onsdag 3 mars 2010

Trädgårdsinköp....

är inte det är härligt ord.........TRÄDGÅRDSINKÖP! Igår köpte jag plantjord och givetvis åkte det med lite annat.............bla dessa fuchsiasticklingar. Köpte sticklingar förra året och sen toppar man dom efter ett tag och så får man mer sticklingar. Det blir mycket blommor för en liten summa..........
Mer fynd blev då de sålde ut julrosor..............för 10:-/st. Nu var ju inte alla superfräscha, men jag tyckte jag hittade en hyfsad och med TLC (tender loving care) så borde den väl bli fin i en kruka på trappan när det är dags för sånt.  I år gäller det är ta det lite lugnt.....
...med trädgårdsinköpen! För det är annat på gång..............det är nu nämligen bestämt att det blir en lillasyster till Ester och hon ska hämtas om några veckor :-) Så det lär bli rätt mycket hundbilder på bloggen om ett tag, varvat med blommor då förstås!
Här har vi en annan valp eller fröplanta kanske man ska säga. En heliotrop och man börjar ana på karaktärsbladen att det är en heliotrop. Många plantor har jag fått av dom och det är helt ok. En del petuniaplantor blir det också och jag håller på att skola om dom. Så det lär nog bli prunkande krukor i år också!

Ett härligt vårvinterväder har vi. Solen skiner från klarblå himmel och det droppar lite smått från taken. Man har skrapat bort en massa snövallar på gatan och nu kan man mötas med två bilar utan att krångla! Skönt! Här ser man hur snön lägger sig som en volang på vårt pergolatak.

En tulpansol är inte dumt att ha på köksbordet heller!

Nej, nu ska jag omskola lite mer plantor! Ha det så fint och njut av solen om ni kan!

14 kommentarer:

andré sa...

Trädgårdsinköp..... jag trodde för en sekund att du köpt en ny trädgård! :-) Var det Plantagen, eller?

Susie på Stjärnarve... sa...

Härligt med sticklingar, det ska jag också skaffa mig. Mycket roligare än fröplantor!
Men att ni ska skaffa en valp, jättekul! Det blir samma ras som Emma antar jag. Hur gammal är hon, det är väl en hona förresten? Gillar Emma valpar?

Susie på Stjärnarve... sa...

Usch! Jag lät som en "icke hundägare" i förra inlägget; hona!? Det heter tik!!!

Gela sa...

Skulle också vilja hitta sådana kap som du gjorde med julrosorna. Här har solen visat sig till min glädje idag. Mycket fågelkvitter hördes. Härligt. Ha en fin kväll/Gela

Pumita sa...

Ser framemot många bilder på Esters lillasyster! :)

Njut i din trädgård sa...

Jaaa trädgårdsinköp är bara för härligt! Så vårigt du har det - underbart!

Och så blir jag alldeles till mig av att höra att du har en valp på g!!! Lycka till och jag kommer väl kika in här titt som tätt av nyfikenhet!

Ha en go kväll!

NinaVästerplana sa...

Julrosor kan man aldrig få för många av.... Hoppas att de små fröplantorna jag flyttade i höstas växer till sig o visar sig vara riktiga läckerheter ;-)
Så roligt med tillökning, då blir det inte så många långresor i sommar när ni har småbarn i huset ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Britt sa...

Vad härligt med en lilla syster, det är skönt att det börjar att töa så smått//Britt

Rosor och ruiner sa...

Jag log när jag läste dina första rader, för det var precis så jag tänkte när jag såg din rubrik i min blogglista "trädgårdsinköp, det var ett trevligt ord..."
Och valpbilder är inte fel det heller, vad roligt med en ny liten! Det blir väl full fart kan jag tänka! Ni har inte funderat på att ta egna valpar efter Ester?

ormbunke sa...

Jaså du föll för frestelsen vid kennelbesöket. Då får jag önska dig lycka till.
Idag blev det också lite inköp till trädgården. Hittade också fuschiasticklingar men de var inte så fint märkta så jag skrev bara upp namnen men sen får det bli en överraskning vad det blir.Men det var nån som hette Dollarprincess.Julrosorna undrar man hur de ser ut under snön Ha de gott. Anita

Unknown sa...

Det låter som om du kommer att få en riktigt prunkande och härlig trädgård i år med andra ord. Heliotrop som luktar så himla gott, det sådde jag förra året, tycker om att ha dem nära uteplatsen så man riktigt känner deras doft.
Ha det bra.
Camilla

Moments of photography sa...

Åh så trevligt med tillökning i familjen. Lycka till!!!

Jag såg sticklingar häromdagen på Platagen, men höll fingrarna i styr ;)
Så billigt för julrosorna, förstår du slog till.

Kram

Ditt och Datt (Menageriet) sa...

Men ÅH, så roligt med ett litet knyte till i familjen!
Längtar till bilderna på både valp och blommor.
För egen del blir det väl "bara" balkonblommor i fortsättning, men det är ju kul det också.
Ha det så skönt i vårsolen!

karina sa...

Hejsan!

Det har börjat töa och trädgårdsgrejorna börjar dyka upp så smått. Min vackra julros på symaskinsbordet lär nog inte repa sig så det blir till att införskaffa lite nytt till utekrukorna, bara minusgraderna försvinner. Ha det gott, Karina.