fredag 23 oktober 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven E


Mitt E det står för ELDKLOT för vad annat kan man kalla solen. Här är bilder ifrån den fantastiska solnedgången i Zadar, Kroatien. Alfred Hitchcock tyckte det var världens vackraste solnedgång och jag kan bara instämma. Åtminstone är det den vackraste jag nånsin sett. På kvällarna samlas människor nere vid havet.....

.....för att följa skådespelet och för att lyssna till de märkliga "sjöorglarna (sea organs). De är inbyggda i piren och ger märkliga ljud ifrån sig med hjälp av vågorna. Låter det märkligt och ni blir nyfikna så kan ni titta och lyssna på Youtube-klippet!MEN idag när det är E måste jag ju göra ett undantag från mitt "resor och utflykter-tema". Jag måste ju såklart ha med min hund ESTER.

Ester är av rasen "svart terrier", den kallades förr rysk svart terrier. På första bilden är hon 9 veckor. Svart terrier är en ras som Stalin "beordrade"fram. Han vill nämligen inte ha tyska hundar i militären utan han ville ha en egen ras. Svart terrier är framavlad från Riesenschnauzer, Rottweiler och Airdaleterrier. Man ville ha en start, uthållig och köldtålig hund. Rasen är inte så vanlig och i Sverige finns ca 100 st.


Här är hon! Mina fina ryska KGB-hund Ester! En lugn och fin hund, som är nöjd om någon kliar henne och som följer mig som en skugga. Mammas lilla flicka!

Svart terrier är ju framtagen för att bevaka och det märker man. Hon har koll på det mesta. Men hon skäller inte så mycket (skönt) och talar bara om med sitt kroppsspråk att "nu är det något på gång".
Ha en fin vecka alla bloggvänner!

23 kommentarer:

IreneL sa...

Hej! Vad kul att du hittade till min nya blogg! Så härlig Ester är! Ha det bra! / Irene

Madame sa...

Sikke en dejlig hund du har, Anette - jeg holder meget af dyr, og vi har kun to katte plus alle dyrene ude i haven. Din solnedgag er enestående smuk!
Ha' en god weekend ;o)

Vittran sa...

Hej!
Kan bara hålla med om att solnedgången är vacker.
Ester är också vacker. Jag hade nog behövt en riktig vakthund och inte en liten som älskar folk.
Ha en bra dag!

karna sa...

Nydelig E, både solnedgangen og Ester ,-)

Tania sa...

Utrolig vakker solnedgang og flotte bilder!:-)
God helg til deg!

Turid Holm Flaa sa...

Det er flotte bilder du har av solnedgang. Det å se sola gå ned i horisonten er flott å se på, og ingen kveld blir lik. Sjø og varme hadde vært noe nå. Ønsker deg en god helg med dine store flotte hund Ester.

Marits Hus sa...

Vakker solnedgang og nydelig Ester. Har en Bichon selv, hun er 12 år.
Ha en skjønn helg!

Anonym sa...

Så nydelige solgangsbilder! skjønner at en blir betatt. Og hunden så nusselig som liten. FLotte bilder og ha en riktig god helg!

Lillebeth sa...

Underbara hund! Men du, de där orgelljuden låter de alltid? Jag tror jag skulle bli tokig. Jag tror jag skulle tycka att det förstörde den underbara solnedgången. Eller? Kram!

TorAa sa...

Vidunderlig vakker solnedgang og bølgeorgelet er artig å høre på.

Og, selvfølgelig skal Ester med. Nydelig hund.

Åsa sa...

Härlig hund! Söt tofs! jasså du har varit i Kroatien- härligt! Vi var där i fjol..=) / kram åsa

Henny sa...

De havorgler er ret specielle. Dem havde jeg ikke hørt om før, det må være en meget speciel oplevelse at se solnedgangen, samtidig med, at man hører dem. I Skagen står turisterne nogle gange nede på stranden og kigger på solnedgangen. Så klapper de, når det hele er overstået, som om det var show, der blev opført til deres ære! ;-)

Sød hund!

Petunia sa...

Nydelige bilder og herlig hund! Det er deilig å oppleve naturen slik og er man sammen med noen, for eksempel en hund, så er det jo perfekt!!!

linsky sa...

for en herlig KGB-hund du har! :-D

Anne-Lie sa...

Ester var en skön donna! Lite svårt bara att gissa mig till hur stor hon är men det känns som om hon är en rätt stor ras;-))
Eldklotet var vackert fångad!

Mona sa...

Lyssnade på you tube-klippet. Det låter verkligen som orgelpipor. Måste vara spännande att lyssna på i verkligheten o samtidigt titta på den fantastiska solnedgången. På sista bilden av Ester ser man att hon är en ganska stor hund. Har aldrig hört talas om svart terrier innan. Hon ser jättefin ut!

Unknown sa...

Morrn.

Jag gillar dina eldklot mest...

Så att du skrev något on nordiska språk, sv. ägg, no. egg, da, æg,
eng. egg.
håller med ganska likt.
Ha de bra.
Hasse A

OF SPRING AND SUMMER sa...

Fina solnedgångar och fin hund!!Ha en trevlig helg.

Malys krok sa...

Så vakkert! Den solnedgangen var virkelig flott, og du har foreviget den. Ester ser ut til å være en fin og snill hund. Jeg tenkte på å ta med min Emma, men hun er jo så mye på bloggen min . så jeg lot være. Takk for kommentaren, beklager sent svar. Var noe galt her på data. God helg!
-Margit-

Eli Kristin Magnussen sa...

Nydelig solnedgang og flott hund - supert innlegg til E! ;)

sissels sa...

Flotte solnedgangsbilder og en skjønn hund.

Unknown sa...

Nydelig solnedgang! Og den Esther er jo bare strålende hun også!

linn kr/sykepleier sa...

For en nydelig solnedgang. Og det sjøorgelet var jo spesielt, men vakkert. Interessant innlegg. :D