torsdag 22 oktober 2009

Hur mycket får en studentmössa kosta egentligen?

Sonen kom hem för ett tag sedan och berättade att de provat ut sina studentmössor. I nästa andetag meddelande han priset......873 kronor!!!! Jag började förstås ifrågasätta priset och han berättade att hans var en av de billigaste........nån hade köpt en för 1300.

Vi fick hem ordererkännandet häromdagen och det var en del "lull-lull" beställt, men inga mängder. Tog bort en del som vi inte tyckte var nödvändigt så nu kostar den "bara" 675:-.
Fortfarande alldeles orimligt mycket tycker jag, men det är klart att han ska få ha en studentmössa...............sen är det ju balen och allt annat...............Måste tillägga att när äldste sonen tog studenten 08 så kostade mössan ca 350:-. Det känns väl mer rimligt, men är fortfarande rätt dyrt................Nä, man undrar ju lite hur mycket de tjänar de här företagen och inte är det billigt att vara förälder. Den enda man kan vara glad över är väl att man inte har döttrar som ska ha långklänning, sminkning och sånt inför balen...........och en annat "outfit" till examensdagen. J han får ha samma kostym..........

Så var det torsdag och nästan slut på veckan. Makens arbetsplats kör med 4-dagars vecka fram till jul, så vår helg börjar i kväll. Barnen har ju förstås skola i morgon, men sen är det höstlöv. Skönt!

Vintergäck, visst blir man glad på våren när de tittar fram! Som små solar. Jag har satt massor med vintergäck och jag hoppas de sprider sig mycket så jag får en "vintergäcksmatta".
Här är en annan glädjespridare - blåsippan! Jag har den stora lyckan att jag har vilda blommor i trädgården, bland annat blåsippor. Det är en av fördelarna att bo vid skogen!

Nej, nu är det dags för frukost, morgonkaffe, morgontidning och sen blir det promenad med Ester. Hon har brutit av en klo, stackarn. Ser inte kul ut, men den växer ut igen. Nu har vi klippt bort det som hängde löst och hon verkar inte ha något bekymmer med det. Alltid är det nåt........

Ha en fin torsdag!

11 kommentarer:

Handarbete/Pyssel sa...

Oj oj!
Ja, man minns ju att man tyckte att studentmössan var dyr... Kan den ha kostat 200-250:- nångting... =)
Och för mig var det ingen bal (så är det att gå på Bonne-skola...) och så sydde jag studentklänningen själv och hade syster till att sy mjukdjur till kompis-presenter. Så jag kom nog ganska billigt undan...!

Blåsippor.
Dess blad hittade jag här ute i slänten när jag skövlade rosenhallon. *längtar till våren* så jag får se dem titta upp! =)

Ha en skön helg!

ylvahi sa...

Ja dyrt är det med studenter. Yngste sonen kom hem och sa att han beställt mössa o lite annat," men vi kunde ju få dela upp betalningen". Så långt hade han tänkt iallafall. Nu blev det ju inte SÅ dyrt.

Fina vårbilder du visar, nu LÄNGTAR jag dit igen'

Ha en bra dag kram Ylva

Cyrran sa...

Hu! Visst är det ohutligt dyrt med student! Jag bävar inför sonens om 1,5 år....
Åh, vad man längtar efter vår när man ser dina bilder, speciellt den på blåsipporna. Min backe i trädgården blir ju full av dem... Ljuvligt!
/Cyrene

Christina, Sweden sa...

Visst profiterar företagen förskräckligt på studentprylar. Hysterin fortsätter sedan med alla fester, baler mm som kräver avsevärda utgifter. Flickor skall ha olika klänningar, en del gör otroliga håruppsättningar (dyrt förstås om man inte känner någon kunnig) och åker limo till balen (en kom i helikopter när min dotter var på bal...). Visst är det kul att de avslutar sin skoltid lite festligt men nu har det verkligen gått överstyr. Som en del andra saker i tillvaron t.ex Halloween, helt hysteriskt! Hos oss är det allhelgonahelgen och betyder något helt annat men det har totalt kommit i skymundan. Se nu fick du mig att skriva av mig lite, skönt :-) Tack för det och ha en skön långhelg!

/christina

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Menar du att man, redan nu, måste beställa studentmössa inför våren?

Ja det var svindyrt för en mössa, hur går det för de föräldrarna som inte har råd med att kosta på sitt barn?

Nu var det ju ett bra tag sen mina barn tog studenten, men inte kan jag tänka mej att det var dessa astronomiska summor som det rörde sej om.

Vad mysigt att ha en långhelg tillsammans, ni får ha en skön helg.

Ja det skall jag göra, fota Göteborg i juleljus alltså. Gatan som jag har på min kvällsbild är Södra Hamngatan, den ligger tvärs över kanalen i förhållande till Gustav Adolfs torg.

Solvarma kramar från Irene

gittan sa...

Fy vad orättvist! När min ääldsta tog studenten fick hon både pin,mössa och champagneglas i en finkartong för 350:- I år när det var mellans tur gick kalaset på 950:- för mössa, pin, glas och visselpipa. N:s mössa var ju förstås "lite finare" och därför "lite dyrare" men de billiga som dög mer än väl åt syrran var i år "skitfula och hårda" Sen kom ju då den dyrare delen av kalaset; klänning, skor, väska, kofta/kavaj.... F-n man skulle haft pojkar ändå! =D
Balen fick de faktiskt själv bekosta eftersom det blir så otroligt dyrt och hur gör man om inte alla vill gå på bal?!
Härliga blombilder, visst längtar man dit redan nu! Ha det gott / kram gittan

Åsa sa...

Vår son tog studenten i våras- usch ja inte billigt.. o inte då bara mössa..... Ja nu vill vi ha vår.. men det dröjer väl en stund kan jag tro! Tänk jag hittade dig här- TB har väl packat ihop totalt nu..=(/ kram åsa

Anonym sa...

Det är inte klokt vad studentmössor kostar nu. Jag hade kvar min studentmössa och de ser likadana ut nu som när jag köpte min för länge sedan så båda mina söner har haft den så det blev som tradition att använda min och de har sett likadan ut som alla andra. Känns jätteroligt att vi i familjen som tagit studenten hade samma mössa./ Lena

Rosor och ruiner sa...

Oj oj vad dyrt, vad skall det bli om sisådär 9 år när min äldsta tar studenten...och tjejer dessutom...man får väl börja spara nu tänker jag...

sinneskatten sa...

Det är inte lätt att stå emot för ungdomarna och för deras föräldrar plånböcker är det en mara.

Lena/isklockan sa...

Ja det är inte klokt vad dyrt det ska vara. Lite billigare med killar. En av mina tre vuxna barn tog ingen student men den äldsta sonen och äldsta dottern har ju tagit. Det blev ju betydligt mycket mer att fixa med dottern och dyrare förstås. Nu har jag bara en student kvar att vänta på om några år. Vintergäck ser mysigt ut. Kanske man skulle inhandla. Kram Lena/isis