måndag 25 maj 2009

Ska man inte kunna jobba en helg......

...........utan att det händer en massa i trädgården! För titta, det kommer knoppar på min Louise Bugnet. En av anledningar till att jag köpte denna var att knopparna är så fina, blommorna blir vita sedan. Denna står vid ingången till huset och jag ser den från köksfönstret. För en gångs skull en mycket genomtänkt placering!

Acklejorna har också skyndat sig i helgen och nu har den vita slagit ut.
Woodlandet roade jag mig att fotografera uppifrån idag.

Här ser ni bland annat alunrot (den vinröda), myskmadra, en näva, bronsrodgersia och ormbunke.


Här ser man julros, fingerborgsblomma, mer alunrot och hasselört. Mitt woodland är ju inte ett år ännu, men det börjar "fyllas upp" rätt bra.
Idag har vi underbar sommarvärme igen, så nu ska jag gå ut!
Ha en fin dag.
9 kommentarer:

Monica sa...

Hej....i dag är det sommarvärme även i sthlm :) Måste vara härligt att vara ledig och få tillbringa dagen i trädgården.....rosen har verkligen söta knoppar och jag älskar vita rosor.
Tjingeling
Monica

annette sa...

Då kan Du tänka Dej vad vi som arbetar minst fem dagar i veckan missar, en hel del kan jag säga, men nästa vecka skall jag banne mej inte missa en pryl på den plats jag då befinner mej på! SEMESTER!

Kramar!

annette

anemonen sa...

Så vacker den kommer att bli när den slår ut helt. Ser fram emot bilder.

Lilla My sa...

Helst skulle man vilja vara hemma och njuta av allt det vackra i trädgården och inte jobba alls. Borde vara så att man kunde vara ledig sommarhalvåret och jobba på vintern :) Ha det gott
Lotta

Lillebeth sa...

Kul att Louise redan är på gång hos dig. Mina knoppar ligger djupt inbäddade. Ja du, visst går allting fort nu, ibland faktiskt för fort. Kram!

Husbilen Credo sa...

Åh så fint Du gjort och så vackert det kommer att bli då allt blommar.

Längtar att få kunna börja planera och framför allt plantera ned mina sparade växter och de nya som ska införskaffas.

Ha en fin tisdag!
LottaM ..ღ

Tant Grön sa...

Härligt med ett woodland, det finns ju så många vackra växter som trivs på en sådan plats! Ja, varför inte testa att plantera in rams, det tror jag absolut skulle funka. Och så ger det lite trollskogskänsla. Jag är lite avundsjuk på alunroten, jag har försökt flera gånger, men de blir uppätna av sniglar innan man hinner blinka. Till och med de som står i kruka, och som man tror att man har lite bättre uppsikt över. Så jag får kolla på dina istället!

gittan sa...

Haha, det är väl så att vi som är hemma så mycket är bortskämda med att göra upptäckterna direkt. Det har tagit sig bra i ditt woodland. Idag har det verkligen varit sommarvärme. Här har termometern visat 24 grader sedan klockan sju i morse - helt otroligt (men gött) Ha en skön kväll / gittan

Photos by Storm sa...

Ja, nu får man hålla sig på plats för att hinna se allt som händer i naturen. Tänk att rosorna börjar komma redan. Ha det bra/Lis