söndag 11 oktober 2009

Hösträddning!

Det gäller att ladda upp med lite räddningsplankor när hösten är här. Har köpt lite nya böcker! Brukar låna på bibblan också, men ibland är det svårt att hitta något........speciellt när man läst allt man hittar av sina favoritförfattare!

Så har jag investerat i en ny stickning. Tänkte sticka pulsvärmare. Bra att ha när man går ut med hunden och perfekt när man ska fotografera. Sen är det ju så himla kul att sticka också, speciellt när det är mönsterstickning.
Men hur svårt är det att hitta rätt storlek på strumpstickorna............jag nämligen ett antal och i många år stickade jag ingenting, så det var lite oordning i stickkorgen. Tror att jag har fått tag i 5 lika stora, men är osäker på om det är rätt storlek. Jag får nog börja med att sticka en provlapp.

13 kommentarer:

sinneskatten sa...

Skrattar gott jag har också börjat sticka pulsvärmare.
Förr sticka jag massor men det är bra många år sedan.
Huvudet får nått att bita i när det är mönsterstickning.
Just nu gör jag som min pappa alltid sagt sticka en och repa upp två.

Tant Grön sa...

En god bok och en stickning, bättre kan det inte bli! I England hittade jag för några år en en liten ställning, som ser ut som en sån där gammaldags utfällbar trädgårdsstol, där man kan placera boken så att sidorna håller sig på plats. Med hjälp av den kan man sticka och läsa på en gång- fiffigt, eller hur?

gittan sa...

Usch, jag har blivit så dålig på att läsa böcker sedan jag började plugga. Tiden fanns inte då och jag har inte "hittat tilbaks". Stickat har jag inte heller gjort på många år, det kunde kanske vara tid för det igen. Får se om jag inte har några garnrester kvar i gömmorna. Ha en skön söndag / kram gittan

NinaVästerplana sa...

Så varmt o gott du får om handen sen.... jag får nog leta fram stickor o garn o göra nåt jag också.... men jag får nog sticka på en `huv´över fingertopparna för jag är rysligt frusen ;-)
Ha´t himla gôrgôtt på promenaderna
Nina

Handarbete/Pyssel sa...

Här känns det som om hösten redan är räddad - utan tjocka böcker och stickprojekt...! Men det kanske lugnar ner sig frampå...?!

Åh! Såna 'halva fingervantar' skulle inte vara dumt att ha!
Och mönsterstickning...! Huuu...!!

Ha en skön vecka!
Kram!

Lillebeth sa...

Någonstans ligger nog alla mina stickor. Tänk, du påminner mig om en svunnen tid. Så himla mycket jag stickade! Hypnotisören blir nog spännande. Lär vara rätt otäck! Ha det bra!

Pialotta sa...

Härliga hobbys både och.. du påminner mig om att jag har ingen stickning just nu.. ska upp till City i ett annat ärende.. då får det bli garn och en bra eller flera beskrivningar på tröjor till barnbarnen.. Måste ju ha något i händerna framför TV-n:-) Ha de fint kram på dig

Britt sa...

Jag önskar jag kunde sticka, men där går jag bet. Man kanske skulle kunna göra en beställning hos dig;)//Britt

Gunilla sa...

Nu blev jag inspirerad nog har jag stickor i alla storlekar alltid. Garner likaså men ingen beskrivning på pulsvärmare du får gärna lägga ut den:))

Ha det gott
Gunilla

Vittran sa...

Hej!
Böcker är inte dumt när det blir tråkigt väder. Jag brukar också låna på bibban men precis som du säger kan det bli svårt att hitta något bra till slut.
Kanske kan det bli en recension av böckerna allt eftersom dom blir lästa.
Sticka är något jag överlåter till andra.
Ha en bra dag!

Frida sa...

Böcker, så himla roligt det är när man kommer hem med lite nya böcker. Dom där två överst har jag funderat på ett tag och skulle vilja läsa.

Monica sa...

Oj, vad jag önskar att jag hade ro att sticka nåt. Det var "hundra" år sen sist. Visst är det tråkigt att sommaren är slut och det är dags att plocka in både det ena och det andra. Tur att hösten är så vacker med alla sina färger i alla fall :)
Tjingeling
Monica

anemonen sa...

japp hösten och vinterna är läsandets tid. Bra böcker du laddat upp med hoppas jag. Berätta gärna om det är någon du fastnar speciellt för.