måndag 11 mars 2013

Vi börjar bli sams...............

 Äntligen! Jag har inte riktigt varit nöjd med min nya kamera......."vanliga" bilder på natur, porträtt och så har blivit jättebra, men närbilderna har jag inte riktigt fått till. Men det är ju bra med nutidens kameror med minneskort att man kan träna, träna och åter träna!


 Jag tycker det är så kul att ta närbildskort på blommor! Tulpaner är det här som ni säkert ser och nu väntar jag med spänning på sommaren när man kan vara ute och fotografera blommor!


Det är ju också en ruskig zoom på min nya kamera, 42x! Så det går alldeles utmärkt att så i värmen inne i köket och fotografera fåglar genom fönsterrutan!  


Nackdelen är ju att man inte kan säga till dom att vända sig om när man står inne ;D


Hundarna gillar att vara ute och leta godis! Nitza är nyklippt och vi retas lite med "frisören" som denna gång är pappa C! Det blev lite kort.....men vi vet ju hur fort det växer!

I övrigt är det mycket planerande. Vi fyller ju jämnt både C och jag så det är mycket på G. I maj när C fyller så åker vi till Edinburgh men hans bröder med fruar. Ska bli jättekul! Jag har varit i Edinburgh, men det är visst 32 år sedan.............tiden går!

I ca 32 år har jag också längtat och längtar och nu ska det bli av! Äntligen ska jag få besöka den "eviga staden" ROM

Bilderna får man låna bara man länkar tillbaka till Rome info så då gör jag det!

Jag gick ju humanistisk linje, halvklassisk variant i gymnasiet. Alltså läste jag latin i 2 år.........och vi hade en alldeles underbar lärare, en riktig liten pepparkaksgubbe! Han pratade om Rom och visade bilder och nu får jag alltså åka dit på riktigt!


Colosseum är måste för mig...


liksom Forum Romanum!


Sen är det klart att man måste kolla in Vatikanstaten!

Har också lyckats hitta ett bra hotell.................vi velade lite skulle vi bo mitt i smeten eller skulle vi bo en bit utanför med pool.............det kan ju bli ruskigt varmt i slutet av juni!

Men till slut hittade jag ett ställe i Trastavere, uppe på en kulle med trädgård och pool! Inte jättecentralt, men tillräckligt........Grand Hotel Gianicolo Det ser jättefint ut, så det blir nog bra. Låg visst rätt nära Botaniska trädgården också.........ooopps ;)

Nej, nu får jag samla ihop mig och göra lite nytta...........får väl dessutom försöka överleva en hundpromenad i -15........inte precis vad man längtar efter. Men solen är ju på väg uppåt så det kanske värmer lite!


4 kommentarer:

NinaVästerplana sa...

Underbart Anette! Både att du börjar bli kompis med kameran o resorna du har o se fram emot! Hade inte haft något emot någon av dem 8-)
Ha´t himla gôrgôtt i vinterkylan
det kommer en vår
Nina

Susie på Stjärnarve... sa...

Oj, vad ni ska ut och fara i år! Lämnar ni hundarna på pang då, eller har ni någon som tar hand om dom privat?
Var inte och gluttade på hotellet och det såg väldans mysigt ut. Ligger det dessutom lite högt så blir det kanske inte så där äckligt tryckande varmt heller. Och har man tillgång tuill pool så lider man ju inte så mycket..... *fniss*

Bettina Bäck sa...

Härligt! Och bild nr 2 är ju helt makalös!

Annica Östlund sa...

Vilka härliga resor du har att se fram emot. Edinburgh var vi nära att boka i förra månaden, men det slutade med att det blev en biljett till Istanbul. Så Edinburgh står kvar där på önskelistan till nästa år.
Rom var vi till för något år sedan, vi var dit i september och hade 36 grader. Höll på att smälta bort, men staden var underbar.
Vad kul att du ville vara med i vårteckensutmaningen, har länkat dig i deltagarlistan.
Hoppas du får en trvlig kväll!
Kram Annica