan, utan den ingen jul. Ett problem bara i år, bordet vi brukar ha den på har jag skänkt till Lions förra veckan... Där har du dagens problem att lösa =) Ha nu en bra dag och glöm inte njuta av den / kram gittan

Anonym sa...

Julen er den mest tradisjonsrike tiden på året - bare koselige tradisjoner, og det viser bildene dine, også. Fin adventstid!

NinaVästerplana sa...

Det gäller o dra ut på det gôttaste ;-)
Ha´t himla gôrgôtt i veckan
Nina

Turid Holm Flaa sa...

Herlig nisse og så fint pyntet juletre. Men å vente en dag med gavene, det tror jeg ikke jeg hadde greid. Men liker at det er litt ro og at åpningen av pakken går i litt rolig tempo.

Ønsker deg en riktig god adventsuke.

Rosor och ruiner sa...

Låter mysigt med egen julafton med bara familjen - vi brukar ta det lite lugnt på kvällen med bara vi fyra plus min mamma. Resten av min släkt träffar vi en annan dag, utan julklappar. Förr firade vi allihop tillsammans med julklappar - ett berg och det blev inte roligt till slut, det blev för mycket och stressigt när alla skulle öppna på en gång...nej lugnt och mysigt skall det va! Kram!

linsky sa...

Det var jo en god idé og spare julaften til dere er alene hjemme. :)
Den lysende kulen var kjempefin. Og juletrepynten deres!

ASSA sa...

Morsomme julebilder!

Melusine sa...

Julen rommer mye tradisjon, det er sikkert og visst - og jammen har din tradisjon med å pynte gjort det fint og koselig!
Hos meg pynter vi bare litt før lille julaften, med julestjerne i vinduene og krans på døren. Dagen før julaften kommer resten av julesakene frem :)